USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

23 derece ideal

23 derece ideal

23 derece ideal
11-01-2018 06:00
Google News


FATİH TABUR
Mevsim geçişlerinin uzun sürdüğü bu aylarda direnç kayıplarının hastalıklara davetiye çıkardığını ifade eden Eczacı Uğur Akkuş, hastalıktan korunma yöntemlerine ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu. Bu aylarda daha çok gribal enfeksiyon, eklem ağrıları ve romatizmal hastalıkların görüldüğünü dile getiren Akkuş, aşırı sıcak ve aşırı soğuk ortamlarda bulunulmaması gerektiği hususunda telkinlerde bulundu.
İklimlerin değiştiğini ifade eden Akkuş, "Şu anda kış mevsiminin ortasındayız, kar yağmıyor. Mevsim geçişleri uzun oluyor. Bu tür durumlarda yaz ayı geç geliyor. Mevsim sıcaklıkları da buna bağlı olarak ani iniş çıkışlar gösteriyor. İnsanlar da mevsime  kendini adapte etmeyerek biraz daha hafif giyiniyorlar. Isı kaybından dolayı  vücutta zafiyetler oluşuyor ya da direnç kayıpları oluşuyor. Bu direnç kayıpları da hastalıklara davetiye çıkarıyor. Sağlam giyinilmesi  gerekiyor" dedi.

BESLENMEYE VE DİNLENMEYE DİKKAT
Eczacı Akkuş, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü: "Bu mevsimlerde daha çok gribal enfeksiyonlar, eklem ağrıları, romatizmal hastalıklar görülüyor. Çocuklar ve yaşlılar dirençlerinin az olması nedeniyle hastalıklara daha çabuk yakalanıyorlar.  Yakalanınca hastalığa aile bireylerini de bulaştırıyorlar.  Toplu taşıma araçlarında, okullarda, kreşlerde daha çok yayılıyor. Onun için önlemi baştan almak gerekiyor. Mevsim geçişlerine gelinmeden önce grip aşısı çocuklara ve yaşlılara mutlaka yaptırılmalı. Ayrıca aşırı sıcak ve aşırı soğuk mekanlarda bulunmamak lazım. Ortalama ısı değeri vardır. Kışın 23 derecelik ortam ideal bir ortamdır. Bunun dışında hastalıklardan korunmak için beslenmemize ve dinlenmemize dikkat etmemiz lazım" diye konuştu.

"İLAÇ SIKINTISI YOK"
Sivas´ta ilaç sıkıntısı bulunduğu yönündeki iddialara da cevap veren Akkuş, "İl genelinde, bazı spesifik ilaçlarda uzun süreli değil ama kısa süreli de olsa  bulunamama hadiseleri oldu. O da Avrupa´daki yılbaşı tatilinden kaynaklandı. Orada yılbaşı tatili 15 gün önce başlıyor ve 15-20 gün sürüyor. İthal ilaçların bir kısmı da bu tatilden dolayı gümrüklenemiyor ama bunun dışında ilaç sıkıntısı yok" açıklamasında bulundu.


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!