USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Veliler Olarak Set Çekeriz?

?Veliler Olarak Set Çekeriz?

?Veliler Olarak Set Çekeriz?
30-09-2015 10:12
Google News


İlk gün öğrencileri ile okula gelen veliler ise gördükleri manzara karşısında neye uğradıklarını şaşırarak ‘kütüphane inşaatı ile okul arasında gerekli önlemler alınmazsa veliler olarak biz set çekeriz’ sözleriyle tepki gösterdi. Demir ve inşaat malzemelerinin bulunduğu okul bahçesinde yaşanacak bir kazada sorumluluğu kimlerin alacağı ise merak konusu.

SERCAN ÇETİNEL / ÖZEL HABER

İnşaatı tamamlanan yeni kütüphane binasında sorunların ardı arkası kesilmiyor. Kütüphanenin hemen arkasında bulunan Gazi Osman Paşa İlkokulu’ndan dolayı okulların açılmasından önce bitirilmesi planlanan kütüphane binası, tamda düşünüldüğü gibi kaba inşaatı tamamlandı. Fakat öyle bir konu ihmal edildi ki okula öğrencileri ile gelen veliler gördükleri manzara karşısında şaştı kaldı.

Kütüphanenin yapımı aşamasında okul ile kütüphane inşaatı arasında bulunan set duvar yıkılmıştı. İnşaattan sorumlu firma çalışanları kütüphanenin inşaatı sırasında, okulların da tatil olmasıyla okul bahçesin de inşaat için gerekli malzemeleri koymak için kullanılmıştı. Kaba inşaatın tamamlanmasının ardından okulların hemen açılması düşünülemeyen bir eksikliği ortaya çıkardı. Şuan itibariyle Gazi Osman Paşa İlkokulu bahçesin köstebek yuvası halinde. Kimi yerlerinde kepçelerin çalışmasından dolayı derin çukurlar oluşmuş durumda.

Okul bahçesine zarar verme konusunda sadece bununla kalmayan ve okul bahçesine verilen zararı telafi etmeyen yetkililer, inşaat çalışmalarında kullanılan demir, tahta vb. bütün araçları okul bahçesinde bıraktı. Adeta hurdalık yığınını andıran okulun durumuna veliler aşırı tepkili.

2 çocuğunu da Gazi Osman Paşa İlkokuluna gönderen Hakan Güveri, çocuklarını okula getirdiğinde gördüğü manzara karşısında şok olduğunu belirtti. Okulun hemen yanında bulunan kütüphane inşaatının belirli bir sınırlar içinde çalışmadığını ve gerekli önlemlerin alınmadığını söyleyerek şunları kaydetti:

‘2 çocuğumda burada okuyor. Biri 3.sınıf öğrencisi bir diğer ise bu sene yeni kayıt ettirdim. Yalnız bu manzara karşısında şok oldum. İnşaat ile okul arasını ayırmaları gerekiyordu. Hatta bunu daha önce ayrılacağına dair bilgi vermişlerdi. Ama şuana kadar henüz bir engel alınmış değil. Bu hem çocuklar için tehlikeli, hem de inşaat alanı olduğu için başlarına bir iş gelebilir. Yani bu alanın biran önce yapılmasını istiyorum. Çok dağınık bir halde. Geçen seneden bu yana bu şekilde diyebilirim. Şuan kütüphane inşaatının sınırları belli değil. Hiçbir önlem alınmamış. Bahçenin bir kısmı asfalt bir kısmı toprak durumda. Buraların biran önce düzeltilmesi gerekir.’

Nazlıcan Hatice Ergün isimli bir veli ise buradaki inşaatın eğitim-öğretim yılından önce tamamlanması gerektiğini belirtti. Çocuklarının bu alanda hiçbir güvenlik önlemi olmadığını ve büyük tehlike altında olduklarını söyleyerek, gerekli önlemlerin alınmaması durumunda veliler olarak inşaat ile okul arasında bir set olacaklarını belirtti.

Öğrenci velisi Ergün sözlerine şöyle devam etti:

‘Kızımı buraya yeni yazdırdık. Bu okul gerçekten çok güzel fakat burayı gördükten sonra çok büyük tereddütlerim oluştu. Yan kapının açık olması, bahçenin hemen yanında ki inşaat hali derken bu çocuklar ciddi anlamda tehlikenin içindeler. Biran önce buranın bitirilmesi gerekiyor. Hatta eğitim-öğretim yılı başlamadan önce bitirilmesi gereken bir konu bu. Çok geç kalınmış bir çalışma. Biran önce bitirilmeli ki bu çocuklar emniyet içerisinde olmalı. Şuan çok tehlikeli, her şey olabilir. Buraya büyük araçlar girip çıkıyor. Çocukları durdurmak kolay değil. Bahçeden birçok çiviler metal malzemeler var. Okulun bahçesine birkaç yerden araç giriş çıkışlarının yasaklanması lazım. Okul müdürü bizlere gerekli açıklamalarda bulundu. Arkadan yeni bir kapı açılacağını belirtti. Ama buranın Valilik tarafından biran önce temizlenmesi gerekiyor. Başka türlü nasıl biz çocuklarımız güvende bırakacağız bilmiyorum. Çok büyük sıkıntı yaşıyoruz şuan. İnşallah dikkate alır bizim bu isteğimizi. Yoksa biz veliler olarak bu alana gelip okul ile inşaat arasına bir set çekmeyi düşünüyoruz.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!