USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?TRAJİ KOMİK BİR TÖREN YAŞADIK?

?TRAJİ KOMİK BİR TÖREN YAŞADIK?

 ?TRAJİ KOMİK BİR TÖREN YAŞADIK?
19-05-2013 17:04
Google News


RUHİ DEMİR

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, iktidarı Cumhuriyeti tasfiye etmeye çalışmakla suçladı. Bu konuda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Özdemir, ‘Sözüm ona çözüm süreci adı altında Cumhuriyet’i tasfiye etmek isteyenlere, Sayın Başbakana buradan sesleniyorum; Cumhuriyet’i, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i tasfiye etmeye senin gücün yetmeyecektir’ ifadelerini kullandı.

CHP Sivas İl Teşkilatı 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı alternatif programla kutladı. Program kapsamında Mevlana Mahallesi’ndeki Ethembey Parkı önünden Atatürk Anıtı’na kadar yürüyüş düzenlendi.

Yürüyüşe CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir, CHP İl Başkanı Ulaş Karasu, parti il, ilçe, gençlik ve kadın kolları teşkilatları katıldı. Ellerindeki Türk Bayrakları ile ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganı atarak yürüyen yaklaşık bin kişi, Mevlana Miting Alanı’na polis kontrolünün ardından alındı. Yürüyüş sırasında dev Türk bayrağı açıldı. Çok sayıda vatandaş, evlerinin pencere ve balkonlarına Türk Bayrağı açarak alkışlarla yürüyüşe destek verdi.

ANITA ÇELENK SUNULDU

Program Atatürk Anıtı’nda gerçekleştirilen Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile birlikte sona erdi. CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ve CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu birlikte Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

AK PARTİ’YE 19 MAYIS TEPKİSİ…

Atatürk Anıtı’ndaki çelenk sunma töreninin ardından kent meydanında basın açıklaması yapıldı. CHP Sivas Gençlik Örgütü Başkanı Kurtuluş Ergün, burada yaptığı konuşmada, ‘Bugün bir ulusun kaderinin çizildiği günü ve bu günü bize çizen büyük devrimci lider Mustafa Kemal’i anmak için toplanmış bulunmaktayız. Bugün, bize 19 Mayıs’ı armağan eden, gençliğe güvenini ve inancını bir kez daha biz gençlere gösteren atamızı anıyoruz. Bizler, ‘Yaşasın tam bağımsız Türkiye’ şiarı ile birleşmiş, özdeşleşmiş gençler olarak bugünü anmak, kutlamak ve gurur duymakla beraber, bizler için hayatını feda eden tüm büyüklerimiz için minnet duyuyoruz’ dedi.

Ergün’ün ardından konuşan CHP Sivas İl Başkanı Ulaş Karasu ise AK Parti iktidarına tepki gösterdi. İktidarın bayramları gözden çıkardığını ve içini boşalttığını savunan Karasu; ‘Milli Bayramlar Ulus Devletin teminatıdır. Bizleri bir arada tutan, et ile tırnak yapan bu günlerdir. Bu bayramlar AKP iktidarına kadar Hakkâri’de, Edirne’de aynı coşku ve katılımla kutlanırdı. İktidar ulus devleti yok etmek için milli bayramları da gözden çıkarmış ve içini boşaltmıştır. Adeta bayramları yasaklamak için bir neden aramaktadır. Birinde Van depremini, şimdi Reyhanlı’da yaşanan olayları neden gösterip kutlamaları iptal etmektedir. Bu günler bizim milli birliğimiz ve beraberliğimizi artıran günlerdir. Reyhanlı’daki acı hepimizindir. Milli bayramlarda sesimiz daha gür çıkmalıdır ki bizi bölmeye, parçalamaya çalışanlar haddini bilsinler.  Cumhuriyete, bağımsızlığa, Atatürk’e halkımız sahip çıkacaktır’ ifadelerini kullandı.

‘ATATÜRK’Ü ANLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR’

CHP Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir ise konuşmasında AK Parti iktidarı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi. ‘Bugün Atatürk’ü anmaya değil, anlamaya ihtiyacımız var’ diyen Özdemir, ülkeyi yönetenlerin Atatürk’ü anlayamadığını savundu.

Özdemir, ‘Bundan tam 94 yıl önce Samsun’a çıkan Mustafa Kemal Atatürk bağımsızlık meşalesini yakmıştı. Arkasından uluslar arası emperyalizme karşı verilen mücadeleyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni hep birlikte kurmuştuk. Aslında bugün bizim Atatürk’ü anmaya değil, anlamaya ihtiyacımız vardır.

Özellikle bu ülkeyi yönetenlerin sayın başbakanın Atatürk’ü daha iyi anlaması gerekiyor. Eğer bugün ülkeyi yönetenler Atatürk’ü anlamış olsalardı bugün içinde bulunduğumuz bu karanlık tabloyu ülke olarak yaşamayacaktık. Çözüm süreci adı altında çözülmeyi dayatanlar, uluslar arası emperyalizme karşı mücadele vererek kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti Devletini bugün uluslararası emperyalist güçlerin orta doğuda Suriye’de tezgâhlamaya çalıştıkları bataklığın içerisinde sürüklemeyebilirlerdi’ dedi.

‘TRAJİ KOMİK BİR TÖREN YAŞADIK’

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, etkinliklerinin kutlanış şeklini eleştiren Özdemir, Atatürk Anıtı’na çelenk sunma törenine valilerin katılmamasına da tepki gösterdi.

Özdemir, şu şekilde konuştu:

‘Burada trajikomik bir tören yaşadık. Ulusal bayramlarımız devlet töreni olmaktan çıkarıldı. Şimdi bakıyorum illerde müdürler tarafından, gençlik spor il müdürleri tarafından çelenk konuluyor. Bu ilin valileri, Türkiye’deki valilerin daha önemli işleri nedir ki Atatürk Anıtı’na çelenk koymaktan imtina ediyorlar.

2 yıldan beri başlayan ‘Türk’üm’ demeye ceza kesildiği, Türk bayraklarının yasaklandığı, Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının yasaklanmasının arkasında bir büyük proje olduğunu biliyorduk. İşte nitekim o projenin ayakları şimdi birer ikişer belli oluyor. Sözüm ona çözüm süreci adı altında Cumhuriyet’i tasfiye etmek isteyenlere, Sayın Başbakana buradan sesleniyorum; Cumhuriyet’i, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’i tasfiye etmeye senin gücün yetmeyecektir.’

Özdemir ve beraberindekiler basın açıklamasının ardından parti tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmak üzere başlatılan ‘Suriye’de savaşa hayır’ adlı imza kampanyasına destek verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!