USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

ARAZİMİZ İŞGAL EDİLMİŞ

ARAZİMİZ İŞGAL EDİLMİŞ

ARAZİMİZ İŞGAL EDİLMİŞ
26-01-2017 07:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, geçtiğimiz hafta yapılan bir toplantıda Cumhuriyet Üniversitesi´ne yapılacak bazı çalışmalar ve yaşanan bazı sıkıntılarla ilgili bilgi verdi.

Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesinde bir imar sorunun olduğunu belirten Rektör Yıldız, Fadlum Köprüsü civarında Üniversite´ye ait olan bir arsaya özel bir firma tarafından şuanda bir inşaat çalışması yapıldığını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, ?Üniversitemiz kampüsü içerisinde imar çalışmalarıyla ilgili bir sorun var. Şuanda Fadlum Köprüsünün karşısında bulunan ve özel bir şirkete ait olan 16 katlı bir bina yapılıyor. Bu bina Üniversitemizin hemen kıyısında yurtların yanında yer alıyor. Bina ile ilgili bir sıkıntı tespit ettik. Şuanda Üniversitemizdeki en yüksek bina 8 kat yüksekliğindedir ama bu bina 16 kata kadar çıkarıldı. Bir diğer sıkıntı ise ilgili firma Üniversitemizin arsasını kullanmış. Yani yeşil alan olarak belirlenen arsayı kullanmışlar. Bu gibi konularda Belediyemiz imar verirken, Üniversitemizle iş birliği içerisinde olursa memnun olacağız. Şuan kullanılan 52 parselin arkasındaki yeşil alan tamamen üniversitemize ait. Yani bu arsa bizim. Yandan bir yol açılıyor. Bununla ilgili de bir şey yok. Doğrusu biz bu alanın da kullanılmasını istemiyoruz? ifadelerini kullandı.

            BAŞKAN AYDIN: BİZİM DÖNEMLE İLGİLİ DEĞİL

Konuyla ilgili söz alan Belediye Başkanı Sami Aydın ise bölgedeki imar revizyonunun önceki Belediye yönetimi döneminde olduğunu ifade etti.

Başkan Aydın, ?O bölgedeki inşaat yapılan alanla ilgili imar düzenlemelerinden dolayı neden bizimle irtibat kurmadılar şeklinde bir açıklamaları oldu. Şunu özellikle bilmenizi isterim. Revizyon aşamasında bizden önceki Belediye döneminde başlayan bir gelişmedir. O alanın Üniversite alanı içerisinde kalmasını proje müellifi önerdi. Ancak Üniversite´nin bu alanın özel mülkiyet olması sebebiyle bu alanın kendi alanlarına dahil edilmesini kabul etmedikleri için orası normal bugünkü halini aldı. Yani orada imarı olan alanlar eskiden de imarlıydı. Şuan bizim yönetimimizin ekstra vermiş olduğu bir imar yok. Yanlış anlaşılma olmasın diye bu açıklamayı yapmak istedim. Tabi ki bazı konuların tartışılması lazım. Öyle olmasın böyle olsun denilebilir. Ama yönetimler hep aynı olmadığı için siz resmi bir süreç başlatıyorsunuz. O zamanki yönetimin bakışı farklı olabiliyor? ifadelerini kullandı.

Rektör Alim Yıldız ise, ?Elbette o bölgede kişiye ait bir arazi var ve bunu kullanacaktır ona bizim bir itirazımız yok, müdahale edemeyiz. Ama bizim arsamız yeşil alan olarak kullanılıyor. Biz o bölgede bizim arsamızın kullanılmasını istemiyoruz. Yoksa istediği gibi inşaatını yapsın, biz ona karışamayız? şeklinde konuştu.

Konunun görüşülerek çözülebileceğini belirten Başkan Aydın, ?Ben konuyla ilgili Rektörümüzle ilk kez görüşüyorum. Diyelim ki Rektörümüzün dediği gibi burası yeşil alan. Biz yeşil alanı kimin için yapacağız. Buradaki yeşil alanı Karşıyakadaki vatandaş veya Alibaba Mahallesindeki vatandaşımız kullanmayacak. Yine Üniversite kullanacak. Biz Rektörümüzle bu konulu aramızda görüşerek çözüme ulaştırırız? diye konuştu.

/resimler/2017-1/25/1639369321825.jpg

ÜNİVERSİTE´YE

YENİ GİRİŞ KAPISI

Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, geçtiğimiz hafta yapılan bir toplantıda Cumhuriyet Üniversitesi´ne yapılacak bazı çalışmalar ve yaşanan bazı sıkıntılarla ilgili bilgi verdi.

Üniversite kampüsünün giriş kapılarının değiştirileceğini ifade eden Rektör Yıldız, ?Cumhuriyet Üniversitemizin giriş kapılarını değiştireceğiz. Bu giriş kapılarıyla ilgili 3 adet projemiz var. Bir projemizi Ana giriş kapımızda uygulayacağız. Bir diğerini Lojmanlar giriş kapısında uygulayacağız. Sonuncusunu da yapılacak olan Recep Tayyip Erdoğan Bulvarından Cumhuriyet Üniversitesi´ne bağlanacak olan yolda hayata geçireceğiz. Bu konuyla ilgili Sivas Belediyesi ile ortak bir çalışma yapmak istiyoruz. Nereye yapılacağı ile ilgili bir istişare yapacağız? dedi.

Kızılırmak Projesi ile ilgili konuşan Rektör Prof. Dr. Yıldız, ?Şuanda Kızılırmak Rekreasyon alanı ile ilgili bir çalışma yapılıyor. Bizim de bu alana yönelik bir çalışmamız var. Bilindiği gibi bu alan üniversitemiz içerisinde yer alan bir yer ve istiyoruz ki bu projeyi Belediye ile birlikte yapalım. Belediyemiz bu işi bizlerle istiyareyle yürütürse bundan memnun olacağız? ifadelerini kullandı.

/resimler/2017-1/25/1639177446450.jpg

ÜNİVERSİTE´YE İNSANSIZ

HAVA ARACI LAZIM

Cumhuriyet Üniversitesi olarak ORAN´a bir proje sunduklarını ifade eden Rektör Yıldız, projenin hayata geçirilmesi için insansız hava aracına ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Yıldız, ?TR 72 Bölgesi Tarımsal Uygulamalarda uzaktan algılama ve coğrafi bilgi sistemleri entegrasyon projesi kapsamında ORAN´a bir proje sunmuştuk. Bunun için bize insansız hava aracı gerekiyor. Şehrimiz ve tarım için çok önemli bir proje. Kayseri bize getirin biz bu projeyi kabul edelim diyorlar. Ama biz Sivas´ta olsun istiyoruz. Bu konuda Sivas Valimizden destek istiyoruz. Eğer insansız hava aracımız alınabilirse, birçok konuda önemli işler çıkaracağız? dedi.

 

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!