USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

2 Yıldır Gardaşlık Halayı Çekemedik!

Sivas’ta ilki 2019 yılında gerçekleştirilen Gardaşlık Festivali’nin son 2 yıldır yapılmaması tepkilere neden oldu.  Gurbetçilerin de gelmesiyle birlikte nüfusunu 2 milyonu aşan Sivas’ta bu yıl Gardaşlık Festivali’nin yapılmamasını eleştiren vatandaşlar yetkililere serzenişte bulundu.

2 Yıldır Gardaşlık Halayı Çekemedik!
07-08-2024 10:48
SİVAS
Google News

Bilal HASDEMİR

Sivas Valiliği ve Sivas Belediyesi iş birliğinde her yıl 5 Ağustos tarihinde düzenlenen Sivas Gardaşlık Festivali geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yapılmadı.

Etkinlik kapsamında kent meydanında Gardaşlık Bildirgesi'nin okunmasının ardından tarihi kent meydanında toplanan binlerce kişinin çektiği Sivas halayı büyük ilgi görüyordu.  Renkli görüntülerin yaşandığı festivalde Yiğidolar birlik ve beraberliğini pekiştiriyordu.

Gurbetçilerin de gelmesiyle birlikte nüfusunu 2 milyonu aşan Sivas’ta bu yıl Gardaşlık Festivali’nin yapılmaması eleştirilere neden oldu.

5 Ağustos ‘Dünya Sivaslılar Günü’’nün Kayseri Sivaslılar Federasyonu tarafından düzenlenen program kapsamında Kayseri’de kutlandığına dikkat çeken vatandaşlar festivalin neden gerçekleştirilmediğine dair yetkililerin açıklama yapmasını bekliyor.

Etkinliklerin tasarruf tedbirleri kapsamında gerçekleştirilmediği söylentilerinin yersiz olduğunu düşünen vatandaşlar “Böyle bir engel söz konusu olmamalı. İlimizi yönetenler bir araya gelip Sivaslı vakıflar, sivil toplum kuruluşları ve iş insanlarından destek isteselerdi bu organizasyon gerçekleştirilebilirdi” diyerek tepkilerini dile getirdi.


Editor : Bilal HASDEMİR
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!