Büro Memur-Sen’den bütçe düzenlemesine tepki

Büro Memur-Sen’den bütçe düzenlemesine tepki
Büro Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Mehmet Duman, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ek ödeme düzenlemesine tepki göstererek merkez-taşra ayrımının kaldırılmasını ve düzenlemenin tüm kamu görevlilerini kapsamasını istedi.

Büro Memur-Sen Sivas Şube Başkanı Mehmet Duman, 2026 Yılı Bütçe Kanunu görüşmeleri kapsamında Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kabul edilen ek ödeme düzenlemesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Duman, düzenlemenin iyi niyetle yapılmış olabileceğini ancak sonuçları itibarıyla çalışma barışını zedeleyecek nitelikte olduğunu belirtti.

Düzenlemenin, üst kariyer meslek gruplarının yanı sıra Hazine ve Maliye Bakanlığı üst yönetimine yönelik ek ödeme artışını içerdiğini ifade eden Duman, “Herhangi bir meslek grubuna verilen mali ve özlük haklarına karşı değiliz. Ancak bu hakların hakkaniyeti ve eşitliği bozmaması, ayrımcılığa yol açmaması gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

whatsapp-image-2025-12-03-at-15-29-40.jpeg

Kamuda unvanlar arasında ayrımcılık yapılmasının devlet adabıyla bağdaşmadığını vurgulayan Duman, merkez ve taşra ayrımının ortadan kaldırılması gerektiğini belirterek düzenlemenin üst kariyer meslek gruplarıyla sınırlı kalmayıp tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi.

Kamu görevlilerinin yüksek enflasyon, düşen alım gücü ve büyükşehirlerdeki yüksek kira giderleri nedeniyle zor koşullarda yaşadığını söyleyen Duman, motivasyon artırıcı adımlar atılması gerekirken ayrımcı düzenlemelerin hayal kırıklığı yarattığını kaydetti.

Toplu sözleşme sürecinde kamu çalışanlarının beklentilerinin karşılanmadığını dile getiren Duman, 3600 ek gösterge ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı gibi konuların çözülmesi gerektiğini hatırlattı.

Büro Memur-Sen’in yapılan ek ödeme artışlarına değil, artışların sınırlı tutulmasına ve kurumlar ile merkez-taşra arasında farklılık yaratmasına itiraz ettiğini belirten Duman, “Bir bakanlık ya da meslek grubuna yönelik ayrıcalık, çalışma barışını bozar, çalışanların devlete olan güvenini zedeler.” ifadelerini kullandı.

Duman, tüm kamu çalışanlarının değerli olduğunu vurgulayarak şu çağrıda bulundu:

“Bu devlet için emek veren her kamu görevlisi önemlidir, önceliklidir. Emeğin saygınlığı unvana veya kuruma göre ölçülemez. Bu nedenle söz konusu teklif, TBMM Genel Kurulu’nda tüm kamu kurumlarındaki ek ödeme kapsamındaki personeli içine alacak şekilde yeniden düzenlenmeli, merkez-taşra ayrımı ortadan kaldırılmalıdır.”

Kaynak:Hayrullah Ağkaş

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.