USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Cumhuriyet’te Kura Çekildi

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde (SCÜ) İŞKUR Gençlik Programı Kura Çekilişi yapıldı.  9 bin 34 öğrencinin başvurduğu programda, bin 315 öğrenci merkez kampüse, 215 öğrenci ise ilçelerde faaliyet gösteren yüksekokul ve meslek yüksekokullarına yerleşmeye hak kazandı.

Cumhuriyet’te Kura Çekildi
20-02-2025 09:53
SİVAS
Google News

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gençlere müjdelemiş olduğu “İŞKUR Gençlik Programı” kura çekilişi noter huzurunda, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şengönül ve İŞKUR Sivas İl Müdürü Hikmet Canpolat’ın katılımıyla SCÜ Senato Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. 

Toplam 9 bin 34 öğrencinin başvurduğu programda, bin 315 öğrenci merkez kampüse, 215 öğrenci ise ilçelerde faaliyet gösteren Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarına yerleşmeye hak kazandı.

SCÜ Rektörü Prof. Dr. Şengönül çekiliş öncesi gerçekleştirdiği konuşmada, “Kuramızla, 1530 öğrencimizi akademik takvim süresince Üniversitemizde istihdam edeceğiz. Bu program, hem Üniversitemize hem de öğrencilerimize katkı sağlaması açısından önemli bir gelişmedir. Amacımız, gençlerimizin Üniversitemizde deneyim kazanarak sektörde çalışmaya hazır hale gelmesini sağlamaktır. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İŞKUR Sivas İl Müdürümüze ve ekibine teşekkürlerimi sunuyorum. Programın herkese hayırlı olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

Açıklamalarda bulunan İŞKUR İl Müdürü Canpolat ise  “Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gençlerimize müjde olarak açıklanan İŞKUR Gençlik Programı çekilişini, bugün köklü bir üniversite olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde noter huzurunda gerçekleştiriyoruz. Gerçekleştirilen programdan bin 530 öğrencimiz yararlanacaktır. Kura çekilişinin hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.


Editor : Ömer ÜN
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.02.2025
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!