USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Camiamızı Daha Saygın Bir Konuma Getireceğiz--Video

Camiamızı Daha Saygın Bir Konuma Getireceğiz--Video

Camiamızı Daha Saygın Bir Konuma Getireceğiz--Video
01-04-2021 07:00
Google News


Fatih TABUR

İlimizde basın mensuplarının bir araya gelerek oluşturduğu Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nin 1. Olağan Genel Kurulu dün gerçekleştirildi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nda (STSO) gerçekleştirilen kongreye Vali Salih Ayhan, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, İl Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan, Cumhuriyet Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ünal Kılıç, STSO Başkanı Mustafa Eken, Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Beşir Köksal ve dernek üyeleri katıldı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında gerçekleştirilen genel kurulda divan başkanlığına Kemal Çağlayan seçildi. Çağlayan’ın yardımcılıklarını ise Uğur Yiğit ve Hüsnü Ümit Avcı yaptı.

CEMİYETİMİZ FAALİYETLERİNE BAŞLADI

Genel kurulda konuşan Dernek Başkanı Muhittin Karahan, “Kıymetli cemiyet üyelerimiz öncelikle başta İsmail Güneş ve Adem Yavuz olmak üzere gazetecilik mesleğini sürdürürken hayatını kaybeden değerli meslektaşlarımızı saygı ve rahmetle anıyoruz. Onları hiçbir zaman unutmayacağımızın bilinmesini istiyoruz. Kısa bir süre önce duyulan ihtiyaç üzerine kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'nin ilk olağan kongresine hepiniz hoş geldiniz diyor, sizleri saygı ve sevgilerimle selamlıyorum. Cemiyetler, ortak bir payda etrafında bir araya gelmek ve bu doğrultuda çeşitli hizmetler sunmak amacıyla oluşturulur. Biz de Sivas basın camiasının fertleri olarak mesleki birlikteliğimizi oluşturmak, ortak hedefler belirlemek, mensuplarımızın talep ve istekleri doğrultusunda faaliyetler gerçekleştirmek üzere bir araya geldik. Bu cemiyeti oluştururken amacımız, tüm camiamızı kucaklamak ve aynı çatı altında buluşturmaktı. Kuruluş aşamasından itibaren de geniş bir katılımın sağlandığı cemiyetimiz, faaliyetlerine başladı. Pandemi süreci nedeni ile bir süre bekletmek zorunda kaldığımız ilk olağan kongremizi bugün gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Öncelikle kuruluş aşamasında emeği geçen tüm arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Kısa sürede belirli çalışmaları ile cemiyeti elle tutulur, gözle görülür hale getirmek için bizlere destek veren herkese teşekkürlerimizi iletiyoruz. Yapacağımız bu kongre ile yönetim kurulu ve diğer kurullarımızı da oluşturarak tam anlamıyla faaliyetlere başlama imkânına kavuşmuş olacağız. Yaptığımız araştırma ve değerlendirmelerde, üyelerimizin bizden beklenti ve taleplerini büyük ölçüde şekillendirmiş bulunuyoruz. Bu doğrultuda diğer şehirlerde bulunan mesleki kuruluşların çalışmalarından da örnekler alarak, kendi projelerimizi oluşturmak, bunları gerçekleşir hale getirmek için adımlarımızı atacağız. Önceliğimiz elbette ki basın camiasının saygınlığını korumak, basın mesleğinin ilke ve prensipleri doğrultusunda camiamızın güçlenmesini sağlamak ve buna imkan sunacak çalışmaları ortaya koymaktır. Zaman içerisinde oluşturmak istediğimiz çalışmalar ile belki bugüne kadar karşılanamamış beklentilerin de gerçekleşmesine katkıda bulunmak en büyük arzumuzdur” dedi. 

 “İlimiz, hem 3 büyük ulusal ajansın bölge bürolarının bulunduğu, hem yerel televizyon kanalları hem de yerel gazete ve internet mecraları ile önemli bir potansiyele sahip” diyen Karahan, “Aynı zamanda hem iletişim liseleri, hem meslek yüksekokulları hem de iletişim fakültesi ile mesleki anlamda altyapıya sahip şanslı illerden biridir. Önemli olan bu potansiyeli doğru değerlendirmek ve işin erbabı olan, ulusal nitelikte isimlerin Türk basın camiasına kazandırılması noktasında imkânlar oluşturmak, eğitmek ve destek verebilmektir. Tüm arkadaşlarımız, ilimizin sesini duyurma, güzelliklerini yansıtma, sorunlar konusunda ilgililere ışık tutma vazifesini layıkıyla yerine getirmektedir ve bundan sonra da özverili şekilde bu çalışmalarını sürdüreceklerdir. Bizlere düşen ise cemiyet olarak bu arkadaşlarımızın oluşturduğu sinerjiyi, enerjiye dönüştürerek camiamızı daha da güçlü ve saygın konuma getirmek olacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle cemiyetimizin ilk olağan kongresinin şehrimize ve camiamıza hayırlı olmasını diliyor, bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan kıymetli il protokolümüze bir kez daha teşekkürlerimi iletiyor, hepinizi saygı ve sevilerimle selamlıyorum” ifadelerini kullandı.

