USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Eğitim

Elaldı ve Ekibinden Önemli Başarı

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nazif Elaldı ve ekibinin de içerisinde yer aldığı “Türkiye'deki CCHFv Suşlarının Epidemiyolojik Analizi ve Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)Tanısında İnvaziv Olmayan Örneklerin Yerinin Araştırılması” başlıklı proje etkileri açısından en değerli 3 projeden biri olarak seçildi.

Elaldı ve Ekibinden Önemli Başarı
26-12-2024 10:56
SİVAS
Google News

İngiltere’nin proje fonunu sağlayan ulusal kuruluş British Council ile Türkiye’nin proje fonunu sağlayan ulusal kuruluş olan TÜBİTAK tarafından Newton-Katip Çelebi İkili Ortak Projeler ana başlığı altında desteklenen “Türkiye'deki CCHFv Suşlarının Epidemiyolojik Analizi ve Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA)Tanısında İnvaziv Olmayan Örneklerin Yerinin Araştırılması” başlıklı proje (Proje No: 119N515), 2024 yılına kadar yürütüldü. Proje, bu iki kuruluş tarafından desteklenerek 438 proje arasında, proje etkileri açısından en değerli 3 projeden biri olarak seçildi.

Gerçekleştirilen proje, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğr. Üyesi Prof. Dr. Nazif Elaldı ve ekibi, İngiltere’nin Salisbury şehrindeki UK Health Security Agency’ye (UKHSA)  ait ulusal laboratuvarda görevli Prof. Roger Hewson ve ekibi ile Kars Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğr. Üyesi Prof. Dr. Zati Vatansever ve ekibi iş birliğinde 2020-2023 yılları arasında yürütülerek başarı ile bitirildi.

Laboratuvar kısmının Sivas Cumhuriyet Üniversitesi kampüsünde yerleşik Cumhuriyet Üniversitesi İleri Teknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde (CÜTAM)  yürütüldüğü bu projede birçok alt başlıklar bulunuyor. Projede, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından yakın gelecekte insan sağlığı açısından problemli olma potansiyeli olan, özellikle bölgemizde ilkbahar ve yaz dönemlerinde sıklıkla görülen KKKA hastalığı ele alınarak hastalığın erken dönemde tanısı, ülkemizde dolaşan virüs alt tipleri ve hastalık patogenezi gibi önemli konularda ilerlemeler sağlandı. 


Editor : Erdem TAHILLIOĞLU
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
26.12.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!