USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Eleştiriler Yol Gösteriyor--Video

Eleştiriler Yol Gösteriyor--Video

Eleştiriler Yol Gösteriyor--Video
11-01-2023 07:05
Google News


Vali Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi. Programda konuşan Vali Şimşek,  basını şehrin önemli bir gücü olarak gördüğünü söyleyerek “Yapıcı eleştirilere her zaman açığız ve bu yapıcı eleştiriler hizmetleri sunarken bizlere yol gösteriyor” dedi. 

Fatih TABUR 

Vali Yılmaz Şimşek ve Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilimizde faaliyet gösteren yazılı ve görsel basın kuruluşlarının temsilcileriyle buluştu.

Meva Kafe’de gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını  Sivas 4 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Muhittin Karahan gerçekleştirdi. 

Programın düzenlenmesinden dolayı Vali Şimşek ve Başkan Bilgin’e teşekkür eden Karahan; “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Nice sağlıklı, mutlu yıllara erişmenizi temenni ediyorum. Aramızdan ayrılan basın mensuplarına da Allah’tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Nice 10 Ocak'larda buluşmak dileğiyle” dedi. 

Karahan’ın ardından konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ise basın mensuplarının önemli bir görevi ifa ettiğini söyledi.  Yapıcı eleştirilere her zaman açık olduklarını dile getiren Bilgin, basın mensuplarıyla birlikte Sivas’ın gelişmesi için çalıştıklarını söyledi. 

KAMU GÖREVİ  İCRA EDİYORSUNUZ

Başkan Bilgin, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle bir araya geldik. Hepimiz aynı amaca hizmet ediyoruz. Hepimiz farklı görevlerde bu şehre hizmet etmek, milletimize hizmet etmek adına çalışıyoruz. Biz işlerimizi yapıyoruz sizler de kamuoyuyla bizler arasında bağ kurarak yapılan hizmetlerin hem kamuoyuna aktarılması hem de oradan gelen geri dönüşlerle ilgili kamu görevi icra ediyorsunuz. Katılımızdan dolayı teşekkür ediyor, gününüzü tebrik ediyorum” dedi. 

HER ELEŞTİRİ BİZİM İÇİN DEĞERLİDİR

Her meslek grubunun kendine has sorunları olduğunu dile getiren Bilgin, “Basın sektörünün daha iyi ortamda çalışabilmeleri, kendilerini daha güvende hissedebilmeleri adına bu tip toplantılarda ortaya çıkan görüş ve önerilerin ardından üzerimize düşeni yapmaya gayret ediyoruz. Yaptığımız işlerin karşılık bulması noktasında sizlerin büyük önemi var. Bugün bizim yaptığımız her bir işi vatandaşa anlatma ve geri dönüşler noktasında onlara tek tek ulaşma şansımız yok. Sizler gerek gazetelerle gerek televizyonlarla gerekse daha farklı mecralarla birlikte aslında büyük bir görevi icra ediyorsunuz. Farklı düşünceler, farklı bakış açıları olmalı. Basının asıl görevi doğru, yerinde iş yapan yöneticiye yol gösterecek eleştirilerdir. Ben şahsım adına da kurumum adına da her zaman söylüyorum; doğru, yerinde yapılan, yön gösteren, varsa bir eksikliği, noksanlığı ortaya koyan her yazı, her öneri, her eleştiri bizim için değerlidir. Çünkü eleştirinin olmadığı yerde doğruyu bulmak çok zordur. İstişare dediğimiz, ortak akıl dediğimiz, birlikte hareket etme dediğimiz kavramların temelinde karşılıklı görüş alışverişi var. Sonuçta hepimiz aynı şeyi düşünürsek orada fikir olmaz, farklılıklar bizim zenginliğimiz. Şehir menfaatine, millet menfaatine, ortak Sivas paydasına hizmet edecek her öneri, görüş bizim için değerlidir. Bize yön gösterecek ve eksiğimiz varsa onu ortaya koyacak her eleştirinin bizim başımızın üstünde yeri vardır. Bunu özellikle bilmenizi istiyorum. Sonuçta sizler görevi özgürce ve şehir menfaati amacıyla kullandığınız takdirde o bizim için kutsaldır ve önemlidir” diye konuştu.

