USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Proje İlkbahar´da Başlayacak

Proje İlkbahar´da Başlayacak

Proje İlkbahar´da Başlayacak
03-10-2015 16:47
Google News


ERSAN ARSLAN

Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Eski Sanayi projesi ile ilgili sürecin oldukça verimli bir şekilde devam ettiğini söyledi. Proje ile ilgili son aşamaya gelindiğini belirten Aydın, projenin startının 2016 ilkbahar aylarında verileceğini söyledi. Kale Projesi’nin de aynı şekilde ilkbahar da start alacağını belirten Aydın, sağlık hizmetinin devam edeceği binaların dışında kalan mevcut Numune Hastanesi arazisinin ise TOKİ’ye devredilmeyeceğini yeşil alan olarak değerlendirileceğini söyledi.

‘İSTENİLEN ŞARTLARI

SUNUYORUZ’

Eski Sanayi konusunda belediyenin sunduğu şartların mülkiyet sahiplerinin arzu ettiği şartlar olduğunu, herhangi bir problem bulunmadığını belirten Başkan Aydın; ‘Eski Sanayi süreci çok verimli bir şekilde yürüyor. Orayla ilgili gerekli görüşmeler yapıldı. Orayı temsilen birkaç arkadaşımızla zaman zaman bir araya geliyoruz. Eski Sanayi projesi inşallah İlkbahar da başlayacak. Genel olarak problem yoktur. Çünkü bizim sunduğumuz şartlar tamamen onların arzu ettiği şartlar. Aynı şekilde Kale Projesi de İlkbahar da başlayacak.’ İfadelerini kullandı.

YEŞİL ALAN OLACAK

Başkanı Aydın, Yeni Numune Hastanesi’nin faaliyete geçmesi ile birlikte bazı binaların yıkılacağı şehir merkezindeki mevcut Numune Hastanesi arazisinin yeşil alan olarak değerlendirileceğini söyledi. Aydın, bölgenin Toplu Konut İdaresi’ne (TOKİ) devredilmeyeceğini kaydetti.

TOKİ’ye devredildiği/devredileceği konuşulan alan ile ilgili planlamanın yeşil alan şeklinde olduğunu belirten Başkan Aydın, Sivas Belediyesi olarak bu yönde çalıştıklarını söyledi. Gazetemizin, ‘Numune Hastanesi’nin bulunduğu yer TOKİ’ye devredilecek mi?’ sorusunu cevaplayan Aydın; ‘Hayır… Numune Hastanesi’nin bulunduğu yer yeşil alandır. Biz oranın şehrin merkezinde yeşil alan olarak kalmasını arzu ediyoruz ve bunun için de gereken çalışmaları sürdürüyoruz.’ İfadesini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!