2025 Yılı Sivas Ahisi Şahin Berçin’e Ankara'da Ahi Esnaf Beraatı verildi
ivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünce Ankara’da düzenlenen “Türkiye’de Ahilik Buluşması ve Ahi Esnaf Beratları Töreni”ne katıldı.
Demirgil, programa 2025 yılı Sivas Ahisi seçilen Şahin Berçin ile Terziler, Kunduracılar ve Ev Tekstilciler Odası Başkanı Ali Kılıç ile birlikte iştirak etti.

Ahilik kültürünün yaşatılması, esnaf ve sanatkârlar arasında dayanışma, dürüstlük ve meslek ahlakının güçlendirilmesinin amaçlandığı törende, Türkiye’nin farklı illerinden gelen ahi esnaflar bir araya geldi. Programda, Ahilik geleneğine uzun yıllar emek veren 2025 yılı Ahisi Şahin Berçin’e Ahi Esnaf Beratı takdim edildi.
Törene ilişkin değerlendirmede bulunan SESOB Başkanı Hakan Demirgil, Ahilik anlayışının esnaf teşkilatının temelini oluşturduğunu belirterek, bu köklü kültürün gelecek nesillere aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti. Demirgil, Sivas esnafını temsilen programa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 2025 yılı Sivas Ahisi Şahin Berçin’i tebrik etti.

Demirgil, Ticaret Bakanlığının öncülüğünde düzenlenen bu anlamlı programın, bin yıllık Ahilik geleneğinin yaşatılması, esnaf ve sanatkârların desteklenmesi ile mesleki dayanışmanın güçlendirilmesi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayarak, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Törene Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Esnaf, Sanatkârlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Taha Enes Şener, birlik başkanları ile illerin ahileri katıldı.
Kaynak:Hayrullah Ağkaş

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.