Albayrak; Ulaşım çalışanları hak kaybı yaşıyor!

Albayrak; Ulaşım çalışanları hak kaybı yaşıyor!
Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, ulaşım çalışanlarının emeğinin karşılığını almakta her geçen gün daha da zorlandığını ifade ederek, “Ulaşım çalışanlarımız yıllardır hak kayıplarıyla karşı karşıya kaldı” dedi.

Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak, ulaşım çalışanlarının uzun süredir yetkili sendikanın ilgisizliği nedeniyle ciddi hak kayıpları yaşadığını belirterek, “Artık bu gidişe dur deme zamanı gelmiştir” dedi.

Albayrak, yaptığı açıklamada, ulaşım çalışanlarının emeğinin karşılığını almakta her geçen gün daha da zorlandığını ifade etti. Bu durumun en büyük nedeninin, yıllardır yetkili konumda bulunan sendikanın çalışanların sorunlarına sırtını dönmesi olduğunu söyledi.

Genel Başkan Albayrak, Eti Maden çalışanlarının 153 bin TL giyim yardımı almasına rağmen aynı statüdeki ulaşım çalışanlarının bu haktan mahrum bırakıldığını vurguladı. Ayrıca TCDD Banka Promosyon ihalesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın belirlediği 110 bin TL taban teklif şartının gündeme getirilmemesi nedeniyle, TCDD çalışanlarına gelen tekliflerin beklentilerin çok altında kaldığını dile getirdi.

Albayrak, “Toplu sözleşme masasında yıllardır hiçbir kazanım elde edilememiş, çalışanların mali, sosyal ve özlük hakları sürekli geriye gitmiştir” ifadelerini kullandı.

“Milli ve manevi değerlerimizden aldığımız güçle, ulaşım hizmet kolundaki her bir arkadaşımızın olması gerektiği yer, hak mücadelesinin tek ve gerçek adresi Türk Ulaşım-Sen’dir.” diyen Albayrak, sendika olarak çalışanların hak ettiği değeri görmesi için kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti.

Kaynak:Hayrullah Ağkaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.