İLİMİZİ GELİŞTİRMEK İÇİN HEPİMİZ MÜCADELE VERİYORUZ

Karahan’ın ardından konuşan STSO Başkanı Mustafa Eken, “Genel kurul toplantısı hayırlı olsun. Allah utandırmasın. Gazetecilik çok önemli. Sivas’ta basın camiasındaki arkadaşlarımın çoğunu birebir tanıdığım için söylüyorum hepsi doğru haber yapan basın mensuplarından oluşuyor. Ama bazen arada tabiri caizse kaynayanlar da oluyor. İlimizi geliştirmek için hepimiz mücadele veriyoruz. Burada en fazla destek vermesi gereken kişilerin de basın mensupları olması lazım. Veriyor ama daha fazla destek vermesi lazım. Sivas’ın gelişimi sadece bizle olmaz. Sizlerin tanıtımıyla, desteğiyle olur. Biz her zaman sizlerin yanındayız, sizlerle beraberiz. Sizlerle beraber olmaya da devam edeceğiz. Ben genel kurulunuzun hayırlı olmasını diliyorum. STSO olarak üzerimize düşen her konuda yanınızdayız diyor saygılar sunuyorum” dedi.

Gerçekleştirilen genel kurulun Sivas’a hayırlı olmasını temenni eden Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise  “Yapmış olduğumuz her hizmette sizlerle beraberiz. Milletimizi bilgilendirme noktasında önemli bir misyon üstleniyorsunuz. Öncelikle Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’ni kuran ekibi tebrik ediyorum. İsminiz çok  güzel. Sivas’la simgeleşmiş. Devletimizin kuruluşuna ev sahipliği yapmış  kongrenin ismini kullanmak, istiklal ve istikbali simgeleyen bir ismi kullanmak önemli. Ayrıca ortaya koyduğunuz birliktelik çok çok önemli. Şehri hep birlikte yönetiyoruz, şehre hep birlikte hizmet ediyoruz. Hepimizin ortak gayesi bu şehri daha gelişmiş bir hale getirmek. Bu şehri mutlu, huzurlu, vizyonu olan, kendine güvenen özet olarak bu şehirde yaşayan 650 bin kişinin kendini mutlu hissettiği  bir şehir oluşturmak. Şahsen biz yapmış olduğumuz işi neden ve niçin yaptığımızı bilerek milletten yetki alarak yapıyoruz. Eleştiri basının doğal görevidir. Basın eleştirecek, bir eksiklik varsa onu ortaya çıkaracak. Kamu idarecileri de eleştiriler hakkaniyete sığıyorsa  o basını açıp okur kendini çek eder. Basın böyle olursa güçlü olur. Ben şahsen eleştirilmekten çekinmeyen bir siyasetçiyim. 11 yıldır toplumun huzurunda olan bir kardeşiniz olarak söylüyorum, eleştireceksiniz eksiklik varsa yazacaksınız. Burada bulunan heyette benim gibi düşünüyordur. Ama sadece ben dikkate alınayım diye yapılan hizmeti ötekileştiren  haberler de bizden ziyade topluma zarar verir. Basına zarar verir. Bu noktada Sivas basınımızın bu duyguyla hareket etmesinin hem kendini güçlendireceğine hem şehrini güçlendireceğine hem de daha iyi hizmetin ortaya çıkmasına katkı sağlayacağına inanıyorum. Bu birlikteliğinizin daim olmasını temenni ediyorum. Güzel bir birliktelik sağlamışsınız. Tekrar hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Vali Ayhan da “Olağan genel kurulunuz hayırlı, uğurlu olsun. Güzel bir temel attınız ve samimi bir şekilde temiz ruhlu, temiz içli insanlar bir araya geldi. Sivas açısından da şehrimiz açısından da kucaklayıcı bir cemiyet oluşturdunuz. Öncelikle Rabbim çıktığınız bu güzel yolculuğu hayırlı eylesin, bereketli eylesin. Şehrimize, ülkemize ve şahsınıza hayırlar getirsin. Her zaman yanınızda olacağımı ifade etmek istiyorum” dedi.

Denetim kurulu raporunun onaylanmasının ardından tek listeyle gidilen seçimde Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nin Kurucu Başkanı Muhittin Karahan başkan seçildi.

Protokol konuşmalarının ardından il protokolüne plaket takdim edilerek rozet takma töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen genel kurul sonucu Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti’nin yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

YÖNETİM KURULU ASİL

Muhittin KARAHAN

Kemal ÇAĞLAYAN

Eraydın AYTEKİN

Halife YALÇINKAYA

Murat GÜNEY

Göktürk FIRAT

Adem AKGÜL

Hakan KALELİ

Ali YAVUZ

 

YÖNETİM KURULU YEDEK

Mehmet TIRPAN

Hüsnü Ümit AVCI

Serhat ZAFER

Hikmet KURU

Onur ERDEN

Sait KARABACAK

Edanur Gökçe DÜZ

Hayrullah AĞKAŞ

Emre     ÖZDAL

DENETİM KURULU ASİL

Ali İZGİ

Mustafa ATEŞ

Abdullah YİĞİT

DENETİM KURULU YEDEK

Nurettin ÇUKURYURT

Uğur YİĞİT

Fatih ÖZDAL

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!