USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Aile İletişim Atölyeleri başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca "Aile Yılı" ilan edilen bu yıl Aile Destek Merkezleri (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezleri (SODAM) bünyesinde "Aile İletişim Atölyeleri" faaliyete geçiriliyor.

Aile İletişim Atölyeleri başlıyor
13-02-2025 10:52
SİVAS
Google News

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilen "Aile Yılı" çerçevesinde aile içi iletişimi güçlendirmek amacıyla önemli bir adım atıyor. 2025 yılı boyunca Aile Destek Merkezleri (ADEM) ve Sosyal Dayanışma Merkezlerinde (SODAM) sağlıklı ve bilinçli aile ilişkilerinin teşvik
edilmesi amacıyla Aile İletişim Atölyeleri hayata geçirilecek. 76 ilde hizmet veren 550 ADEM ve 27 ilde faaliyet gösteren 90 SODAM aracılığıyla kurulacak Aile İletişim Atölyelerinde bireylerin aile içerisinde etkili iletişim becerileri kazanması, aile içi bağların güçlenmesi ve toplumsal dayanışmanın artması hedefleniyor.

Atölyelerde uzman eğitmenler ve danışmanlar eşliğinde aile içi iletişim, empati, problem çözme, stres yönetimi ve sağlıklı aile ilişkileri gibi konularda seminerler, eğitim programları, grup çalışmaları ve yarışmalar düzenlenecek. Katılımcılar, atölye çalışmalarında interaktif yöntemlerle kendilerini ifade etme ve karşılıklı anlayışı geliştirme fırsatı bulacak. Bu atölyeler aracılığıyla ailelerin sosyal ve psikolojik olarak daha güçlü hale gelmesi ve toplumun temel taşı olan aile kurumunun her yönden desteklenerek güçlendirilmesi amaçlanıyor. Bakanlık, bu çerçevede aile kurumunu sosyal politikaların merkezine alarak güçlendirmeyi hedefliyor.

İHA


Editor : İhlas Haber Ajansı
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
13.02.2025
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!