USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

?3 Ay İçerisinde Yıkacağız?

?3 Ay İçerisinde Yıkacağız?

?3 Ay İçerisinde Yıkacağız?
09-11-2015 09:51
Google News


Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgan, içerisinde nüfus müdürlüğü ve birçok farklı kurumun faaliyet gösterdiği İl Nüfus Müdürlüğü binasının 3 ay içerisinde yıkılacağını söyledi. Nüfus müdürlüğü ve diğer kurumlar için Kunduracılar Çarşısı’ndaki Sivas Belediyesi’ne ait katın tahsis edildiğini belirten Özgan, şuanda taşınma sürecinin devam ettiğini söyledi.

ERSAN ARSLAN

Sivas Belediyesi, Kepenek Meydanı projesini hayata geçirileceği eski adliye binası ve mevcut nüfus müdürlüğü binalarının bulunduğu alanın tahsisi için harekete geçti. Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgan, söz konusu arazinin tahsisi için Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne müracaatta bulunduklarını söyledi. Nüfus Müdürlüğü ve binada faaliyet gösteren diğer kurumların taşınması için Sivas Belediyesi’ne ait bir alanın tahsis edildiğini de belirten Özgan, taşınma işleminin ardından deprem riski raporu bulunan Valilik binası arkasındaki nüfus müdürlüğü binasının yıkılacağını söyledi.

‘3 İÇERİSİNDE YIKILACAK’         

Binanın yıkım süreci ile ilgili zaman dilimi hakkında da bilgi veren Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Kazım Özgan, 3 ay içerisinde yıkım işlemini tamamlamayı hedeflediklerini belirtti.

Kepenek Meydanı Avam Projesi’nin tamamlandığını bu alanın karşısında kalan Özel İdare Lojman arazisinde ise peyzaj düzenlemesi yapılacağını belirten Özgan, şu şekilde konuştu:

‘Nüfus müdürlüğü ve farklı kurumların faaliyet gösterdiği binanın deprem riski raporu var. Bu binanın yıkımı ile ilgili süreci başlattık. O bina 3 ay içerisinde yıkılacak. Bununla birlikte aslında vazifesi olmadığı halde Belediye Başkanımız Sami Bey’in önerisiyle Kunduracılar Çarşısı’nda belediyemize ait olan bir katı nüfus müdürlüğü ve diğer müdürlüklere tahsis ettik. Asansörü yapıldı, odalar nüfus müdürlüğüne göre tanzim edildi. Şuanda taşınma süreci devam ediyor. Önümüzdeki günlerde taşınacak ve taşındıktan sonra mevcut nüfus müdürlüğü binası yıkılacak. Önümüzdeki süreçte eski adliye binası ve nüfus müdürlüğünün yeri, özel idare lojmanlarının arazisi, ileriki etapta jandarma lojmanları ve Saray Bosna Parkı’nın olduğu yerde düzenleme çalışmalarını başlatacağız. Nüfus müdürlüğü ve eski adliye binası arazisinde uygulanacak çalışmanın avam projesi bitti. Katlı otopark ve üzeri meydan olarak düzenlenecek. İnşallah bahara doğru buradaki çalışmalar başlayacak. Bu arada bu süreçle ilgili tahsis için girişimlerimiz başladı. Şuanda Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nde önümüzdeki günlerde tahsis işlemi bittikten sonra bu projenin ihalesini yapacağız. Özel idare lojman arazisinde ise herhangi bir yapı düşünülmüyor. Büyük ihtimalle orada bir peyzaj çalışması olacak.’

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!