Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunan Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, ‘Sivas ne yazık ki sanayi şehri olamıyor. Biz bu noktada diyoruz ki; İlim, irfan, bilim, eğitim şehri olsun. Üniversiteler şehri olsun ve hastaneler şehri olsun. Yer de devletin, yapılacak okulda devletin. Biz Sivaslı bürokratlarımızın, Milletvekillerimizn ve Sayın TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Feridun Bilgin’den bu konunun takipçisi olmalarını istiyoruz’ dedi.
HAYRULLAH AĞKAŞ / ÖZEL HABER
Yıllardır Sivas kamuoyunun gündeminde olan ancak henüz bir gelişme yaşanmayan Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi ile ilgili yaşanan belirsizlik akıllarda soru işaretleri oluşturuyor.
Bilindiği gibi yaklaşıkt 3 yıldır Sivas gündeminde olan THK Üniversitesiyle ilgili geçtiğimiz yıl havalimanı mevkisinde yer tahsisi yapıldığı gündeme gelmişti. Ancak aradan geçen zaman zarfında her hangi bir gelişmenin yaşanmadı.
Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Türk Ulaşım-Sen Sivas Şube Başkanı Nurullah Albayrak, ‘Sivas ne yazık ki sanayi şehri olamıyor. Biz bu noktada diyoruz ki; İlim, irfan, bilim, eğitim şehri olsun. Üniversiteler şehri olsun ve hastaneler şehri olsun. Benim her zaman söylediğim bir şey vardır. Birçok ülkelerde değişik kentleri incelediğimizde bütün iller sanayi ile gelişmemiştir’ dedi.
Geçmiş yıllarda yapılan vaatlerin unutulduğunu belirten Albayrak, siyasi irade ile bürokratların bu konuda girişimlerde bulunarak Sivas’a kazandırılması gerektiğini belirtti.
Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Albayrak şunları kaydetti:
‘Biz bu beyanda diyoruz ki; Sivas’ta vaadedilip de unutulanları hatırlatmak adına THK Havacılık Üniversitesi’nin 4 yıllık fakültesinin, Hekilopter Meslek Yüksek Okulu’nun, Uçak Bakım Merkezi’nin, Havacılık Fakültesi’nin, Havayolu İşletme Fakültesi’nin ve Meslek Yüksek okulunun planlandığı şekilde Devlet Hava Meydanları eski terminal binasında sanıyorum ki oraya planlanmıştı. Yer de devletin, yapılacak okulda devletin. Biz buradaki bürokrasinin sanıyorum yer kirasından dolayı çözülemediği gibi haberlerini takip ettik. Biz buradan bir an evvel Sivaslı özellikle bürokratlarımıza, siyasilerimize, Milletvekillerimize ve buradan Sayın TBMM Başkanımız İsmet Yılmaz’a ve Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımz Feridun Bilgin’e bazı görevler düştüğüne inanıyoruz. Biz bu Üniversite’nin bir an önce hayat geçirilmesini ve Sivas’ta insanların buralarda iş sahibi olmasını sağlıyacaktır. Bu nokta bizler için çok önemli… İnsanların en büyük sorunu işsizlik. Bu meyanda ilimize öğrenci akımı olacak, Akademisyenler gelecek. Buna göre sanayisi oluşacak ve istihdam sağlanacaktır. Biz bu konuda çok duyarlıyız. Bir an evvel Havacılık Fakültesi’nin vaadedildiği ve unutulduğu gibi Sivas’a hatırlatmak istiyoruz.’
Sivas kamuoyunun verilen vaatleri unutmaması gerektiğini ve takipçili olması gerektiğini belirten Türk Ulaşım-Sen Şube Başkanı Albayrak, şöyle devam etti:
‘Bizler seçilmiş insanlar olarak, Sivil toplum Kuruluşları olarak Sivas’ta yaşıyoruz. Tabiki biz Sivas’ın dertleriyle dertleniyoruz. Bu sıkıntıları insanlarımıza anlatmamız da bizim en doğal hakkımız. Sivas’ın en büyük sorunu işsizlik. Bununla ilgili de biz, belki bu seçim dönemleri Sivas adına belki bir umut, belki bir şanstır diye biz buradan siyasi iradeyi ve Sivas’a yön verecek insanlarımızı da belki bu vesileyle yön vermeleri ve söz verip de unuttuklarını hatırlatmak adına bizlerin çok ulvi görevleri var. Biz diyoruz ki; Seçim dönemleri geliyor. Vaatler veriliyor. Ama arkasından ne hikmeti ilahi ise unutuluyor. Bizler de bunları unutturmamak adına kendimize bir görev edindik. Biz işte burada önümüzdeki 1 Kasım seçimleri yapılacak. Milletvekili adayları vaatlerde bulunacak. Ama biz buradan Sivaslı hemşerilerimize ve siyasi irade ile bürokratlarımıza sesimizi duyurmak istiyoruz.
Sivas işsiz. TÜİK verilerine baktığımızda Sivas’ın nüfusunun 2023 yılında 50 bin kişi daha azalacağı gösteriliyor. Yani TÜİK bunları tespit etmiş. Diyor ki; ‘Sivas, 8 yıl sonra nüfusundan 50 bin kişi kaybedecek’ onun için şuanda bürokratların ve siyasilerin ve diğer yetkililerin bu konuya bir el atıp, gerekli çalışmaları yaparak, göçü tersine çevirmeleri gerekiyor. Peki bu nasıl yapılabilir. İşte 2012 yılında planlanan Türk Hava Kurumu’nun fakültelerinin yer sorunu hala çözülememiştir. O günlerde bildiğim kadarıyla Türk Hava Kurumu (THK) Genel Başkanı ve THK Üniversitesi Rektörüyle bazı protokoller imzalanmıştı. Biz bu konuyu tekrar hatırlatmak istiyoruz. Bu projelerin bir an evvel hayata geçirilmesini arzu ediyoruz.’
Editor : Haberpanelim