ÜLKEMİZ İÇİN HEP BİRLİKTE KOŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ 

Yaklaşık 12 yıldır basın mensuplarıyla iç içe olduğunu belirten Bilgin, “Sizlerle birlikte görev yapıyoruz. Bu vesileyle katılımızdan dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Daha nice 10 Ocak’ta sağlık, sıhhat içinde bir ve beraber olmayı Rabbim nasip etsin. Bu vesileyle ahirete irtihal eden tüm basın şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Şehir için, milletimiz için, ülkemiz için hep birlikte koşmaya, ter akıtmaya, çalışmaya devam edeceğiz. İnşallah bu şehirde taş üstüne taş koymaya, bu şehri daha ileri götürmeye hep birlikte gayret edeceğiz” ifadelerini kullandı.

CANINIZI RİSKE ATARAK ÇALIŞIYORSUNUZ

Vali Yılmaz Şimşek ise  “Davetimize icabet ettiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. Bugün çok anlamlı bir gün. Bugün 10 Ocak. İki günü birlikte kutluyoruz. Bugün hem İdareciler Günü hem de Çalışan Gazeteciler Günü. Sözlerimin başında Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum. İnşallah hayırlara, güzelliklere vesile olur; beklediğimiz amaçlara hizmet eder. Yine bu vesileyle hayatını kaybeden basın mensuplarımıza da Allah’tan rahmet diliyorum. Sizler çok önemli bir görevi icra ediyorsunuz, ifa ediyorsunuz. Halkımızın doğru ve hızlı haber alma hakkı adına gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeksizin bazen de canınızı riske atarak çalışıyorsunuz ve halkımızı bilgilendiriyorsunuz. Bu anlamda çok kutsal, çok anlamlı bir görev yapıyorsunuz. Bir taraftan da kamu kurumlarıyla, devletimizle vatandaşımız arasında adeta bir köprü görevi görüyorsunuz. Adeta bizlerin  hizmetlerini vatandaşımıza anlatırken bir taraftan da vatandaşımızın taleplerini, isteklerini bizlere yansıtarak adeta onların sesi, gözü ve kulağı oluyorsunuz.  Bizler de sizlerden gelen talepler doğrultusunda her zaman ona göre politikalarımızı oluşturuyoruz, projelerimizi geliştiriyoruz. Sizlere bu anlamda çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

SİZLERİN FİKİRLERİNDEN YARARLANMAK İSTİYORUZ

Basın kuruluşlarını çok önemsediğini belirten Şimşek; “Basını şehrin önemli bir gücü olarak görüyorum. Çünkü basın şehrin sorunlarını ne kadar güçlü dile getirirse, ne kadar gür sesle dile getirirse şehrin sorunlarının çözülmesi noktasında da önemli bir katkı sunmuş oluyor. Yine bu anlamda da şehrin daha çok hizmet almasına vesile oluyor güçlü basın. Bu anlamda biz ilk geldiğimiz gün de söyledik. Basını önemli bir paydaşımız olarak görüyoruz ve her zaman da bir arada olmak istiyoruz. Sizlerin fikirlerinden yararlanmak istiyoruz. Yapıcı eleştirilere her zaman açığız ve bu yapıcı eleştiriler hizmetleri sunarken halkımıza, bizlere yol gösteriyor. Diğer taraftan özgür basın ve hür basın çoğulcu demokrasinin de çağdaş toplumun da vazgeçilmez unsurlarından biridir. Bir toplumda eğer özgür basın varsa, hür ve güçlü bir basın varsa orada işleyen bir demokrasiden yine aynı şekilde saydam ve şeffaf bir yönetimden bahsedebiliriz aksi takdirde güçlü bir basın yoksa, özgür ve hür bir basın yoksa o toplumda demokrasinin geliştiğinden, demokrasi kültürünün yerleştiğinden bahsetmek mümkün olmayacaktır. Memnuniyetle görüyoruz ki ilimizde gerçekten güçlü bir basın var. Bu da şehrimizin zenginliği, gücü demektir. Bizler yerel medyamızın daha da güçlenmesi, gelişmesi için her zaman katkı sunmaya ve her zaman bunu teşvik etmeye hazırız. İnşallah ilimiz basını güçlendikçe sorunlarımız daha çok dile getirilecek ve hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacaktır diye düşünüyorum. Tekrardan Çalışan Gazeteciler Gününüzü tebrik ediyorum. Tüm basın mensuplarımıza emeklerinin karşılıklarını aldıkları bir çalışma hayatı diliyorum” dedi. 

Vali Şimşek’in konuşmasının ardından bazı gazeteciler günün anlam ve önemini belirten konuşmalar gerçekleştirdi. 

Program hatıra fotoğrafı çekinilmesiyle sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
21.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!