USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Teknoloji

Bakan Kacır Sivaslılara Söz Verdi: Sivas'ı Desteklemeye Devam Edeceğiz!

Bakan Kacır, Sivas'ta TEZMAKSAN fabrikasının açılışını yaptı. Bakan Kacır, "Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı çalışmalarını da bu yılsonuna kadar inşallah tamamlayacağız. OSB'mizde gerçekleştirilen yatırımlar altıncı bölge teşviklerimizden yani en üst seviyedeki yatırım teşviklerinden yararlanma imkânına sahip. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Sivas'ı tüm imkânlarımızla desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

Bakan Kacır Sivaslılara Söz Verdi: Sivas'ı Desteklemeye Devam Edeceğiz!
08-06-2024 11:30
SİVAS
Google News

Sevda ÇİFTÇİ 

Talaşlı imalat sanayinin öncü firmalarından TEZMAKSAN Sivas'ta 15 milyon Euro yatırım ve 37 milyon 500 bin TL'lik inşa bedeliyle tamamladığı Sivas fabrikasında CubeBOX seri üretimine başladı. Endüstri 4.0 üretim yapacak fabrikanın açılışı görkemli bir törenle gerçekleştirildi.

Açılışa Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kaçır, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Sivas milletvekilleri Hakan Aksu, Rukiye Toy, il protokolü, TEZMAKSAN Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Aydoğdu, aile bireyleri ile çok sayıda davetli katıldı. 

Açılışta konuşan Vali Şimşek, “Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin cazibe bölgesi olarak ilin gözbebeği durumunda olduğunu kaydetti. Her geçen gün fabrikaların bölgede yükseldiğini kaydeden Vali Şimşek, "Bazıları da bir bir üretime geçiyor. İşte bugün burada bu fabrikalardan birinin açılışını sayın bakanımızın teşrifleriyle gerçekleştiriyoruz. Hemşerimiz Sayın Mustafa Aydoğdu doğup büyüdüğü bu güzel toprakları unutmayıp, bölgemizde yerini aldı. Üretimde istihdamda ihracatta ben de varım dedi. Bu fabrikayı şehrimize kazandırdı. Kendisine teşekkür ediyoruz." dedi.

 Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'ne yatırımcılardan büyük ilgi gördüğünü kaydeden Vali Şimşek, "Özellikle Sivaslı olup da İstanbul'da yatırım yapmış olan iş adamlarımızdan büyük bir ilgi var büyük bir rağbet var. Bölgemiz şimdiden yüzde 85 seviyelerinde doluluk oranına ulaştı. Bölgemizde şu an itibariyle 8 fabrikamız üretime başlarken 25 fabrikamız inşaat, 83 firmamız ise ruhsat aşamasına geçti. İstihdam durumu şu an için bin 500 dolaylarında. Ancak mevcut tahsislerde üretime geçtiği zaman bu rakam 23 bin civarında olacak. İnşallah Demirağ'da tüm parsellerin dolması ile birlikte 40 bin kişinin üzerinde istihdam hedefliyoruz nihai olarak. Diğer yandan Demirağ OSB'nin yanında inşaatı devam eden 550 bin metrekarelik alandaki 1 milyon ton taşıma kapasiteli ülkemizin 14. Lojistik Merkezi'nin de tamamlanmasıyla Sivas'ın adeta sanayi ve ticaret merkezi olacağına inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Vali Yılmaz Şimşek sözlerine şöyle devam etti:

