USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Cumhuriyet Coşkusu--Video

Cumhuriyet Coşkusu--Video

Cumhuriyet Coşkusu--Video
31-10-2022 07:05
Google News


Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun yıl dönümü Cumhuriyet'in temellerinin atıldığı Sivas'ta coşkuyla kutlandı. Sivaslıların yoğun ilgi gösterdiği 99. yıl coşkusuna Zara Asayiş Jandarma Komando Bölük Komutanlığında görevli komandoların gösterisi damga vurdu.

Fatih TABUR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 99'uncu yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Sivas'ta da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar, Valilik Binası'nda tebriklerin kabulü ile başladı. Vali Dr. Yılmaz Şimşek; Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Daha sonra ise kutlama programına geçildi. Program; Vali  Yılmaz Şimşek, 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Piyade Albay Cüneyt Mutlu ve Belediye Başkan Vekili Turan Topgül'ün tören aracı ile halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu. 

Mesajın okunmasının ardından konuşan Vali Yılmaz Şimşek, “Milletimizin bağımsızlığından ve hürriyetinden asla ödün vermeyeceğinin tüm dünyaya ilanı olan cumhuriyet, şüphesiz ki Büyük Önder Atatürk'ün Türk ulusuna bıraktığı en büyük miras ve bir değerdir. Azim ve kararlılıkla kazandığımız büyük zaferin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından egemenlik kayıtsız şartsız milletindir ilkesiyle kurulan Cumhuriyet hürriyeti ve bağımsızlığı ile vazgeçilmezdir. Cumhuriyet milletimizce de en uygun yönetim biçimi olarak ortaya konulmuş ve yediden yetmişe herkes tarafından kısa sürede sahiplenerek benimsenmiştir. Çünkü Cumhuriyet erdemin faziletin halk egemenliğinin, hukukun ve medeniyetin adıdır. Çünkü Cumhuriyet çağdaş dünyada hak ettiğimiz yeri alma kararlılığımızın ve muasır medeniyetler seviyesini aşma hedefimizin değişmez sembolüdür. Kısaca Cumhuriyet bizim için sadece bir üretim şekli değil aynı zamanda tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesinin toplumsal ve siyasal değişim projesinin de adıdır” dedi

Cumhuriyetin kuruluşunda Sivas'ın müstesna bir yere sahip olduğunu kaydeden Şimşek; “”Samsun'da yakılan bağımsızlık ateşiyle başlayan süreç Amasya ve Erzurum'da devam ettikten sonra coğrafi özellikleri kadar insanıyla da güvenilir bir yer olan Sivas'ta şekillenmiştir. Sivas tam 108 gün boyunca milli mücadelenin merkezi olmuş Mustafa Kemal ve arkadaşlarına ev sahipliği yapmıştır. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu kadim şehirde ya istiklal ya ölüm parolasıyla manda başta olmak üzere tam bağımsızlık dışındaki tüm seçenekler şiddetle reddedilmiştir. Şehrimiz bir asır önce olduğu gibi bugün de aynı hassasiyetlerle ve birlik ve beraberlik ruhuyla kadim tarihinden kadim tarihinden getirdiği duruşunu aynı şekilde kararlılıkla korumaktadır. Şehrimizde olduğu gibi tüm ülkemiz de her daim varlığını koruyan bu duruş milli bir bilinçtir. Çünkü milli egemenliğe dayanan cumhuriyet aynı zamanda önce istiklal ve istikbalimizin sembolü şehadet mertebe ulaşmış vatan evlatlarının emaneti bağımsızlığı şiar edinen aziz milletimizin karakterinin tezahürüdür. O nedenle bugün bize düşen görev milli birlik ve beraberlik içerisinde kurduğumuz Türkiye Cumhuriyet ilelebet payidar kalmasını sağlamak için hep birlikte var gücümüzle çalışmak olmalıdır. Cumhuriyetimiz 1923 bugüne kadar geçen süre içerisinde eğitimde, sağlıkta, ulaşımda ve her alanda çok önemli gelişmeler kaydetmiş ve yapılan önemli atılımlar sayesinde de dünyanın yükselen güçleri arasında yer almayı başarmıştır. Dünya ile entegre olarak geniş ilişkiler alıp kuran ülkemiz sadece bölgesel misyon ve sorumluluklarını yerine getiren bir ülke değil. Aynı zamanda insanlığın ortak sorunlarının çözümünde de elini taşın altına koyan bir devlet olarak takdirle anılmaya başlandı” açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından il genelinde yapılan okullar arası resim, şiir ve kompozisyon alanlarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir dalında birinci olan öğrencinin şiirini okumasının ardından İl Jandarma Komutanlığı Zara Asayiş Komando bölüğü tarafından hazırlanan gösteri yapıldı. Kutlamalara katılan vatandaşlar komandolara yoğun ilgi gösterdi. Komando andıyla gösterilerinin tamamlayan komandolara alkışlarla destek verildi. Halk oyunları ekibinin de sahne aldığı program tören geçişinin ardından sona erdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!