Akıllı Kavşak Rafa Kaldı: Şarkışla’da Alan Yetersiz Çıktı
Sivas’ın Şarkışla ilçesinde Mimar Sinan Caddesi ile Stadyum Sokak’ın Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarı’na bağlandığı noktada planlanan akıllı kavşak modeline ilişkin belediye tarafından kamuoyuna açıklama yapıldı.

Belediyeden yapılan duyuruda, bölgede trafik rahatlatma çalışmaları kapsamında teknik analizler, uzman görüşleri ve Karayolları Bölge Müdürlüğü önerileri doğrultusunda değerlendirme yapıldığı belirtildi. Analizlerde, gerekli araç stok alanının oluşması için 13–17 metre çapında bir döner kavşağın yapılması gerektiğinin tespit edildiği aktarıldı.

Planlanan alanın fiziki koşullarının yeterli olmadığına dikkat çekilen açıklamada, Mimar Sinan Caddesi ile Stadyum Sokak’ın birbiriyle karşılamadığı için önerilen kavşak modeli için uygun alan bulunmadığının anlaşıldığı ifade edildi.
Açıklamada, mevcut sinyalizasyon sisteminin modernize edilerek gece ve gündüz için farklı ışık süreleriyle yeniden düzenlenmesinin mümkün olduğu, ancak planlanan kavşak modelinin uygulanmasının imkânsız olduğunun belirlendiği kaydedildi.
Kaynak:Elif Elmalı

Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.