MUHAMMED DEMİR
Programın açılış konuşmasını yapan İletişim Fakültesi Dekanı Cemal Ağırman, düzenlenen konferansları, öğrencilerin gelişimlerine katkı sağlama amacıyla yaptıklarını belirterek , "Cumhuriyet üniversitesi iletişim fakültesi olarak birinci ve en büyük hedefimiz, iyi bir iletişimci ve iyi bir insan yetiştirmektir. Bu amacın gerçekleşmesi için periyodik olarak düzenlediğimiz kültürel faaliyetlerimiz ve konferanslarımız var. Bu amaç doğrultusunda sayın rektörümüzün bize büyük destekleri var. Rektörümüze, girişimlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bu gibi programların, öğrencilerimizin gelişimi konusunda faydalı olduğuna inanıyoruz ve bu doğrultuda Gazeteci yazar Kemal Öztürk´ü burada ağırlamaktan onur duyuyoruz" dedi.
"DİJİTAL DEVRİME AYAK
UYDURMAMIZ LAZIM"
Gelişen teknolojik imkanların, iletişim alanında da büyük değişiklikler yaptığını belirten ve iletişimci olabilmek için bu teknolojileri takip etmenin kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Kemal Öztürk, "Eğer iyi bir gazeteci ve iyi bir iletişimci olmak istiyorsanız. Dijital devrim dediğimiz şeyi çok iyi anlamanız lazım. Dijital devrim, tıpkı sanayi devrimine benzeyen ve dünyanın kaderini radikal bir şekilde değiştirebilecek ve değiştiren bir devrim. Giydiğiniz elbiselerden okullarınıza, kullandığınız telefondan arkadaşlarınızla olan iletişiminize kadar her şeyinizi çok köklü bir şekilde değiştiren bir devrimden bahsediyoruz" dedi.
Bu devrimin en önemli aktörlerinin dijital şirketler olduğunu belirten Öztürk, şunları kaydetti:
"Dünyanın en büyük 100 şirketinin ilk 7 tanesi, dijital alanda hizmet veren şirketler. Bunların hiç biri, elle tutulur somut bir şey yapmıyorlar. Bütün bu gelişmelerle birlikte şimdilerde geleneksel olarak kullandığımız gazeteler, bir gün müzelere kaldırılacak. Dünyanın en büyük gazeteleri bugün yavaş yavaş kağıda basımı durduruyor. Gazetelerin yıllık tiraj kaybı %25, Türkiye´de bu rakam %20. Bu tiraj kayıpları yüzünden gazeteler kağıda basımı durduruyorlar. 40 yıl sonra gazete görmek isteyenler işte bu yüzen müzeye gitmek zorunda kalacaklar. El yazması kitapları müzeye gönderen şey matbaalar olmuştu. Gazeteleri de müzeye gönderecek olan gelişme, dijital devrim olacaktır. Türkiye´deki tüm gazetelerin toplam tirajı 4 milyon civarındadır ve bu rakam giderek düşüyor. İnternet üzerinden haber paylaşımı yapan bir sitenin tekil kullanıcı sayısı tek başına bu rakamı geçiyor. Kağıda basılı gazetelerin okunmaları düşse de, insanlarımız giderek daha fazla haber okuyorlar. Bu değişim yeni aktörleri ortaya çıkardı ve hayatımızı hemen her yönden oldukça etkiledi. Sizler iyi bir iletişimci olmak istiyorsanız eğer, bu gelişmeleri yakından takip edip ayak uydurmalısınız."
Editor : Haberpanelim