"Sivaslıları nesiller boyunca gurbete yönelten istihdam meselesinin, yeni sanayi hamleleriyle artık çözüm yoluna girdiğini hep birlikte görüyoruz. Gurbet ve hasret türküleriyle bilinen Sivas, bundan böyle ürettiği ürünlerle konuşulmaya, yüksek teknoloji ürünlerle anılmaya başlandı. Kuşkusuz bu teknolojiyi bugün buraya taşıyan firmalardan birisi de TEZMAKSAN'dır. Talaşlı imalat sektörünün lider firmaları arasında yer alan ve Türkiye'nin yenilikçi gücünü gösteren bu tesis inanıyorum ki yüksek teknolojili üretimleri ile Sivas'ın gururu olacak ve şehrimizin adını dünyaya duyuran fabrikalar arasında İnşallah yerini alacaktır. İnşallah bu güzel yatırıma Demirağ Organize Sanayi Bölgemizde yenileri eklenecek ve Sivas'ımız büyüyen, gelişen bir kent olmayı sürdürecektir.”

 ‘SİVAS YÜKSELİŞİNİ SÜRDÜRECEK’

Sivas’a her türlü desteği sağlayama hazır olduklarını dile getiren Bakan Kaçır, “Bugün açılışı vesilesiyle bir arada olduğumuz TEZMAKSAN robot teknolojileri Hacı Mustafa Aydoğdu üretim merkeziyle de Türkiye'de ilk defa üretimi gerçekleştirilecek. 8 eksenli tornalama merkezinden yeni nesil CNC Modellerine kadar geniş bir yelpazede ülkemizin robot teknolojileri alanındaki yetkinliklerine güç katıyoruz. Savunma, havacılık, makine ve otomotiv gibi ülkemizin kalkınmasında öncü pek çok sektörümüzün ihtiyaç duyduğu teknolojik ürünlerin yerli üretimine imkân tanıyacak bu yatırım önümüzdeki dönemde yüksek teknoloji ihracatımızın da öncülerinden olacak. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesis ve nice yeni yatırımla Sivas'ımız teknoloji geliştirme ve inovasyon yolculuğumuzda bölgesel merkezlerimiz arasında yükselişini sürdürecek. Firmamızın cumhuriyet teknoloji bölgesinde yer alan teknoloji girişimiyle yakın işbirliği içerisinde olacak yenilikçi girişimlerin iş fikirlerinin önünü açacağını da ümit ediyoruz. Diğer yandan açılışını gerçekleştirdiğimiz yatırımın bir AR-GE merkeziyle taçlandırılmasının sözünü de inşallah buradan almak istiyorum. Biz desteğe hazırız. Sivas her şeyin en iyisine layık. Bu vesileyle ülkemizin kalkınması için, alın teri ve atın terini esirgemeyen girişimcilerimize, sanayicilerimize huzurlarınızda bir kez daha seslenmek istiyorum. Ülkemizde Taş üstüne taş koyan, üreten, ihracat yapan, insanımıza istihdam sağlayan tüm yatırımcılarımızın başımızın üstünde yeri var" dedi.

OSB’NİN ALTYAPI ÇALIŞMALARI YIL SONUNDA BİTECEK 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır konuşmasının devamında; "22 yılda Sivas'ta toplam 56, 7 milyar lira tutarında 900 yatırım için teşvik belgesi düzenledik. 26 bin 300 kişilik nitelikli istihdamın önünü açtık. Aynı dönemde sağladığımız 2, 7 milyar lira finansmanla planlı hamlemizin merkezinde yer alan organize sanayi bölgelerinin sayısını 4’e, buralardaki istihdamı 11 bine çıkardık. Binden 11 bine hep birlikte geldik. Açılışını gerçekleştirdiğimiz bu tesisi de bünyesinde barındıran Demirağ Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapı çalışmalarını da bu yılsonuna kadar inşallah tamamlayacağız. OSB'mizde gerçekleştirilen yatırımlar altıncı bölge teşviklerimizden yani en üst seviyedeki yatırım teşviklerinden yararlanma imkânına sahip. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak Sivas'ı tüm imkânlarımızla desteklemeye şehrimizi ihya etmeye ve tarihi misyonunu ülkemizin sanayi ve teknoloji alanlarındaki yükselişine öncülük ederek gerçekleştirmesini sağlamaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!