SİVAS İRADE
Sivas Ticaret Borsası (STB) tarafından, üyelerine ve personeline ?Tarım ve Hayvancılık Destekleri? konulu eğitim verildi.
Sivas Ticaret Borsası Konferans Salonu´nda, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Yüksel Yılmaz ile Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şubesinde görevli Veteriner Hekim Hakan Özgür tarafından verilen eğitime Ticaret Borsası Meclis Başkanı İhsan Aksoy, Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu, Meclis Üyeleri, Ticaret Borsası üyeleri ve personeli katıldı.
Sivas´ta 2016 yılı destek ödemelerinin toplam tutarının 35 milyon 511 bin TL olduğunu belirten Veteriner Hekim Hakan Özgür; ?Bakanlığımız tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Projesi kapsamında, Ekonomik Yatırımlar ve Bireysel Sulama ve ekipman yatırım konularında yaş meyve sebze tasnif, paketleme ve depolama yatırımları hariç bitkisel ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması yatırımları için 2 Milyon Türk Lirası, Hayvansal ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi ve depolanması konusunda sadece ham derinin işlenmesi yatırımları için 2 Milyon Türk Lirası, Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlar için 1 Milyon 500 Bin Türk Lirası, Çelik silo yapımına yönelik yatırımlar için 1 Milyon 500 Bin Türk Lirası, Hayvansal ve bitkisel orjinli gübre işlenmesi, paketlenmesi ve depolanmasına yönelik yatırımlar için 2 Milyon Türk Lirası, Yenilenebilir enerji kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar için 2 Milyon Türk Lirası, Kırsal ekonomik alt yapı yatırım konularından; çiftlik faaliyetlerinin geliştirilmesine yönelik altyapı sistemleri, bilişim sistemleri ve eğitimine yönelik yatırımlar için 500 Bin Türk Lirası destek verilmektedir. Hibeye esas proje tutarının %50´sine hibe yoluyla destek verilmektedir. Diğer %50´si oranındaki tutarı ise başvuru sahipleri kendi kaynaklarından temin etmekle yükümlüdür. Hayvancılık Desteklemeleri kapsamında ise işletmelerin, Buzağı Desteklemesi, Malak desteklemesi, Koyun Keçi Desteklemesi, Sürü Yöneticisi Desteklemesi, Kırmızı Et Desteklemesi ve Çiğ süt Desteklemesi´nden faydalanabilmek için gerekli şartları taşıması gerekmektedir? dedi.
Özgür, ?İlimizin Doğu Anadolu Projeleri (DAP) kapsamına alınması ile birlikte yeni ahır ve ağıl yapımı hibe desteği ve projeleri için başvurular başladı. Son Başvuru tarihi 31 Mart 2017 Cuma günü´dür. Programda büyükbaş işletmelerinde en az 10 en fazla 49 baş anaç sığır veya En az 100 en fazla 200 baş anaç koyun-keçisi olan Küçükbaş işletmelerinde, yeni ahır veya ağıl yaptırmak isteyen üreticilerimize % 50 hibe desteği verilecektir? ifadelerini kullandı.
Düzenlenen eğitim soru ve cevapların ardından sona erdi.
Editor : Haberpanelim