USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yaşam

230 Çift Üzerinde Araştırma Yapıldı! Mutlu Evliliğin Sırrı Bulundu!

ABD'de 230 çift üzerinde yapılan bir araştırma, uzun süreli ve sağlıklı evliliklerin sırrını gün yüzüne çıkardı.

230 Çift Üzerinde Araştırma Yapıldı! Mutlu Evliliğin Sırrı Bulundu!
03-08-2024 15:48
SİVAS
Google News

ABD’de yayınlanan Journal of Consumer Resource dergisindeki bir araştırma, 230 çift üzerinde iki yıl süren gözlemler gerçekleştirdi. Araştırma, katılımcıların dörtte üçünün beyaz, yüzde 12’sinin siyahi olduğunu, ortalama hane gelirlerinin 50 bin dolar civarında olduğunu ve çiftlerin yüzde 10’unun çocuk sahibi olduğunu ortaya koydu.

Indiana Üniversitesi Pazarlama Bölümü’nden Jenny Olson, araştırmanın başlangıçta çiftlerin ayrı banka hesaplarıyla başladığını ve daha sonra katılımcıları üç gruba ayırdıklarını belirtti. Birinci gruba hesaplarını ayrı tutmaları, ikinci gruba ortak hesap açmaları ve üçüncü gruba ise hesap yönetimi konusunda kendilerinin karar vermeleri talimatı verildi.

Ortak banka hesabı kullanan çiftlerin, ayrı hesaplara sahip olanlardan daha güçlü bir bağ hissettikleri gözlemlendi. Bu çiftler, birlikte olmanın daha anlamlı ve yoğun olduğunu ifade ettiler. Olson, ortak hesapları olan çiftlerin şeffaf bir ilişkiye sahip olduklarını ve yardımın, “Sana yardım ediyorum çünkü buna ihtiyacın var, daha sonra bu yardımı geri almak konusunda endişelenmiyorum” anlayışıyla yapıldığını belirtti. Öte yandan, ayrı hesapları olan çiftlerin ilişkilerini daha çok “değiş tokuş” olarak gördükleri, yardım ederken “Sana yardım ediyorum çünkü sen de bana ileride yardım edeceksin” mantığıyla hareket ettikleri tespit edildi. Olson, ayrı hesapları olan çiftlerin ilişkilerinin sona ermesinin daha kolay olabileceğini vurguladı. 


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!