USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Yılmaz Sivas İçin Bir Değerdir?

?Yılmaz Sivas İçin Bir Değerdir?

?Yılmaz Sivas İçin Bir Değerdir?
17-09-2015 12:11
Google News


‘AK Parti’den Sivas Milletvekili adayları kimler olmalı ve beklentileriniz nelerdir?’ sorusunu yönelttiğimiz vatandaşlardan birçoğu, ‘yeni belirlenecek aday listesinde TBMM Başkanı İsmet Yılmaz kesinlikle Sivas’tan aday gösterilmeli. Sivas için Yılmaz, bir değerdir, bir markadır... Dürüstlüğü ve çalışkanlığı bir yana Sivas’a önem veren adaylar arasında tek diyebiliriz’ ifadeleri kullandılar.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

1 Kasım genel seçimleri için 18 Eylül’de açıklanacak olan milletvekili adaylarını merakla bekleyen Sivas halkı, görüşlerini gazetemizle paylaşmaya devam ediyor. 18 Eylül’de ‘eski adaylar yeniden mi gösterilecek, yoksa liste değişecek mi?’ sorusu dilden dile dolaşırken, Sivas İrade Gazetesi olarak vatandaşlara, ‘AK Parti’den Sivas Milletvekili adayları kimler olmalı ve beklentileriniz nelerdir?’ sorusunu yönelttik.

Görüşlerini aldığımız vatandaşlardan birçoğu, listenin TBMM Başkanı İsmet Yılmaz hariç tamamen değişmesi yönünde isteklerini dile getirdi. TBMM Başkanı Yılmaz’ın, Sivas için bir değer ve marka olduğunun özellikle altını çizen vatandaşlar, Sivas halkının TBMM Başkanına sahip çıkması gerektiğini de ifade ettiler.

Bu konudaki görüşlerini gazetemizle paylaşan Tacettin Öksüz, Sivas’tan gösterilen milletvekillerinin birçoğunun Sivas için çalıştığına inanmadığını belirtti. Seçim çalışmalarında her şeyin iyi gittiğini ancak daha sonrasında bütün samimiyetin bittiğini savunan Öksüz, şunları kaydetti:

‘Şimdiye kadar birçok milletvekili gördük. Ama birçok vekilin Sivas için gerçekten çalıştığına inanmıyorum. Seçimlere kadar her şey çok iyi gidiyor. Milletvekili adaylarımız sürekli aramızda oluyor ve bir dünya vaatler veriliyor. Ama seçimden sonra birçok milletvekilinden ses seda çıkmıyor. Buradan seçiliyorlar 5 seneyi orada dolduruyorlar.  ‘Tamam, ben milletvekiliyim’ diyorlar. Bu aslında bütün partiler için geçerli. Sivas için birçok milletvekilinin çalıştığına inanmıyorum. Sivas için öyle bir milletvekili olması lazım ki, Sivas terk edilmiş bir yer olmasın.’

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz için ise büyük övgülerde bulunan Öksüz, sözlerine şöyle devam etti:

‘TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Bey, gerçekten çok iyi bir insan ama tek onunla olmuyor. Ben Gürünlüyüm. TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz Beyi müsteşarlık zamanından bu yana tanıyorum. Başkanımızın dört dörtlük bir kişiliğe sahip olduğunu çok iyi biliyorum. Ama başkanımızın Sivas’a biraz daha sahip çıkması lazım… TBMM Başkanımız Sivas için bir değerdir. Sivas’ın İsmet Yılmaz’ı kaybetmemesi gerekir. Bakanımızın kişiliğine şahsiyetine sonsuz güvencim var. Ama Sivas’la ilgili birileri başkanımızın önünü mü kesiyor? Bilemiyorum. Hafif bir kopukluk görülüyor. Kimse çıkıp bizim TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz’a asla bir şey söyleyemez. Kendisi bulunmaz bir insandır.’

SİVASLI YILMAZ’A

SAHİP ÇIKMALI

Sivaslı milletvekillerinin Sivas için çalışması gerektiğini belirten Şener Aydın ise Sivas’ı temsil edecek milletvekillerinin genç ve dinamik isimlerden oluşması gerektiğini söyledi. TBMM Başkanı Yılmaz için ise ayrı bir parantez açan Aydın, Sivas halkının Yılmaz’a sahip çıkması gerektiğini belirtti.

