USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Atatürk'e Mevlit Okutmuştu! Şimdi de Sivas'ta Turizm Festivali Düzenleyecek

Sivaslı turizmci Gültekin Çetin, bugün kent meydanında turizm şenliği düzenleyecek.  Gurbetçilerin geleneklerini, göreneklerini ve kültürlerini hatırlaması amacıyla düzenlenecek etkinliğe protokolün de yoğun katılım göstermesi bekleniyor.

Atatürk'e Mevlit Okutmuştu! Şimdi de Sivas'ta Turizm Festivali Düzenleyecek
11-08-2024 11:19
SİVAS
Google News

Hayrullah AĞKAŞ 

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte Sivas’a dönen gurbetçiler, şehirde yoğunluk oluşturdu. Her yıl yaz tatilini geçirmek için memleketlerine gelen gurbetçiler, baba ocağında özlem giderip şehirde hareketlilik oluşturuyor. Yurt dışından gelen Sivaslı gurbetçiler, memleketlerinde tatil yaparken esnaflar ve vatandaşlarda bu yoğunluktan memnun kalıyorlar.

Akdeniz ve Ege Bölgesinin önde gelen turizmcilerinden olan Sivaslı hemşehrimiz Gültekin Çetin bu kapsamda Sivas’ta renkli bir etkinliğe imza atıyor. Çetin, bugün Sivas Kent Meydanında Turizm Şenliği adı altında gurbetçilere coşku dolu anlar yaşatacak.

Konu ile ilgili olarak bir açıklama yapan turizmci Gültekin Çetin, ata topraklarından kopmayan Sivaslı gurbetçiler için  geleneklerini, göreneklerini ve kültürlerini hatırlatmak amacıyla Sivas kent meydanında halk oyunları ve pankartlarla gurbetçiler için  karşılama şenliği düzenleyeceğini ifade etti.

Aslen Sivas Şarkışla Başören köyünden olan Çetin, “Turizm kenti Sivas’ın tanıtılması için birçok ilkleri yaptık ve yapmaya da devam ediyorum. İlk olarak Atatürk’e mevlit okuttum şimdi de hiçbir kimseden maddi destek almadan bir organizasyon planladım. Sivas kent meydanında Sivaslı gurbetçileri bir araya getirerek  tarihimizi ve kültürümüzü tanıtmak adına renkli bir etkinlik planladım. Sivas Valimiz Yılmaz Şimşek, Sivas Vali Yardımcımız İlhami Doğan ve Sivas İl Kültür Turizm Müdürümüz Aziz Erdoğan da sağ olsunlar beni kırmayarak  projeme destek oldular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Tüm hemşehrilerimizi  Sivas kent meydanında turizm şenliğimize bekliyorum. “ ifadelerine yer verdi.


Editor : Hayrullah Ağkaş
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
Sinan Gölbaşı
Sinan Gölbaşı 2 ay önce
Böyle bilinçli ve duyarlı hemşerilerimiz olması gurur verici. Tebrik ederim.
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!