Fatih TABUR
Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, yapımı tamamlanan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile TEKNOKENT´in karşısındaki boş alana yapılması kararlaştırılan yeni hastane projesine ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sivaslılara en iyi sağlık hizmetini sunmak için çalıştıklarını ifade eden Rektör Yıldız, kampüs içerisinde 33 bin metrekare alana inşa edilen 230 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi´nin yapımının tamamlandığını söyledi.
Rektör Yıldız, toplam 52 milyon 115 bin lira bütçe ile yapılan ve müştemilatında 96 adet tek kişilik oda, 48 adet çift kişilik oda, 18 adet özel oda, 18 kişilik tek anne odası bulunan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi´ne ilişkin, ?Şu anda yapımı bitti. Geçici teslimi aldık, Aralık ayı içerisinde taşınacağız. Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi´ndeki odalar tek kişilik, 2 kişilik odalar. Diğer hastanemiz gibi değil, oldukça lüks bir hastane. Fakat oradaki sorunumuz şu: O hastaneye hemşire vermemiz gerekiyor, temizliği için eleman vermemiz gerekiyor, ısınma için eleman vermemiz gerekiyor. Bizim elimizdeki mevcut personelimizin sayısı belli. Bir de oraya almamız gereken cihazlar var, tefrişat var. Tefrişat ve cihazlarla ilgili 5 milyon lira para gelmişti. Şu an bu parayı kullanıyoruz. Tekrar bir yazı yazdık. İnşallah biraz daha para gelecek. Yeni almamız gereken şeyler var fakat bir de tekrar eleman istedik. İnşallah bu da çıkacak. Aralık ayında inşallah taşınacağız. Böylece çocuk bölümümüz gidecek, kadın doğum gidecek. Birkaç bölümü daha götüreceğiz oraya. Bu sayede mevcut hastane de biraz rahatlayacak? dedi.
İLK KAZMA İLKBAHARDA VURULACAK
Sivas kamuoyunda merak edilen ve TEKNOKENT´in karşısındaki boş alana yapılması kararlaştırılan yeni üniversite hastanesi projesine ilişkin de konuşan Rektör Yıldız, 2020´nin ikinci çeyreğinde ilk kazmayı vurmayı hedeflediklerini kaydetti.
?500 MİLYON LİRALIK BİR YATIRIM?
Yeni hastanenin bin 71 yataklı olacağını hatırlatan Rektör Yıldız, ?5-6 katlı ve yatay mimari üzerine kurulmuş bir hastane olacak. Mimari açıdan Türkiye´de örnek gösterilecek bir hastane. Orası ile ilgili de endişemiz şu idi: Son 2 yıldaki ekonomik durumdan dolayı Türkiye´deki 50 milyon liranın üzerindeki devlet yatırımlarına izin verilmiyor. O hastane 500 milyon liralık bir yatırım. Tefrişatının bitme tarihini de düşündüğünüzde bu çok daha yükselir. Acaba durdurulacak mı diye biraz endişeliydik. Şükürler olsun bir durdurulma olmadı. 2020´de temelini atıyoruz. Bu sene temelini atabilirdik fakat ihaleye çıkabilmek için yüzde 10 parasının hazır olması gerekiyor. Bu paranın bir kısmı var ama tamamı hazır değil. 2020´deki bütçe ile bu sağlanıyor. Nasip olursa Nisan-Mayıs gibi inşallah ilk kazma vurulacak? diye konuştu.
?BÜTÜN İHTİYAÇLARA CEVAP VEREBİLECEK?
Yeni hastanenin mimari yapısı ile Sivas´a yakışacağının altını çizen Rektör Yıldız, ?Şehrimiz için güzel bir bina olacak. 50-100 yıl arası bizi götürebilecek bir bina. Bütün birimleri artık oraya götüreceğiz. Bir sağlık kampüsü gibi düşünüyoruz orasını. Üzerinde çokça çalıştık. Bütün ihtiyaçlara cevap verebilecek nitelikte. İleride, Tıp Fakültesi eğitim binasını ve Diş Hekimliği Fakültesini oraya götürebiliriz dedik ona göre bir plan yapıldı. Biz 40-50 yılı düşünerek plan yaptırdık. İnşallah yapıldığı zaman şehrimize çok büyük bir getirisi olacak? açıklamasında bulundu.
Editor : Haberpanelim