USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eğitimde Başarı Hikayesi Yazıyoruz

Eğitimde Başarı Hikayesi Yazıyoruz

 Eğitimde Başarı  Hikayesi Yazıyoruz
06-04-2021 07:05
Google News


Fatih TABUR

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk; yapımı tamamlanan eğitim kurumlarının toplu açılışını yapmak üzere ilimize geldi.

Sivas ziyareti kapsamında Vali Salih Ayhan’ı ziyaret eden Bakan Selçuk; Şeref Defteri’ni imzaladı. Bakan Selçuk, daha sonra Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen eğitim tesisleri toplu açılış törenine katıldı.

130 milyon liraya mal olan 18 eğitim yatırımın hizmete açıldığı törene  Bakan Selçuk’un yanı sıra Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, AK Parti Sivas Milletvekilleri Habib Soluk, İsmet Yılmaz ve Semiha Ekinci, İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı’nın yanı sıra çok sayıda il protokolü ve öğrenci katıldı.

Programda konuşan Bakan Selçuk; Sivas’a son yıllarda eğitim alanında önemli yatırımlar yapıldığını ifade etti.

BÖYLE GÜZEL MÜESSESELER OLUŞTURMAKTAN KIVANÇ DUYUYORUZ

Bakan Selçuk; “18 eğitim yatırımını açmak için buradayız. Sivas’ın eğitim yatırımları açısından Sayın Bakanım İsmet Yılmaz başta olmak üzere müthiş bir performansı var. Ve bu performansla beraber Sivas  eğitimdeki başarı hikayesini çok daha ileri safhalara götürmekte muvaffakiyetler yaşıyor. Bugün anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, meslek liseleri, masal evleri, halk eğitim merkezleri, öğretmenevleri gibi çok sayıda yatırımın açılışıyla alakalı olarak bulunuyoruz ve hizmete hazır hale geldi. Toplamda 133 derslikten söz ediyoruz. Yüzyıllardır üzerinde yaşadığımız bu topraklarda Sivas’ın eğitime katkısının çok ayrı, çok özel bir hususiyetinin olduğunu elbette biliyoruz. Ve bugünü yarınlara taşıyacak olan çocuklarımız için, öğretmenlerimiz için böyle güzel müesseseler oluşturmaktan da kıvanç duyuyoruz” dedi.

MAKSADIYLA YENİ NESİL ÖĞRETMEN ODALARI İNŞA EDİYORUZ

“Açılışını yaptığımız eğitim yatırımları çocuklarımızın yaradılışta kendilerine bahşedilen potansiyeli çok daha ileri safhalara taşımayabilmeleri için ortamlar hazırlamayı hedef ediniyor” diyen Bakan Selçuk; “Birçok binadaki büyük atölyelerden tasarım beceri ile ilgili odalara kadar hepsini ama hepsini hayata geçiriyoruz. Öğretmenlerimiz için de çok daha verimli çalışma ortamları hazırlamak maksadıyla yeni nesil öğretmen odaları inşa ediyoruz. Ve bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Böylece eğitime daha fazla değer katmayı ve eğitimin oluşturacağı katma değeri yükseltmeyi hedefliyoruz. Çok kıymetli katılımcılar; bugün dünyanın gittiği yöne doğru  baktığımızda aslında bilimin merkeze alındığı ahlak telakkisine dayalı bir anlayışın giderek hakim olması gerekiyor ve robotik kodlama  gibi otomasyon gibi siber uzay gibi çok yeni kavramların artık eğitimin sıradan bir meselesi haline gelmesinin söz konusu olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Biz bu dönemde çocuklarımıza seçenekler sunmak istiyoruz. Burada mesleki eğitimle ilgili olarak 2000’li yılların başından beri yapılagelen mesleki eğitim yatırımlarının artık doruklara çıktığı bir noktadayız. Salgın dönemi  de gösterdi ki mesleki eğitim kurumları Türk eğitim sisteminin can damarıdır ve üretimin; ekonomiyle bağlantının, istihdamla bağlantının da merkezi konumundadır. Bunu  da küresel salgın döneminde ispat etmiş olmanın sevincinin yaşayarak görüyoruz. Çocuklarımızın bu okullarda, organize sanayi bölgelerinde meslek liselerinin içinde atölyelerde üreterek mutlu olmaları, üreterek meslek sahibi olabilmeleri için  fırsatlar oluşturuyoruz hep beraber. Sivas’ın eğitim yatırımları konusunda belli bir doyma noktasına geldiği ama ihtiyaçların bitmeyeceği ve bu ihtiyaçların kalite ve standartların yükseltilmesi noktasında karşılanacağı konusunda da teminatımızı hep beraber ortaya koyuyoruz. İnşallah bundan sonrası için de Sivas’ın eğitiminin yükselmesini ekip arkadaşlarımızla beraber önceki dönemlerde yapılan yatırımların üstüne yenilerini ekleyerek çok daha güzelleştireceğiz, çok daha iyileştireceğiz. Artık Sivas’ın eğitim sisteminin bayrağı en yükseklere taşıyan bir eğitim kalitesiyle karşımızda olması için elimizden geleni fazlasıyla yapacağız. Burada çok emek var, çok birikim var. İnsanlarımızın, ekiplerimizin, arkadaşlarımızın hepsinin büyük gayretleri var, çabaları var. Bunların hepsi ayrı ayrı teşekkürü hak ediyor. Ben gönülden yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. Çünkü onların emekleriyle bu inşaatlar oluyor ve biz bir medeniyetin inşaatlar vasıtasıyla inşasını hayata geçiriyoruz ve çocuklarımızın, öğretmenlerimizin daha mutlu olmasına hizmet ediyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde de eğitimin bu hizmetin taşıyıcısı olması noktasında da elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Ben emeği geçenlere teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk’un konuşmasının ardından Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü ve öğrencilerin katılımıyla kurdele kesimi gerçekleştirdi. Bakan Selçuk, açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni gezdi.

MASAL KONAĞI AÇILDI

Bakan Selçuk, programları kapsamında Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde yapılan Masal Konağı’nın da açılışını gerçekleştirdi. AK Parti İl Başkanlığını da ziyaret eden Bakan Selçuk, karayolu ile Ankara’ya gitti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!