15 Temmuz, Milletimizin Demokrasi ve Vatan Sevgisinin Destanıdır

15 Temmuz, Milletimizin Demokrasi ve Vatan Sevgisinin Destanıdır
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Şengönül mesajında, "15 Temmuz 2016, milletimizin demokrasiye olan sarsılmaz inancını ve vatan sevgisini tüm dünyaya gösterdiği tarihi bir gündür. Bu anlamlı günde, aziz milletimiz, hain darbe girişimine karşı tek yürek olmuş, demokrasimizi ve özgürlüğümüzü koruma kararlılığını ortaya koymuştur" ifadelerini kullandı.

"15 Temmuz, Milletimizin İradesinin Zaferidir"

15 Temmuz’un sadece bir anma günü değil, aynı zamanda millet iradesi, bağımsızlık ve geleceğe sahip çıkma azminin sembolü olduğunu vurgulayan Şengönül, "Bu destansı direniş, genç nesillere vatan sevgisi, birlik ve dayanışmanın ne kadar kıymetli olduğunu bir kez daha hatırlatmaktadır" dedi.

"Şehitlerimizi Rahmetle, Gazilerimizi Minnetle Anıyoruz"

15 Temmuz gecesi vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri rahmetle, gazileri de minnetle andığını belirten Rektör Şengönül, "Onların fedakârlıkları, milletimizin gönlünde daima yaşayacaktır. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi olarak, bilim ve eğitim alanında ülkemize katkı sunarken, demokrasi ve milli birlik ruhunu her zaman canlı tutacağız" şeklinde konuştu.

"Milletimizin Birliği Daim Olsun"

Mesajını, "15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en kalbi duygularımla anıyor, milletimizin birlik ve dirliğinin daim olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum" sözleriyle tamamladı.

Kaynak:Elif Elmalı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.