USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Belediye Türbeye Sahip Çıktı

Belediye Türbeye Sahip Çıktı

Belediye Türbeye Sahip Çıktı
16-11-2015 09:44
Google News


Çalışmaları yerinde inceleyen Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, ‘Buradaki durum gerçekten içler acısıydı. Eski demir korkulukların yüksekliği çok düşüktü. Bu nedenle her an bir kazaya sebebiyet verecek bir haldeydi. Gazetenizde yayımlanan haber, bizlerinde buradaki eksikliği görmemize vesile oldu. Bunun için gazetenize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Burada yeni korkulukların yapılması için Belediye Başkanımız Sami Bey’in de bizzat talimatları oldu. Bu kapsamda bizlerde tarihi dokuya uygun ve olası kazaların önüne geçmek için, yeni korkulukları yaptık ve şuanda da monte ediyoruz. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor’ dedi.

RUHİ DEMİR / ÖZEL HABER

Geçtiğimiz dönemlerde ciddi trafik kazalarının yaşandığı Ahi Emir Ahmed Bin Zeynel Türbesi’nin etrafına Sivas Belediyesi ekipleri tarafından yeni korkuluklar yapıldı. Bilindiği üzere burada yaşanan trafik kazalarının ardından Türbenin etrafının korkuluklarının yapılması gerektiğini gündeme getirmiştik.

Konuyla ilgili haberlerimizin ardından Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, konuya duyarsız kalmayarak, talimat verdi. Sivas Belediyesi ekipleri hazırlanan korkulukları önceki gün eskileriyle değiştirmeye başladı.

Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, gazetemizde yer alan haberin ardından yerinde inceleme yaparak, burada gerçekten ciddi bir ihmal olduğunu fark ettiklerini belirtti.

Türbe etrafındaki eski korkulukların standartlara uygun olmadığını belirten Ceyhan, tarihi dokuya uygun olarak yeni demir korkulukların yapılması için bizzat Belediye Başkanı Sami Aydın’ın talimat verdiğini ifade etti.

Ceyhan, ‘Buradaki durum gerçekten içler acısıydı. Eski demir korkulukların yüksekliği çok düşüktü. Burası her an bir kazaya sebebiyet verecek bir haldeydi. Gazetenizde yayımlanan haber, bizlerinde buradaki eksikliği görmemize vesile oldu. Bunun için gazetenize özellikle teşekkür etmek istiyorum. Burada yeni korkulukların yapılması için Belediye Başkanımız Sami Bey’in de bizzat talimatları oldu. Bu kapsamda bizlerde tarihi dokuya uygun ve olası kazaların önüne geçmek için, yeni korkulukları yaptık ve şuanda da monte ediyoruz. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalışıyor’ ifadelerini kullandı.

Ahi Emir, Türbesi’nin Türbedarıyla da görüştüğünü belirten Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Ceyhan, türbede havalandırma ve aydınlatmayla ilgili de bazı sorunların olduğunu kaydetti.

Bunun gibi tarihi dokuların nemden korunması gerektiğini ve bu nedenle de havalandırılmasının sağlanması gerektiğini ifade eden Ceyhan, ‘Türbe’nin camlarından bir tanesine havalandırma menfezi takacağız. Bu sayede türbenin havalandırmasını da sağlayarak, nemden korumuş olacağız. Ayrıca türbede aydınlatma konusunda bazı sıkıntılar var. ÇEDAŞ’ın özelleştirmesinin ardından buradaki elektrik akımı da kesilmiş. Bununla ilgili de yetkililerle görüşerek, türbedeki aydınlatmanın tekrar faaliyete geçmesini sağlayacağız’ dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
29.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!