Fatih TABUR
İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, Sivas´ta bugüne kadar toplam 320 yerleşim biriminin afete maruz bölge ilan edildiğini aktardı.
Geniş bir coğrafi alana sahip olan Sivas´ın doğal afetlerin sık yaşandığı iller arasında yer aldığını belirten İl Müdürü Ekinci, ?28 bin 164 kilometrekarelik alanı ile geniş bir coğrafyaya sahip ilimizde, özellikle Gölova, Akıncılar, Suşehri ve Koyulhisar ilçelerimiz bilindiği üzere Türkiye´nin en büyük fay hattı olan Kuzey Anadolu Fay hattı üzerindedir? dedi.
SİVAS´IN KUZEYİ BİRİNCİ DERECE DEPREM KUŞAĞINDA
Doğanşar, İmranlı ve Zara ilçelerinin birinci derece deprem kuşağı üzerinde bulunduğunu dile getiren İl Müdürü Ekinci, ?Bölgede topografyadan kaynaklı heyelanlar ve kaya düşmesi olayları da gözlenmektedir. Depremsellik açısından; Sivas´ın kuzey kesimleri birinci derecede deprem kuşağında yer alırken, güneye doğru geçişli olarak azalmakta ve dördüncü dereceye düşmektedir. Bu bölgedeki deprem riskinin dışında Hafik, Yıldızeli, Gürün, Divriği ve Şarkışla ilçelerimizde de heyelan, su baskını, kaya düşmesi ve çığ gibi afetin diğer türlerini görmek mümkündür? diye konuştu.
RİSKLİ YERLER İSKANA KAPATILIYOR
Afete maruz bölge hakkında bilgiler veren İl Müdürü Ekinci, ?Herhangi bir yerleşim birimi afet riskinden dolayı bundan etkileniyorsa Bakanlar Kurulu kararıyla burası afete maruz bölge ilan edilerek iskan ve yapılaşmaya kapatılıyor. Fakat özellikle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı´nın (AFAD) kurulmasıyla birlikte yaşanmış afetler değil bundan sonra yaşanması muhtemel bir takım riskler de varsa risk odaklı olarak da aynı şekilde bu çalışmalar yapılarak bu tür riskli yerlerin iskana kapatılması sağlanıyor. Sivas ilinde bugüne kadar toplam 320 adet yerleşim birimi hakkında afete maruz bölge kararı alınmıştır? açıklamasında bulundu.
Editor : Haberpanelim