USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Belediye Kışa Hazır--Video

Belediye Kışa Hazır--Video

Belediye Kışa Hazır--Video
14-12-2018 07:00
Google News


FATİH TABUR

Önceki gün Vali Salih Ayhan başkanlığında gerçekleştirilen 2018-2019 sezonu karla mücadele toplantısında konuşan Sivas Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Karaman, zorlu kış şartları öncesi belediye olarak tüm tedbirleri aldıklarını söyledi. 

Vatandaşların mağdur olmaması için şehri 7 bölgeye ayırdıklarını ve her bölgeye de bir sorumlu görevlendirdiklerini ifade eden Karaman, şu an için ulaşım konusunda sorun olmadığını belirtti.  Başkan Yardımcısı Karaman, ?Sivas Belediyesi olarak tamamen kışa hazır vaziyetteyiz. Planlarımızı yaptık. Tuzlama ve kenar bölgelerdeki yol açma çalışmaları devam ediyor. Şu anda şehirde bir problem yok. Ulaşılmayacak herhangi bir yer yok.  Karla mücadele çalışmaları nasıl yapılıyor? Bizde önemli olan meteorolojik veriler. Meteoroloji verilerini baz alıyoruz. Şehri ana arterler ve tali sokaklar olmak üzere ayırdık. Meteoroloji verilerini alır almaz ana arterlerdeki tuzlama çalışmalarına başlıyoruz. Kar yağışı başlar başlamaz tuzlama çalışmalarının yapılması çok önemli bizim için. Çünkü kar yağışı bittikten sonra tuzlama yaptığınız vakit hiçbir etkisini göremiyorsunuz. Önemli olan asfaltla karın arasına tuzu serpebilmek. Böyle yaptığımız zaman etkili oluyor. Bunu 11 araçla yapıyoruz. Kışa hazır vaziyetteyiz. Şehri 7 bölgeye ayırdık. Her bölgenin bir sorumlusu olmak kaydıyla her bölgede aynı anda karla mücadele çalışmaları yapılıyor? dedi.

DON OLAYLARINA KARŞI UYARILARDA BULUNDU

Sokak aralarına yapılan araç parklarının karla mücadele çalışmalarını olumsuz etkilediğinin altını çizen Karaman, ?Bu durum bizlere ciddi oranda sıkıntı veriyor. Çünkü sokaklarımız çok dar ama açılması gerekiyor. Bu noktada vatandaşlarımızın yardımcı olmalarını rica ediyorum. Çünkü sokak açılmadığı zaman çocuklarımız okula gidemiyor. Bir de kışın don olayları çok fazla görülüyor. Vatandaşlarımızın mutlaka sayaçlarını ve şebeke bağlantılarını kontrol etmeleri gerekiyor. Ayrıca sürücülerin kar lastiğini mutlaka takmaları gerekiyor? ifadelerini kullandı.

/resimler/2018-12/13/1626113346265.jpg

/resimler/2018-12/13/1626346627943.jpg


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!