Fatih TABUR
Tarımda çalışan nüfusu arttırmak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya geçirilen ve genç çiftçilere 30 bin lira hibe desteği sağlayan ?Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı?na Sivaslı çiftçiler yoğun ilgi gösterdi.
294´TEN 323´E YÜKSELDİ
?Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı? kapsamında Sivas´ta 2016´da 294, 2017´de ise 310 olmak üzere toplam 604 çiftçiye toplam 18 milyon 120 bin lira tutarında hibe verilmişti. Genç çiftçilerin mahallinde uygulayacağı bitkisel, hayvansal, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimiyle bunların işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projelere verilen hibe programından yararlanacak olan kişi sayısı Sivas´ta bu yıl 323´e yükseldi. Her biri 30 bin lira hibe alacak olan başvuru sahipleri ile Sivas´a 9 milyon 690 bin lira tutarında hibe verilmiş olunacak. Sivas´ta tarım ve hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sunması beklenen program sayesinde işsizlik de azalacak.
SİVAS, EN FAZLA HİBE ALAN İLLER ARASINDA
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri köylerde genç nüfusun arttırılarak tarımdan alınan verimin arttırılmasının amaçlandığı ?Genç Çiftçi Projelerinin Desteklenmesi Programı? kapsamında en fazla hibe alan illerin başında Sivas´ın geldiğini söyledi. Yetkililer, ?Tarımsal üretimde genç iş gücünü artırmak adına 2016 ve 2017 yıllarında gerçekleştirilen projelerle toplam 604 genç çiftçimizi iş sahibi yaptık ve toplamda 18 milyon lira civarında hibe destek verdik. Sivas, Türkiye´de en fazla ödenek kullanan iller arasında yerini aldı. 2018 yılında da 323 çiftçi bu hibelerden faydalanacak? dedi.
HANGİ PROJE KONULARINA DESTEK VERİLİYOR?
Programdan yararlanabilmek için belirlenen proje konuları hayvansal üretime yönelik, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık projeleri; arı ve arı ürünleri yetiştiriciliği projeleri; kanatlı ve ipek böceği yetiştiriciliği projeleri; bitkisel üretime yönelik, kapama meyve bahçesi tesisi projeleri; fide, fidan, iç ve dış mekan süs bitkisi yetiştiriciliği projeleri; kontrollü örtü altı yetiştiriciliği projeleri; kültür mantarı üretimi projeleri; yöresel ürünleri ile tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi konulu projeler; coğrafi işaretli, yerli gen kaynaklarını kullanarak, organik veya iyi tarım uygulamalı bitkisel ve hayvansal üretim konulu projeler; coğrafi işareti olan gıdaların üretimi konulu projeler.
Editor : Haberpanelim