156 yıllık Mahir Bey Konağı “şartlı” hibe edildi
Konak sahipleri resmi işlemlerin yapılması adına İl Özel İdaresi’ne dilekçesini sundu. Konu dün yapılan İl Genel Meclisi 3. oturumunda gündeme geldi. Konağın idareye hibesi oy birliğiyle kabul edildi.
Konu ile ilgili bilgi veren Meclis Başkanı Mehmet Şarkışla, “Zara ilçesinde milli mücadele kahramanlarımızdan Mahir Bey’den bir konak kalmış. Bu konağı Sivas İl Özel İdaresi’ne bağışlamak istediklerini söylediler. Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ile birlikte konağı yerinde inceledik. Bu konağın devir işleminin bir an önce yapılması lazım. Burada restorasyon çalışmalarının tamamlanarak bu eserin kültürümüze kazandırılması gerekiyor” dedi.
Resmi dilekçenin İsmail Haldun Dinçer tarafından Sivas İl Özel İdaresi’ne sunulduğunu hatırlatan Şarkışla, “Dilekçede Mahir Bey Konağının İl Özel İdaresi tarafından restore edilmesi, vakıf, dernek ve cemiyet gibi yerlere devredilmemesi, kullandırılmaması ve konağın isminin yine Mahir Bey Konağı olarak kalması şartıyla idareye bağışlamışlardır” ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz ay konağı yerinde inceleyen Vali Yılmaz Şimşek, yapılan bağıştan dolayı memnuniyetlerini dile getirmişti. Vali Şimşek, Nuran Türkistan’a teşekkür ederken, konağın restore edilmesi için önümüzdeki dönemde çalışmalara başlanacağını ifade etmişti.
Kaynak:Hayrullah AĞKAŞ - Elif ELMALI
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.