USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Sağlık

Çinliler Zekasını Bu Besinlere Borçlu

Yumurtanın süper bir besin olduğunu belirten Canan Karatay hamileleri ve lohusaları yumurta yemeye teşvik ediyor. Karatay, özellikle Çinlilerin zekasının bu besine borçlu olduğunu söylüyor.

Çinliler Zekasını Bu Besinlere Borçlu
11-07-2024 10:29
SİVAS
Google News

Haber Merkezi

Canan Karatay’a göre, en sağlıklı kahvaltı yiyeceği yumurta. 1950'lerde Türkiye'de doğum yapan kadınlara 10 yumurta verildiğini belirterek, “Aslında yeni bir şey söylemiyorum. Eskiden Türkiye'de de böyleydi. Çin'de de hem hamilelere hem de lohusalara 10 yumurta veriliyor. Çünkü yumurta, sarısıyla ve beyazıyla birlikte süper bir besin” diyor. Kahvaltıda veya ara öğünde yumurtanın önemini vurgulayan Karatay, yumurtanın besleyici değerinin altını çiziyor.

Çinliler zekasını bu besinlere borçlu yiyenin beyni motor gibi çalışıyor 2

EN FAYDALI KAHVALTILIK

En faydalı kahvaltılık ürün olan yumurtanın yararları saymakla bitmez. Hem yetişkinlerde hem de çocuklarda bilişsel işlevi artıran yumurta, aynı zamanda güçlü bir Omega-3 kaynağı.

Çinliler zekasını bu besinlere borçlu yiyenin beyni motor gibi çalışıyor 3

YUMURTANIN FAYDALARI

Besin Değeri: Yumurta, yüksek kaliteli protein, B vitaminleri (özellikle B12), A vitamini, D vitamini ve mineraller (örneğin demir) açısından zengin.

Protein Kaynağı: Vücut için yüksek kaliteli bir protein kaynağı olan yumurta, kas sağlığı ve fonksiyonu için temel bir yapı taşı.

Çinliler zekasını bu besinlere borçlu yiyenin beyni motor gibi çalışıyor 4

Göz Sağlığı: Yumurta sarısında bulunan lutein ve zeaksantin, göz sağlığını korumaya yardımcı olabilir ve özellikle yaşa bağlı makula dejenerasyonu riskini azaltır.

Beyin Fonksiyonları: Yumurta, beyin için önemli besin maddeleri içerir. Kolin içeriği, hafıza ve beyin fonksiyonlarını destekler.

Çinliler zekasını bu besinlere borçlu yiyenin beyni motor gibi çalışıyor 5

Kemik Sağlığı: Yumurta, D vitamini gibi kemik sağlığı için önemli olan vitaminlerin doğal bir kaynağıdır. Bu vitaminler kemikleri güçlendirir ve sağlıklı kemik gelişimine katkıda bulunur.

Tokluk Hissi: Yüksek protein içeriği sayesinde, yumurta tokluk hissini artırabilir ve dolayısıyla daha az kalori tüketimine yardımcı olur.

Çinliler zekasını bu besinlere borçlu yiyenin beyni motor gibi çalışıyor 6

Enerji Kaynağı: Sindirimi kolay olan yumurta, hızlı bir şekilde vücut tarafından emilir ve enerji sağlar.

KARATAY KAHVALTISINDA YUMURTA NASIL TÜKETİLİR?

Çinliler zekasını bu besinlere borçlu yiyenin beyni motor gibi çalışıyor 7

Az Pişmiş Yumurta: Haşlanarak rafadan veya kayısı kıvamında, ya da tavada düşük ısıda saf tereyağında fazla katı olmadan pişirilir.

Az Tuzlu Peynir: Az yağlı, light ya da krem peynir olmamalı. Koyun, inek veya keçi sütünden klasik beyaz peynir, eski kaşar, Erzincan deri tulumu, İzmir tulumu ya da yöresel peynirler tercih edilmeli. Yanında poğaça veya simit gibi türler yenmemeli.

Kuru Yemişler: 1 ince belli çay bardağı ceviz, fındık, fıstık, badem veya yer fıstığı içi. Kuru yemişler kavrulmamış ve tuzlanmamış olmalı.

Zeytin: Az tuzlu 10-15 zeytin, üzerine zeytinyağı, limon, kekik ve pul biber eklenir.

Sebzeler: Domates, biber, salatalık, turp, maydanoz, nane, roka vb.

İçecekler: Limonlu çay veya süt, şekersiz ve tatlandırıcısız olarak içilir.


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!