USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Bayram Geldi, Sivas Esnafı Güldü

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hakan Demirgil, ilimizde Kurban Bayramı dolayısıyla piyasanın hareketlendiğini söyledi.

Bayram Geldi, Sivas Esnafı Güldü
13-06-2024 11:30
SİVAS
Google News

Ayşe KUŞKAYA 

Sivas Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hakan Demirgil, Kurban Bayramına az bir süre yapılan alışverişlerle ve harcamalarla birlikte piyasada hareketlenme olduğunu  söyledi.

SESOB Başkanı Demirgil,  “Kurban Bayramına az bir zaman kaldı. Vatandaşlarımız bir taraftan kurban hazırlıklarını yaparken diğer taraftan da bayram alışverişlerini yaparak ihtiyaçlarını gideriyorlar. Yapılan alışverişler elbette esnafımızı da hareketlendirecektir. Ülke genelinde zor ve sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Bu süreç esnaf ve sanatkarlarımızı da etkilemiştir. Girdi maliyetlerinin sürekli artması esnafımızı da etkilemiştir. İnşallah en kısa sürede bu sıkıntıları da atlatacağız” dedi.

ETLERİ HİJYENİK YERLERDE ÇEKTİRELİM

Kurban Bayramında kurban kesimi ile birlikte et çekiminin arttığına dikkat çeken SESOB Başkanı Demirgil, vatandaşlara hijyenik yerlerde et çektirmeleri konusunda uyarıda bulundu.  Demirgil, et çekiminde vergisini ödeyen, istihdam sağlayan, hijyen kurallarına uyan kasap esnafının tercih edilmesini önerdi.

Demirgil, merdiven altı olarak bilinen ve usulsüz bir şekilde et çekimi yapan vatandaşlara izin verilmediğini, bu konuda Sivas Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne gerekli girişimlerde de bulunduklarını söyledi.

BIÇAKLAR 20, NACAK SATIR 30 TL’YE BİLENECEK

Demirgil, kurban kesiminde sıkıntı yaşanmaması için kalitesiz ve ucuz bıçakların tercih edilmemesini , kör bıçaklarla kurban kesilmemesini, kurban keserken mutlaka kaliteli bıçak kullanılmasını önerdi.

Demirgil, “Kurban Bayramına sayılı günler kala bıçak imalatı yapan esnaflarımızda yoğunluk yaşanmaya başladı. Esnaflarımız, vatandaşların kurban kesiminde kaliteli bıçaklarla kurban kesimini sağlamak için zor şartlar altında çalışmaktadır. Vatandaşlarımızın kurban kesiminde ve parçalamasında sıkıntı yaşamamaları için kalitesiz ve Çin malı bıçak ile satırlardan uzak durmalı, Çin malı olarak satılan ucuz bıçaklara itibar edilmemelidir. Bu bıçaklar kurban kesimi sırasında hayvanlara eziyet edebilir ve kazalara neden olabilir. O yüzden bıçak alırken kaliteli ve güvenilir olmasına dikkat edelim. Bıçaklarımızı, imalatını yapan, vergisini ödeyen esnafımızdan temin edelim. Bıçakçı esnafımız bu sene bıçakları 20, nacak ve satırları ise 30 TL’den bilemektedir” ifadelerine yer verdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
14.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!