USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bir Tepki de Zara’dan Geldi: Katılım Sağlamayacağız

İstanbul’da her yıl düzenlenen Sivas Günleri etkinliğinin bu yıl Sivas Konfederasyonu ile Sivas Platformu tarafından ayrı ayrı gerçekleştirilmesine bir tepki de Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik’ten geldi. Çelik, “Her iki yetkili kurumlar birleşip birlikte organizasyon yapana kadar her iki Sivas Tanıtım Günleri etkinliklerine katılım sağlamayacağız” dedi.

Bir Tepki de Zara’dan Geldi: Katılım Sağlamayacağız
10-09-2024 10:47
SİVAS
Google News

Burcu CELLAT 

İstanbul’da Sivas Konfederasyonu ile Sivas Platformunun ayrı ayrı etkinlik düzenleme kararına Sivas Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun’un ardından Zara Belediye Başkanı Fatih Çelik de tepki gösterdi.

Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Kıymetli hemşehrilerim;

İstanbul’daki Sivaslıların birlik ve beraberliğine güç katması amacıyla 2009 yılından itibaren her yıl düzenli olarak düzenlenen ve gelenekselleşen ‘İstanbul Sivas Tanıtım Günleri’ etkinliği için bu yıl iki konfederasyon tarafından ayrı ayrı etkinlik düzenleme kararı almaları bizler son derece üzmüştür. Aynı ilde iki ayrı ‘Sivas Tanıtım Günleri’ organizasyonunun düzenlenecek olması dayanışma, birlik ve beraberliğimize katkı sağlamayacağı inancını taşımaktayız. Bu durum başta Sivas ve İstanbul’da olmak üzere dünya üzerindeki Sivaslıları ve Sivas sevdalılarını üzecektir. 2019 yılında ‘Ayırmadan, ayrışmadan, canla başla’ dediğimiz için bizlere Zara’nın anahtarını emanet eden halkımızla birlik ve beraberlik içinde omuz omuza çalışan bir belediye olarak söylemem gerekir ki; Sivas olarak doğusuyla, batısıyla, güneyi, kuzeyi ile tek yürek, tek bileğiz. Biz büyük bir aileyiz. Bu sebepledir ki etkinliğin aynı ilde ayrı gün ve tarihlerde ayrı ayrı yapılması aile hukukuna zarar vereceğinden dolayı her iki yetkili kurumlar birleşip birlikte organizasyon yapana kadar her iki Sivas Tanıtım Günleri etkinliklerine katılım sağlamayacağız. İstanbul’un en çok nüfusuna sahip Sivas’ımızın bu şekilde bir olamayacağına ve ayrışmışlıklara razı olamayacağımızdan katılmayacağımız bu etkinliklerin en kısa sürede birlik ve beraberlik gayesine dönmesi için tüm sivil toplum kuruluşlarımızı bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya davet ediyorum” dedi.

 


Editor : Burcu CELLAT
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!