USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?Güçlü Bir Devlet İçin Birlik, Beraberlik Esastır?

?Güçlü Bir Devlet İçin Birlik, Beraberlik Esastır?

?Güçlü Bir Devlet İçin Birlik, Beraberlik Esastır?
27-10-2015 09:51
Google News


Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın; ‘Bu ülke huzurlu olur ise, bu ülkede güzellikler olur ise hepimiz mutlu bir şekilde yaşarız. Etrafımızdaki ülkelerde görüyoruz; özellikle Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de devletin zafiyette olması ne kadar büyük faturalar doğuruyor bizlere. Denizde, karada, günahsız yavruların nasıl hayatlarını kaybettiklerini görüyoruz. Hiç kimse memleketini isteyerek terk etmez. O yüzden güçlü devlet olmak her şeyin önünde gelir, bunun için de birlik ve beraberlik esastır.’

MUSTAFA IŞIK

Sivas Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü (KÜSİM) Muharrem Ayı dolayısıyla kursiyerlerine aşure ikramında bulundu. Fidan Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen aşure programına AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın ve Eşi Yurdagül Aydın, AK Parti Sivas Milletvekili Adayı Hakan Akkaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, KÜSİM bünyesinde açılan kurslarda eğitim alan kursiyerler, kurum personeli ve gençlik merkezi üyeleri katıldı.

‘BU ÜLKE HUZURLU OLUR İSE

MUTLU BİR ŞEKİLDE YAŞARIZ’

Aşure ikramı öncesinde konuşan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, birlik ve beraberliğin önemine değinerek, Türkiye’nin çevresindeki coğrafyada akan kan ve gözyaşına değildi. Herkesin bir birinin hak ve hukukuna saygı duyması gerektiğini belirterek, ‘Bu ülke huzurlu olur ise, bu ülkede güzellikler olur ise hepimiz mutlu bir şekilde yaşarız’ dedi.

Konuşmasında Muharrem ayının önemine değinen Aydın, şu ifadeleri kullandı:

‘Muharrem denildiği zaman iki tane şey akla geliyor. Bir tanesi hepimizin yüreğini sızlatan Kerbela ve Kerbela’da şehit olanlar... Kerbela şehitlerimize ve o günden bugüne kadar vatanı için, milleti için şehit olan bütün din kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kerbela, her iki tarafın da İslam ve Müslümanlık adına maalesef yaşadığı bir insanlık dramı. Ancak, bugün de benzeri Kerbela’ların devam ettiğini maalesef görüyoruz, ibretle yaşıyoruz. O yüzden, öncelikle insan olarak, daha sonra ümmet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmemiz lazım. Allah’ın yarattığına bizim müdahale etme hakkımızın olmadığını bilmemiz lazım. Elbette herkes aynı düşünmeyecek, herkesin bakış açısı aynı olmayacak. Öyle olsaydı, yüce yaratıcı hepimizi tek tip yaratır ve hiçbirimiz bir diğerimizden farklı olmazdık. Ama yaratan yarattığına göre her yaratılan da yaratandan bir emare vardır. Bu bakımdan yaratılana saygı duymamız lazım. Bir başkasının yaşama hakkını elinden alma yetkisi hiçbir zaman bizlerde olamaz, olmadığını bilmemiz lazım. Bu bakımdan İslam içerisine fitne sokmak isteyenlere, kardeşi kardeşe kırdırmak isteyenlere lütfen fırsat vermeyelim, alet olmayalım. Bu ülke huzurlu olur ise, bu ülkede güzellikler olur ise hepimiz mutlu bir şekilde yaşarız. Etrafımızdaki ülkelerde görüyoruz. Özellikle Suriye’de, Irak’ta, Afganistan’da, Filistin’de devletin zafiyette olması ne kadar büyük faturalar doğuruyor bizlere. Denizde, karada, günahsız yavruların nasıl hayatlarını kaybettiklerini görüyoruz. Hiç kimse memleketini isteyerek terk etmez. O yüzden güçlü devlet olmak her şeyin önünde gelir, bunun için de birlik ve beraberlik esastır. Birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyor, hepinizin Muharrem Ayı’nı kutluyorum. Muharrem ayı deyince akla gelen ikinci şey ise hepimizin severek yediği, birçok farklı meyvelerin bir araya gelerek oluşturduğu Aşure geliyor. Aşure, birlik demek, beraberlik demek... Bu bakımdan sembolik olan bu tatlımız aslında bir mesaj veriyor. İşte bunun gereğini yapmamız lazım. Bizim de burada 60’ın üzerinde kursumuz var ve bunlardan bir tanesi de yemek yapmak, tatlı yapmak. Arkadaşlarımızın, kursiyerlerimizin yapmış olduğu bu güzel ve anlamlı aşureyi bizlere ikram ediyorlar. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.’

‘BİRLİĞİMİZ DAİM OLSUN’

Aydın’ın ardından konuşan AK Parti Sivas Milletvekili Selim Dursun ise Birlik ve beraberliğin sembolü olan aşure ve Muharrem ayının önemine değindi.

Dursun; ‘Bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum. Muharrem ayı bizim aynı zamanda Hicri yılbaşımız. İnşallah Muharrem ayında bütün kötülüklerin, kazaların, belaların hem bizlerin üzerinden, hem ailemiz üzerinden, hem de ülkemiz üzerinden hicret etmesini Allah’tan diliyorum. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizin pekişmesi adına, adı aşure olan ve günün anlamını bize belirten aşuremizin birlikte ne güzel bir tada dönüştüğünü hep birlikte gördük. Birliğimiz daim olsun, muhabbetiniz bol olsun, muharrem ayınız ve hicri yılbaşımız kutlu olsun.’ Dedi.

1 KASIM’DA DESTEK İSTEDİ…

Dursun, konuşmasının son bölümünde ise 1 Kasım seçimlerine işaret ederek, ülkede istikrarın sürmesi, huzur ortamının oluşması ve Türkiye’nin kalkınması için tek başına iktidara ihtiyaç olduğunu belirterek, destek istedi.

Dursun; ‘Bu güzellikleri hep beraber yaşamak için siz değerli hemşerilerimden dua ve destek bekliyoruz. Allah’ın izniyle şu 3-4 aylık dönemde gördüğümüz, yaşadığımız sıkıntıları yaşamama dileğiyle, siyasi olarak görüşü ne olursa olsun ülkemizin istikrarı ve geleceğimizin teminatı için, Müslümanların ve mağdurların tüm dünyada ümidi olan Türkiye’mizin kalkınması için tek başına iktidara ihtiyacı var.’

Sivas Belediyesi KÜSİM Müdürü Ahmet Dağüstü ise kısa bir selamlama konuşması yaparak, aşure programının düzenlenmesine kaktı sağlayan ve aşurenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.  Konuşmaların ardından tüm davetlilere aşure ikramında bulunuldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!