USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

130 YENİ İŞÇİ ALACAĞIZ

130 YENİ İŞÇİ ALACAĞIZ

130 YENİ İŞÇİ ALACAĞIZ
24-02-2017 06:00
Google News


AHMET TIRPAN

ESTAŞ´TAN MEDİKAL DEVRİM

Eksantrik Kam Mili yaparak Dünya pazarına açılan ESTAŞ, Medical sektöründe de yerini aldı. Parçalanan kemiklerin birbirine bağlanması için Medikal Setler geliştiren ESTAŞ, sadece araç için değil, insanlar için de medikal parçalar üretmeye başladı.

Üzerinde doku uyumunun sağlandığı ve hücrelerin çoğalabildiği Medikal Setler, büyük engellerle karşılaşan insanların sağlığında önemli roller üstlenecek. Dubai´de tanıtımı yapılan setler insan, kullanan insanların yaşamında kısıtlamalara yol açmayacak. Söz konusu setlerden takılan hastaların sporcu dahi olabileceğini belirten ESTAŞ Genel Müdürü Osman Mavuş, Türkiye´de sadece 32 tane profesörün bu setlerle operasyon yapabileceğini söyledi.

?MEDİKAL SETLER ENGELLERİ KALDIRACAK?

Medikal Setlerin patentini aldıklarını kaydeden Mavuş; ?ESTAŞ Medical sektörüne de el attı. Ürettiğimiz ürün Türkiye´de Alman firmasından ithal edilen bir cihazdır. Biz bunu geliştirdik ve patentini aldık. Şu anda geliştirdiğimiz setlerimiz ameliyatlarda kullanılmaya başlandı. Bir kemikte tümör ya da kurşun yaralanması olması durumunda deforme olan iki kemik arasına setler yerleştirilerek hastanın sağlığına kavuşması sağlanabilir. Bu setler biyo uyumlu malzemelerdir, üzerinde doku uyumu sağlanır, hücrelerde çoğalabiliyor. Bu setlerden takılan hasta isterde sporcu dahi olabilir? ifadelerine yer verdi.

?SETLER 2017´DE POPÜLER OLACAK?

İnsanlarda kemik yerine geçen her türlü parçaya set üretimi yapabileceklerini kaydeden Mavuş; ?Bu ürettiğimiz ürün 2017 yılı içerisinde çok popüler olacak. Dubai´de bunun lansmanını yaptık. ESTAŞ biraz daha farklı sektörlere, ileride otomotiv sektöründe olursa hassas işleme parçası yapacak. Aynı zamanda insanların da yedek parçasını yapmış olacak. Yani insanda kemik yerine geçen her türlü işleme parçası bizde hazır olacak. Şu anda bir örneğini yaptık? dedi.

?KOMPLE KEMİK SİSTEMİNİ YENİLEYEBİLİRİZ?

Zaman içerisinde Komple kemik istemini sıfırdan yenileyecek duruma geleceklerini ifade eden Mavuş; ?Bu çalışmamızla ilgili büyük bir talep var. Bu ameliyatları yapabilecek Türkiye´de 32 tane profesör var. Yani her profesörün yapabileceği bir ameliyat değil bu. Biz bunu bazı profesörlerle birlikte geliştirdik ve bu doğrultuda patentini aldık. Şu anda biz bu ürünü Avrupa´da satabiliriz. Rakibimizden teknik özellikler bakımından da çok avantajlarımız var? şeklinde konuştu.

?AR-GE MERKEZLERİ GELİŞTİRMELİDİR?

Araştırma ve Geliştirme merkezlerinin sanayi sektörü için önemli olduğunu belirten Mavuş, bu doğrultuda devletin de önemli teşvikler verdiğini söyledi. Ar-Ge merkezi kuran firmalara vergi muafiyeti sağlandığını anlatan Mavuş; ?Ar-Ge merkezinde çok büyük teşvikler var. Devlet bize ?Senden vergi almayacağım sen Ar-Ge´ye yatırım yap? diyor. Biz de bu doğrultuda Ar-Ge merkezimizi geliştirdik. ESTAŞ´ta Ar-Ge merkezi her zaman olmuştur, Halis Vermezoğlu Usta döneminden beri araştırma ve geliştirme çalışmaları yapılıyor ama son dönemlerde bu biraz daha geliştirildi ve resmileştirildi. Biz ilk açılan Ar-Ge merkezlerinden bir tanesiyiz. 2011 yılı Kasım ayından itibaren Ar-Ge desteklemeleri var ama kimse bundan yararlanmıyor? ifadelerine yer verdi.  

?BİZDE STAJ YAPAN ÖĞRENCİLER BÜYÜK FİRMALAR TARAFINDAN TALEP EDİLİYOR?

Cumhuriyet Üniversitesinde eğitim alan öğrencilerin aynı zamanda ESTAŞ´ta staj yaptığını kaydeden Mavuş, söz konusu öğrencilerin ciddi başarılara imza attığını ifade etti. Son olarak bir öğrencilerinin TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde yapılan yarışmalarda derece aldığını ve ödüllendirildiğini sözlerine ekleyen Mavuş; ?Biz karşılıksız olarak sadece kamu hizmeti vermek amacıyla Üniversiteden mühendis çalıştırıyoruz. Öğrenci eğitim alırken hem de çalışıyor. Biz bu öğrencilerimize projeleri veriyoruz ve sahada olmalarını sağlıyoruz. Verdiğimiz projelerin bazılarında da o kadar başarılı oluyoruz ki bizim fabrikamızdan çıkan mühendis diğer firmalar tarafından havada kapılıyor. Bir mühendis ASELSAN tarafından davet edildi. Eğer branşı makineci ise TÜBİTAK projelerinde birincilik ve ikincilik başarısı elde ediyorlar. En son Türkiye genelinde TÜBİTAK tarafından yapılan yarışmalarda üçüncü oldu. TÜBİTAK bu öğrenciye 5 Bin Lira ödül verdi ve bizde ESTAŞ olarak nezaketen kendi aramızda ödüllendirdik. Bu projeleri biz yapıyoruz ama öğrenciler de bu projelerin bir parçası olarak kendini geliştiriyor? dedi.

130 YENİ İŞÇİ ALACAĞIZ

ESTAŞ´ta 710 kişiyle Dünya´ya ithalat yaptıklarını ifade eden Mavuş, yakın zamanda İstihdam Seferberliği kapsamında Çalışma ve İş Kurumu ile işbirliği yaparak 130 kişiyi daha bünyelerine katacaklarını ve bu doğrultuda kapasitelerini artırarak çalışmalarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!