USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Spor

Çalımbay´dan Hakemlere Bombardıman!

Çalımbay´dan Hakemlere Bombardıman!

Çalımbay´dan Hakemlere Bombardıman!
28-10-2020 07:00
Google News


OĞUZHAN SARZEP

Demir Grup Sivasspor teknik direktörü Rıza Çalımbay, 2-0 kaybedilen Çaykur Rizespor maçının ardında konuştu. Çalımbay, istedikleri oyunu oynayamadıklarını söylerken maçın hakemleri hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Çalımbay, ?Maça başlarken tabii ki hemen başında gol yemek çok zor bir şey. Golü yedikten sonra karşı takım tamamen defansa çekildi. Maçın 90. dakikasında bir kornerleri dahi yok rakip takımın. Biz her türlü pozisyonları verdik, her türlü riske girdik. En son ikinci golü yerken bile o zaman bile defansımızdan oyuncu çıkardık, forvet aldık gol atalım diye. Bunu kesinlikle Avrupa Kupası maçı oynayıp tekrar lig maçı oynamaya kesinlikle bağlamıyoruz. Bazı şeyleri bizim yapmamız gerekiyordu, oyuncu arkadaşlarımızın yapması gerekiyordu. Ortaları yapmaları gerekiyordu, bir sürü orta yaptık, bir sürü pozisyon yakaladık. Baskı kurduğumuz anda özellikle ikinci yarı oyuncu değişikliği olsun, taktik değişikliği olsun çok iyi işledi. Ama maalesef son pasları bir türlü değerlendiremedik? dedi.

?HAKEMLERLE GEÇİNMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL?

Maçın hakemlerini eleştiren deneyimli teknik adam Çalımbay, ?Maçın hakemiyle ilgili de bir sürü şey yaşadık. Bir kere bana göre çok kötü bir maç yönettiler ve davranışları hiç iyi değildi. Futbolcu arkadaşlarımıza da iyi değildi. Verdikleri gereksiz fauller vardı. 20 kişinin arasından atılan şutu ofsayt nasıl görüyorlar anlamıyorum, hiç anlamadım onları da. O yüzden bana göre kötü değil, rezil bir maç yönettiler hakem arkadaşlarımız. Kişi olarak sakin birisiyimdir, hiç kimseyle de benim işim olmaz, hakemlerle de olmaz, kimseyle de olmaz ama maalesef bu hakem arkadaşların bazılarıyla bizim geçinmemiz mümkün değil. Ya atılırız biz, ya da başka şeyler olur. Hakem arkadaşların davranışları davranış değil. Mağlup olabiliriz, her şey olabilir ama hiçbir hakem arkadaşımız gelip bizlere konuşamaz. Bizlere gereksiz şekilde kart gösteremez. 20 kişinin arasında ofsaytı gören adamı tebrik ediyorum. O zaman o geri pası da görebilirdi, bazı faulleri de rahatlıkla görebilirdi. Sade bizim ofsayt olayını görüyorlar. Bugüne kadar en kötü yönetimden bir tanesiydi. Ama bunu kesinlikle maça bağlamıyorum? ifadesini kullandı.

?AVRUPA VE LİG MAÇLARINA KONSANTRE OLACAĞIZ?

Avrupa kupası ve lig maçlarına konsantre olacaklarını da söyleyen Çalımbay, ?Bu takım hiç bir yerden manevi destek almadan buralara kadar gelmiştir. Buralara kadar Avrupa kupalarına gelmiştir. Bizim geçen sezon da dahil bütün hakemlerin yaptığı, eğer VAR´daki hakemlerin yaptığı şeylere baksak biz belki de şampiyonluğun en büyük adaylarından bir tanesiydik. Ama bize yapılan bir sürü şeyler var. Bizim şu andaki tek hedefimiz hem kendimiz için oynayacağız hem de Türkiye için oynayacağız. Avrupa kupası maçlarımız var hem de lig maçlarımız var, artık onlara konsantre olacağız. Yani böyle maçlar yaşanır. Artık herkes Sivasspor´a normal bir Sivasspor gibi çıkmıyorlar. Artık onlar tabi Avrupa kupası oynamış bir takım diye çıkıyorlar. Ona göre kapanıyorlar, ona göre de oynuyorlar? ifadesini kullandı.

?ARTIK BEN DE ESKİSİ GİBİ OLMAYACAĞIM?

Çalımbay son olarak, hakemlerin davranışlarının da yanlış olduğunu ifade ederek, ?Şimdi bakın, ben sinirli birisi değilim. Hiçbir hakemle de benim aram kötü değildir. Kimseye de bir şey demem ama bugün yapılanlar çok ayıptı. Davranışlar, çok ayıp. Bütün hakem arkadaşların. Sadece benim bugün kızıp sinirlenmemin neden hakemlerin yanlış davranmaları. Bakın futbolcu arkadaşlarımızı da nasıl davranıyorlar. Vermedikleri fauller, vermedikleri bir sürü şey olabilir yanlış yapabilirler ama iletişimleri yanlış. Buz gibi soğuk adamlar. Öyle olmamaları gerekiyor. İletişimlerinin çok iyi olması gerekiyor. Kartı gelip göstermiyorlar. Keşke bize de bıraksalar, bizde kart görsek. Ben de ona kırmızı gösteririm öyle bir şansım olsa. Onlar da hata yapıyor, herkes hata yapıyor ama birbirimizle iletişimimizin iyi olması gerekiyor. Böyle hakemlik olmaz, benim düşüncem o ama artık ben de eskisi gibi olmayacağım. Biz de ona göre davranacağız? diye konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!