Aydın; ‘Sivaslı milletvekillerinin Sivas’a öncelikle bir şeyler yapmalarını isterim. Buradaki iş sahalarını başka yerlere taşımamasını isterim. Bu memleketimizin insanlarını başka yerlere göndermesinler. Mecliste gerçekten güzel çalışsınlar ki Sivas’a da bir faydası olsun. Mevcut milletvekillerinin değişmesi lazım… Milletvekillerinin genç, dinamik ve Sivas için çalışan insanlardan oluşmasını isterim. Sivas’ı kollayan bir vekilimiz olsun. TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz Bey iyi bir insan, çalışkan bir insan. Ama Sivas’a daha fazla önem vermesi gerekir. Sivas’a yeni iş sahaları oluşturmasını isterim. Sivas’tan göç verilmesinin önüne geçebilmesini özellikle çok isterim. Sivaslıların İsmet Yılmaz’a kesinlikle sahip çıkması gerekir. Yılmaz beyin de TBMM Başkanı olarak Sivas’a yenilik katacak girişimlerde bulunmasını çok isterim’ dedi.

ADAYLAR DEĞİŞMELİ

Mehmet Elçi isimli vatandaş ise AK Parti milletvekili adaylarının kesinlikle değişmesi gerektiğini söyledi. TBMM Başkanı Yılmaz’ın Sivas için bir değer olduğunun da altını çizen Elçi, ‘TBMM Başkanı İsmet Yılmaz Bey Sivas için önemli bir kişi. Sivas için inşallah hayırlı olur. AK Parti’nin adayları kesinlikle değişmesi lazım. Çünkü memleketimizin adamından vekil olması gerekir. Milletvekili adaylarımızın kesinlikle Sivas’ta yaşayan ve buraları bilen kişiler olmasını isterim. İsmet Yılmaz Sivas için bir değerdir ama Sivas için daha çok çaba gösterirse bu değer daha da artacaktır. Şuan beklenen çabayı gösterdiğini göremiyorum’  ifadelerini kullandı.

‘YILMAZ YİNE SİVAS 1. SIRA

ADAYI GÖSTERİLMELİ’

TBMM Başkanı Yılmaz’ın yine Sivas’tan 1. Sıra milletvekili adayı olarak gösterilmesi gerektiğini belirten Ahmet Turan Kavlak ise ‘Eski milletvekilleri gibi değil tertipli ve düzenli bir adayların gösterilmesini istiyoruz. Listede bulunan TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz çok iyi bir adam. Kendisini hakikaten takdir ediyoruz. Listede yine Sivas’tan birinci sıradan gösterilmelidir. Ama kendisinden öncelikle Sivas’ta iş istihdam sağlamasını istiyoruz.’ Dedi.

‘YILMAZ’I ÇOK SEVİYORUZ’

TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ı çok sevdiğini belirten İrfan Sayaca da Yılmaz’ın yine Sivas’tan 1. Sıra adayı gösterilmesi gerektiğini söyledi. Yılmaz’ın Sivas için çok faydalı işler yaptığını belirten Sayaca,   ‘TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz gerçekten Sivas için çok yararlı olan bir kişi. Kendisini gerçekten çok seviyoruz. Sivas’tan birinci sıradan yeniden aday gösterilmesini de çok isteriz. Devlet memuru olmamız sebebi ile konuşamayacağımız bazı şeyler vardır. İsmet Yılmaz Bey dürüst, sakin, çalışkan bir insan. Kısacası adam gibi bir adam... Memleketimiz için hayırlı, yararlı bir insan. Ankara’da gerçekten yoğun bir çalışma sistemi var. Buraya da gerekli zamanını ayırdığını düşünüyorum. Çalışmalarını biz yakından takip ediyoruz. Sağ olsun biz kendisine gösterdiği ilgiden teşekkür ederiz.’

‘KİMSE HAYAL EDEMEZDİ’

Samet Gül isimli vatandaşın da gündeminde TBMM Başkanı İsmet Yılmaz vardı. Kimsenin Sivas’tan bir TBMM Başkanının çıkmasını hayal dahi edemeyeceğini ve bunun gerçekleştiğini söyleyen Gül, şu ifadeleri kullandı:

‘TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Sivas’ın bir markasıdır. Sivas’a sahip çıkabilecek tek insandır. Sivas halkı olarak kendisine sahip çıkmamız gerekiyor. Tabi bizim göstermiş olduğumuz sadakate karşılık Yılmaz beyin de, Sivas’a verdiği değerin daha fazlasını vereceğine inanıyoruz. Sivas’tan bir TBMM başkanı çıkarmayı kimse hayal edemezdi. Ama Yılmaz Bey bunu gerçekten başardı. Bizleri onurlandırdı, gururlandırdı. Kendisine yapmış olduğu çalışmalardan dolayı gerçekten teşekkür ediyorum. İnşallah bu seçimlerde yine Sivas’tan birinci sıradan aday gösterilir.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!