USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

COŞKUYLA KUTLADIK

COŞKUYLA KUTLADIK

COŞKUYLA KUTLADIK
30-10-2015 09:57
Google News


Törende bir konuşma yapan Sivas Valisi Âlim Barut, Sivas halkının Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Barut, ‘Tarihimizin en zor döneminde Sivas, Atatürk’e, vatanına, milletine inanmış, bu bağlılık eşine az rastlanır bir mücadele örneği göstermiş ve esaretten bağımsızlığa giden yolda önemli bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Bu mücadelede 29 Ekim 1923’te Ankara’da Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşılmış, Türk milletinin ve devletinin varlığı ebedileştirilmiştir’ dedi. Tören, resmi geçit töreninin ardından sona erdi.

HAYRULLAH AĞKAŞ

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de coşkuyla kutlandı. Dün yapılan etkinlikler Sivas Valisi Âlim Barut’un makamında tebrik ziyaretlerini kabulüyle başladı. Sonrasında tören alanına geçen Vali Barut, Garnizon Komutanı Fatih Celaleddin Sağır ve Belediye Başkan vekili Erdal Karaca ile birlikte bindiği askeri araçla tören alanındaki halkı selamlayarak, Cumhuriyet Bayramını tebrik ettiler.

İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı da okundu. Ardından bir konuşma yapan Sivas Valisi Âlim Barut da tüm Sivas halkının Cumhuriyet Bayramını tebrik etti.

Tören programına Vali Âlim Barut, AK Parti Sivas Milletvekilleri Hilmi Bilgin ve Selim Dursun, CHP Sivas Milletvekili Ali Akyıldız, MHP Sivas Milletvekili Celal Dağgez, Sivas Garnizon Komutanı Fatih Celaleddin Sağır, Belediye Başkanvekili Erdal Karaca, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Faruk Kocacık, İl Jandarma Komutanı Albay Bektaş Arslan, İl Emniyet Müdürü Turgay Çalışkan ile diğer protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Sivas Valisi Âlim Barut, ‘Cumhuriyetin 92. Yıl dönümünü tüm Türkiye’de olduğu gibi Sivas’ımızda da gururla, coşkuyla, huzurla kutluyoruz’ dedi.

Cumhuriyet rejimine geçişte yaşanan zorluklara dikkat çeken Vali Barut, ‘Aziz milletimizin Cumhuriyet rejimine ulaşması, 96 yıldır yaşatması kolay olmadı. Bazen fedakârlık yapıldı, acılar çekildi. Üzüntülü zamanlarımız oldu, hür ve insanca yaşamamıza vesile oldu. Hep birlikte sevindik. En önemlisi rejimin kurulabilmesi, idame ettirilmesi, vatanı ve o vatanda yaşayan hür bir milletin varlığını gerektirmektedir. Bu güzel yurdu vatan yapabilmek için nice şehitler verilmiş, gaziler yetiştirilmiştir. 20. Yüzyılın başında bu vatanda bu millet var oluş ve yok oluş mücadelesini Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde vermiştir. Önce vatan kurtarılmış, akabinde milletimize Cumhuriyet bahşedilmiştir. Mukaddes vatanımızın birliği, milletimizin bağımsızlığı, uğruna verilen mücadelenin taçlanarak, Cumhuriyetimizin kurulduğu bu anlamlı günün yıl dönümünde Cumhuriyeti bizlere armağan eden Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarını ve kanları ile bu toprakları dün ve bugün bize vatan yapan aziz şehitlerimizi, artık aramızda olmayan gazilerimizi milletçe rahmetle ve minnetle anıyoruz’ ifadelerini kullandı.

29 Ekim’in Türk Milletinin bugün en büyük bayramı olduğunu vurgulayan Barut, şöyle devam etti:

‘29 Ekim umudun, azmin, inancın, yeniden doğuşun, kısaca bir mucizenin tarihidir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da yakılan İstiklal Meşalesiyle başlayan Kurtuluş Mücadelesi, 4 Eylül 1919’da Sivas’ımızda yapılan kongre ile şekillenmiş ve buradan Dünya’ya duyurulmuştur. Bu bayramı Atatürk’ün ifadesiyle Anadolu’nun en güvenli yerinde, Sivas’ımızda yani Cumhuriyetin temellerinin atıldığı kentte kutlamak muhakkak ki daha özel ve anlamlıdır. Tarihimizin en zor döneminde Sivas, Atatürk’e, vatanına, milletine inanmış, bu bağlılık eşine az rastlanır bir mücadele örneği göstermiş ve esaretten bağımsızlığa giden yolda önemli bir kahramanlık destanı yazılmıştır. Bu mücadelede 29 Ekim 1923’te Ankara’da Cumhuriyetin ilanı ile nihai hedefine ulaşılmış, Türk milletinin ve devletinin varlığı ebedileştirilmiştir.

Bugün bizlere, sizlere düşen en önemli görev Türkiye Cumhuriyeti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü her şartta korumak, savunmak, gelecek kuşaklara Cumhuriyetin temel değerleriyle yoğrulmuş güçlü gelecek sağlamaktır.  Türkiye, bugün baktığımızda özellikle son yıllarda büyük bir gelişme ivmesi yakalamış, Dünyanın saygın ve güçlü ülkesi olma yolunda kararlı adımlarla ilerlemektedir. Cumhuriyetin ilanı devletin idaresinde olduğu kadar, eğitimde, kültürde, edebiyatta, hukuk alanında, iktisatta ve sanayide de ifadesini buldu ve bugünler için sağlam temeller oluşturuldu. Fakat ülkemizde yaşanan bu olumlu değişim ve dönüşümler, hiç birimizi rehavete sevk etmemeli. Zira komşularımız başta olmak üzere, dünyada yaşanan gelişmeler ve terör belası gibi gerçekler bizleri daha güçlü, daha huzurlu, daha müreffeh bir Türkiye için 7’den 70’e herkesin el birliği, gönül birliği yapması gerektiği gerçeğini göstermektedir. Bu çerçevede ihtiyacımız olan en önemli husus birlik ve beraberliğimizdir. Birlikteliğimizi güçlü tuttuğumuz sürece aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Tarihimizde buna dair birçok örnekler bulunmaktadır. Farklılıkları zenginlik olarak gören ortak tarih bilinciyle yoğrulmuş Türk Milleti Kurtuluş Savaşı’nda da ortaya koyduğu gibi ortak hedeflere yönelmek hususunda bir kabiliyete sahiptir.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin ilanı ve kurulmasında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun yakın çalışma arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan kahraman şehitlerimizi ve artık aramızda olmayan gazilerimizi, sonsuz gönül borcu, şükran, minnet ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramınızı en içten duygularımla kutluyorum.’

Konuşmanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullar arasında düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarda dereceye giren öğrencilere il protokol üyeleri tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Halkoyunları ekiplerinin gösterisinin ardından, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü okçuluk sporcuları atış yaptı. Kutlamalar askeri personel ve öğrencilerin yer aldığı resmi geçit töreni ile son buldu.

Tören programının ardından Şems-i Sivasi İl Halk Kütüphanesi’nde il genelindeki okulların hazırladığı Cumhuriyet konulu resim ve fotoğraf sergisi açıldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!