USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Çayır, Konuştu: Sivas'ta Yerinde Dönüşüm Şart

Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır, “asrın felaketi”nin 2. yıl dönümünde önemli değerlendirmelerde bulundu. Tarihi kent meydanının etrafında bulunan birçok yapının ömrünü tamamladığını söyleyen Çayır, bu bölgelerde yerinde dönüşümün şart olduğunu ifade etti.

Çayır, Konuştu: Sivas'ta Yerinde Dönüşüm Şart
05-02-2025 13:00
SİVAS
Google News

Türkiye'de, 6 Şubat'ta 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de 7,7 büyüklüğünde, Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Kahramanmaraş'ın yanı sıra Hatay, Osmaniye, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis, Adana, Malatya ve Elazığ'ı vuran asrın felaketinde 53 bin 537 kişi hayatını kaybetti, 107 bin 213 kişi yaralandı. Sivas’ın da Gürün ilçesinde yıkıma neden olan iki büyük depremin  ikinci yıl dönümü.

14 MİLYON VATANDAŞI DOĞRUDAN ETKİLEDİ

Türkiye Tüm Emlak Müşavirleri Federasyonu (TEMFED) Genel Başkan Yardımcısı ve Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır, 120 bin kilometrekarelik alanda 14 milyon vatandaşın doğrudan etkilendiği depremlerin yıl dönümünde önemli açıklamalarda bulundu.

SEFERBERLİK BAŞLATILMALI

Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet dileyen Çayır, Sivas’ta ömrünü tamamlayan binaların yenilenmesi noktasında şehir genelinde kentsel dönüşüm noktasında seferberlik başlatılması gerektiğine dikkat çekti.

6 ŞUBAT, HEPİMİZDE DERİN İZLER BIRAKTI

Çayır, “Asrın felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı bir kez daha rahmet ve saygıyla anıyorum. İki yıl önce yaşadığımız bu büyük felaket, deprem ülkesi olduğumuz gerçeğini bizlere bir kez daha çok acı bir şekilde gösterdi. 6 Şubat, hepimizde derin izler bıraktı. Benzer felaketlerin yıkıcı etkisini en aza indirmek için yaşadıklarımızdan ders çıkarmak zorundayız. Hatalarımızdan ders almalıyız. Deprem kuşağında yer alan bir ülkeyiz ve bu afete karşı hazırlıklı olmalıyız” dedi.

RİSKLİ BİNALAR YENİLENMELİ

Sivas’ta bazı bölgelerde bulunan binaların kullanım ömrünü tamamladığını kaydeden Çayır, yaşanabilecek bir depremden önce risk taşıyan binaların yenilenmesi gerektiğine vurgu yaptı.  

Atatürk Caddesi, İstasyon Caddesi ve Kepçeli mevkiine dikkat çeken Çayır, “Bu bölgelerdeki binalarımız çok eski.  Buraların risk analizi yapılsa önemli bir kısmı riskli çıkar. Her zaman söylüyorum ikinci bir Sivas’ın kurulması lazım. Bu anlamda çalışma yapılması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

RADİKAL ADIMLAR ATILMALI

Yatay mimarinin önemine vurgu yapan Çayır, “Sivas olarak depreme hazırlıklı olmamız lazım. Şehrin ana arterlerinde 40-50 yılı devirmiş çok sayıda bina var. Allah vermesin Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler Sivas’ta olsa hepsi un ufak olur.  Yenilikçi, radikal adımlarla bu işi çözmemiz lazım” diye konuştu.


Editor : HAYRULLAH AĞKAŞ
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
05.02.2025
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!