Fatih TABUR
Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından ?Sağlık Yönetiminde Kariyer Günleri? adlı konferans düzenlendi.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu´nda düzenlenen programa Sağlık İl Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç, Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hatice Ulusoy, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Yönetimi Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Jebağı Canberk Aydın, ?Bölümümüzün amacı sağlık sektöründe kamu ve özel sektörde profesyonel yönetici olarak çalışan insan gücünü yetiştirmektir. Hedeflerimiz sağlık alanı ile ilgili bilimsel bir bilgi beceri tutum davranış ve anlayışlara sahip yönetsel becerileri gelişmiş otonomi sahibi yaşam boyu öğrenmeye odaklı toplumsal sorumluluk bilinci gelişmiş ileri düzeyde iletişim becerilerine sahip eleştirel düşünebilen evrensel ve kültürel değerlere saygılı öğrenciler yetiştirmektir? dedi.
Sağlık çalışanlarının çok önemli bir görev ifa ettiğini ifade ederek sözlerine başlayan Sağlık İl Müdürü Fethullah Selçuk Moğulkoç ise ?Mesleğimizin iki yönü var: Bir para kazanmak ondan daha da öncelikli olan sevap kazanmak. Yani siz mağdur olan, ihtiyacı olan bir insana dokunuyorsunuz; onun ihtiyacını gideriyorsunuz. Ben görev yaptığım yerlerde hep şunu söylerim: ?Bu benim görev tanımımda değil´ diyeceksen hastanede görev yapma. Şimdi önünüzde biri düştü; ?Buna dokunma, hasta bakıcı gelip bakacak´ diyorsanız hastanede görev yapmayın. O anda kim varsa o hastaya müdahale etmek zorunda. Bu hem insani görev hem de sağlık çalışanının görevi. Bunu aklınızın bir köşesinde bulundurup buna göre insanlara hizmet vermelisiniz. Ben hekimim ama gocunmadan hastanın altını da temizledim. Orada ihtiyaç varsa bunu da yapmak zorundayım. Sağlık hizmetinde tanımlar var ama onunla sınırlı kalırsanız bu vicdani bir şey olmaz. Tüm idarecilerin veya büyüklerin öğütlediği bir şey var; empati yapmak. Kendinize nasıl davranılmasını istiyorsanız mutlaka hastalara da öyle davranmanız gerekir. Sizi meslek hayatınızda çoğu kimse anlayamayacak. Birinci derece yakınlarınız dışındaki kimse ne çektiğinizi bilemeyecek. Çünkü 24 saat nöbet tutan çok fazla insan yok. Siz 24 saat gerekirse 48 saat çalışarak evinize gideceksiniz. Bunlar herkesin yapmadığı şeylerdir? diye konuştu.
Program soru-cevap şeklinde devam etti.
Editor : Haberpanelim