USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Emeklerimiz Zayi Olmadı--Video

Emeklerimiz Zayi Olmadı--Video

Emeklerimiz Zayi Olmadı--Video
08-12-2022 07:05
Google News


27 Aralık 2018 tarihinde rektör ataması gerçekleşen ve yapılanmasına 2019 yılında başlayan  SBTÜ, kısa sürede önemli çalışmalara imza attı. Savunma sanayi ve teknolojileri alanında ihtisaslaşma hedefiyle yola çıkan ve savunma teknolojileri alanında yüksek lisans ve doktora öğrencisi aldıktan sonra bu yıl da lisans öğrencisi alımına başlayan SBTÜ'de Rektör Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversitenin kapılarını basın mensuplarına açtı.

BAŞARILI ÖĞRENCİLER SBTÜ'YÜ TERCİH ETTİ

SBTÜ'nün kurulum sürecinden günümüze kadar yapılan faaliyetlere ilişkin sunum yapan Kul; üniversitenin tanıtımını çok iyi yaptıklarını belirtti. Özel bir alan seçip o alanda iş birliği yaparak gerçek çıktılarla öğrencilerden SBTÜ'yü tercih etmelerini istediklerinin altını çizen Kul; 2022 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda (YKS) en başarılı olan öğrencileri bünyelerini kattıklarını söyledi. Birçok üniversitede bölümlerin boş kaldığına vurgu yapan Kul; “Bize ise en başarılı öğrenciler geldi. Öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 20'si Fen Lisesi mezunu. Çok çalıştık, çok emek verdik; Allah da emeklerimizi zayi etmedi” diye konuştu.

Fatih TABUR

Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (SBTÜ) Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul; rektör yardımcıları ve daire başkanları ile birlikte basın mensuplarına yönelik toplantı düzenledi.  

Toplantı öncesi basın mensupları ile birlikte  SBTÜ laboratuvarlarını gezen Rektör Kul; yürütülen çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi.

Üniversitede bulunan laboratuvarların ve sınıfların gezilmesinin ardından konferans salonunda sunum gerçekleştiren Rektör Kul; kısa sürede önemli işlere imza attıklarını dile getirdi.

İdari yapı, akademik yapı, projeler ve bütçe hakkında bilgi veren Rektör Kul, “27 Aralık 2018 tarihinde kurucu rektör olarak Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından görevlendirildim. 2019'un başında çalışmaya başladım. Herkesin bildiği gibi SBTÜ bazı yeni üniversiteler gibi başka üniversiteden bölünerek oluşmadı. Tamamen sıfırdan kuruldu. 2019'un başında; 1 tane rektör var, başka hiçbir şey yok. Çok şükür geldiğimiz aşamayı sizler de görmüş oldunuz. Bayağı bir yol kat edildi. Fakülteler, meslek yüksekokulları kanunla kurulmuş ama bölümler içerisinde oluşturulmamıştı. YÖK'e müracaatlarımız oldu. YÖK kurullarını ikna etme süreci oldu. Neden bu bölümleri açıyoruz, nasıl bir üniversite olmaya çalışıyoruz; bunları  anlattık. Sunumlar gerçekleştirildi. Nisan ve Mayıs 2019 tarihinde akademik birimler yani bölümlerimizin kurulumu gerçekleşmiş oldu” dedi.

NEZİH BİR ORTAMDA EĞİTİM VE ARAŞTIRMALARIMIZI DEVAM ETTİRİYORUZ

Bölümlerin kurulmasının ardından akademisyen alımına başladıklarının altını çizen Kul; “Lisansüstü düzeyde öğrenci alımına başladık.  Üniversitenin sürdürülebilir lisans eğitimlerinde başarı sağlanabilmesi için çıktı üretmemiz lazımdı. Onu da lisansüstü ile başlattık. 2019'da sıfırdan başladık ama 2020'ye girerken yüksek lisans, doktora programlarımızı açmış olduk. Lisans düzeyinde de ilk bu yıl öğrencilerimizi aldık. Şu an bizim eğitimlerimizi, araştırmalarımızı aksatacak bir durum yoktur. Bu mevcut yapı içerisinde gayet güzel, nezih bir ortamda eğitim ve araştırmalarımızı devam ettiriyoruz” diye konuştu.

ÖĞRENCİLERİMİZ MEMNUN

Öğrencilere yönelik sürekli memnuniyet araştırması yaptıklarını kaydeden  Kul; “Yemekhane ücretlerimiz öğrencilere 5 TL'dir. Memnuniyet anketleri yapıyoruz. Her türlü hizmetten özellikle de yemekten çok memnunlar” açıklamasında bulundu.

SBTÜ Rektörü Mehmet Kul; konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Biz baştan beri nitelikli üniversite olma hedefini kendimize koyduk. Nitelikli üniversiteyi de nitelikli akademisyen oluşturur. Bunu sağladık. Şu anda 115 kadar akademik personelimiz var, 105 de idari personelimiz var. Yaklaşık 220 personelle çalışmaya devam etmekteyiz. Biz en başta ‘Fark yaratmak lazım, sıra dışı üniversite olmak lazım' demiştik. 2020'de biz savunma sanayi şirketleriyle birlikte yüksek lisans, doktora programını başlattık. ROKETSAN, ASELSAN'dan arkadaşlarımız bizde ders verdi veya tez danışmanlığı yaptı ve bazı arkadaşlarımız buralarda işe girdi. Biz bu çıktılarla son 1 yıl içerisinde çok iyi bir tanıtım yaparak başarılı öğrencilerin üniversitemizi tercih etmesini sağlamış olduk.  Ankara'nın doğusunda Bilgisayar ve Elektrik Elektronik Mühendisliğinde yüzde 100 İngilizce yüksek lisans, doktora programı yok. Önümüzdeki yıla yüzde 100 İngilizceyle hem Bilgisayar Mühendisliği hem Elektrik Elektronik Mühendisliğinde doktora yapan tek üniversite Ankara'nın doğusunda burası olacak. Lisans eğitimi yapanlar var ama yüksek lisans, doktora eğitimini yapan yok” şeklinde konuştu.

Bu yıl lisans düzeyinde ilk kez öğrenci aldıklarını anımsatan Kul; “Kontenjanlarımız yüzde 100 doldu. 120 civarında lisans, 180 civarında yüksek lisans öğrencimiz var. Şu an 300 civarında öğrencimiz var. Uçak Mühendisliğine 24 bininci sıradaki öğrenci gelmiş. 24 bin demek Tıp Fakültesine gidebilecek bir öğrenci demektir. 4 yıldır bunun için emek veriyorduk. Uçak Mühendisliği 24 bin ila 61 bin arasında değişiyor. ‘Taban puanımız hangi uçak veya havacılık mühendisliklerinden daha yüksek?' diye sorarsak Antep'ten, Kayseri'den, Samsun'dan  yüksek. 2018'de kurulmuş 16 üniversitenin hiçbiri bu kadar yüksek taban puanlı öğrenciye sahip olamamıştır. Bu da baştan beri kurgumuzun doğru olduğunu gösteriyor. Özel bir alan seçip o alanda iş birliği yapıp gerçek çıktılarla öğrencinin karşısına çıktık. Bilgisayar Mühendisliğinde 40 bininci sıradaki öğrenciyi almışız. Birçok üniversitede bu bölümler boş kalırken bize ise en başarılı öğrenciler geldi. Öğrencilerimizin yaklaşık yüzde 20'si Fen Lisesi mezunu. Çok çalıştık, çok emek verdik; Allah da emeklerimizi zayi etmedi” ifadelerini kullandı.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!