USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Başkan Uyardı! Desteklerden Yararlanmak için Erkenden Kayıt Yaptırın!

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, “Çiftçilerimiz, 2025 yılı desteklemelerinden yararlanabilmek için ÇKS kayıtlarını en geç 31 Aralık'a kadar tamamlamalıdır. Bu süreçte aksaklık yaşamamaları adına başvurularını erkenden yapmalarını öneriyoruz” dedi.

Başkan Uyardı! Desteklerden Yararlanmak için Erkenden Kayıt Yaptırın!
02-10-2024 11:04
SİVAS
Google News

Adem Sabit NALBANT

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının yıl sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Başkan Şimşek, “2025 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvuruları, 1 Eylül itibarıyla başladı ve 31 Aralık'a kadar devam edecek. Başvuruların ardından edinilen veya kiralanan tarım arazileri için son başvuru tarihi 30 Haziran olarak belirlendi. Çiftçilerin üretim bilgilerini güncellemeleri ve arazilerde yapılan değişiklikleri bildirmeleri için belirli tarihlerde başvuru yapılması gerekiyor” dedi.

 Çiftçilerden başvurularını son güne bırakmamalarını isteyen Şimşek,  "Çiftçilerimiz, 2025 yılı desteklemelerinden yararlanabilmek için ÇKS kayıtlarını en geç 31 Aralık'a kadar tamamlamalıdır. Bu süreçte aksaklık yaşamamaları adına başvurularını erkenden yapmalarını öneriyoruz. 31 Aralık'tan sonra edinilen veya kiralanan tarım arazileri için ise başvuru süresi 30 Haziran'a kadar uzatılmıştır" dedi.

ÜRETİM BİLGİLERİ GÜNCELLENMELİ

Çiftçilere Şubat ayında ÇKS' ye kayıtlı tarım arazilerindeki üretim bilgilerini güncelleme çağrısında da bulunan Şimşek, "15 Mart - 15 Nisan tarihleri arasında yapılacak başvurularla üretim bilgilerini güncellemeleri gerekiyor. Bu adım, çiftçilerimizin doğru ve güncel bilgilere dayanarak destek almasını sağlayacak. Kuru olarak beyan edilen arazilerin sulu olarak değiştirilmesi veya kaydedilmesi durumunda resmi belge talep edilecektir. Belge temin edilemezse, bu değişiklikler tespit komisyonu aracılığıyla yapılabilecektir” dedi.

Şimşek, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“ÇKS'ye veri girişi ve dosya kabulü yapmak üzere yapılacak iş birliği protokolü kapsamında, süresi uygulanacak iller ile görev ve sorumlulukları Bakanlıkça belirlenmek üzere, Bakanlıkça yetkilendirilen Türkiye Ziraat Odaları Birliği ve ziraat odaları hizmetlerinden yararlanılabileceklerdir. Ziraat odalarımızca 2025 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi için çiftçilerimiz tarafından verilecek ÇKS dosyaların kabul edilmesi ve verilerin sisteme girişinin yapılması; Aydın, Bayburt Ve Edirne illerinde faaliyet gösteren ziraat odaları tarafından yapılacaktır. Pilot olarak başlayacak bu uygulamanın ilerleyen yıllarda ülke genelinde faaliyet gösteren diğer ziraat odalarımızca da yapılması hedeflenmektedir. Öte yandan, 6964 sayılı Kanun gereği ‘çiftçi kayıtlarının tutulması, çiftçi belgesi verilmesi’ gibi iş ve işlemler de herhangi bir değişiklik olmayıp, meri mevzuat hükümleri çerçevesinde iş ve işlemler devam edecektir.”


Editor : Adem Sabit NALBANT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!