USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

EN HAZIR İL SİVAS

EN HAZIR İL SİVAS

EN HAZIR İL SİVAS
15-08-2017 05:00
Google News


Hayrullah AĞKAŞ

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı´nın şehir içindeki sanayilerin şehir dışına taşınmasına yönelik proje de Sivas pilot il seçildi. Bu kapsamda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve Bakanlık yetkilileri ile ilimizdeki ilgili kurumların katılımıyla istişare toplantısı düzenlendi.

Ticaret ve Sanayi Odası´nda (TSO) düzenlenen toplantıya Müsteşar Aslan´ın yanı sıra Sivas Valisi Davut Gül, Belediye Başkanı Sami Aydın, TSO Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım ile diğer kurum yetkilileri ve işadamları katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Sivas Valisi Davut Gül, ?Hükümetimiz tarafından başlatılan yeni sanayi siteleri yapımıyla ilgili Sivas´ın da içerisinde olduğu 11 ilin çalışmalarıyla ilgili daha önceden Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanımızın Başkanlığı´nda Ankara´da bir toplantı yapılmıştı. Bugünde Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığımızın kıymetli Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ve ekibi ile bir toplantı gerçekleştireceğiz? dedi.

Vali Gül, ?Bizlerin istediği projenin en kısa sürede hayata geçirilmesidir. Biz geçmiş yıllarda Sivas Belediyesi´nin Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf Odaları ile birlikte başlattığı bir çalışma olduğu için bu işe en yakın ve en çabuk hayata geçirilebilecek illerden birisi olduğumuzu düşünüyoruz. Toplantımızın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum? ifadelerini kullandı.

ENGELLERİ KALDIRMAK

İÇİN BİR ARAYA GELDİK

Sonrasında söz alan Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Ersan Aslan ise ?Bakanlık olarak son 1 yılda çıkarmış olduğumuz 3 ayrı kanunun hayata geçirilmesinde illerde koordinasyonu sağlamak, bu 3 kanunun hayata geçmesinin önündeki engellerin yerelde ve Ankara merkezde ortadan kaldırmak üzere bu tür toplantıları sürdürüyoruz. Amaç mevzuat değişikliklerini yapmak değil, yapılan değişikliklerin hayata geçirilmesidir. Sanayicilerimizin, bilim dünyamızın, araştırma merkezlerimizin doğrudan hayata dokunan 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşmak adına engeller varsa, bu engelleri ortadan kaldırmak üzere yerelde toplantılar yapıyoruz. Bu kapsamda bugün de Sivas´a geldik? dedi.

Bu kanunları hayata geçirecek olan bütün paydaşlarla bir araya gelerek, kanunların uygulamasındaki engelleri kaldırmaya çabalayacaklarını ifade eden Aslan, ?Biz merkezdeki idare olarak Ankara´daki engelleri ortadan kaldıracağız. Yerelde de Sayın Valimizin Başkanlığında bu sorunları çözeceğiz. Hedef bu mevzuat değişikliklerinin kısa zaman içerisinde hayata geçmesidir. Özele baktığımızda 1 Temmuz 2017 tarihinde Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla resmi gazetede yayımlanan ve kamuoyunda üretim ve reform paketi olarak bilinen kanunun uygulanacağı maddelerden bir tanesi olan şehir merkezlerinde kalmış olan sanayi sitelerinin il dışına çıkarılmasıyla ilgili dönüşüm programını bugün masaya yatıracağız? ifadelerini kullandı.

HEDEFE KOŞARAK

GİTMEK ZORUNDAYIZ

Sivas´taki temasları kapsamında Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı ile ilgili tüm konular hakkında istişareler yapacaklarını belirten Müsteşar Aslan şöyle devam etti:

?Burada özellikle vurgulamamız gereken konu şu; Şuanda Türkiye´nin içerisinde bulunduğu hıza baktığımızda devletin en tepesindeki isim olan Sayın Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve Bakanlarımızın hızına baktığımızda biz bürokratlar olarak, hem de yerel bürokratlar olarak ve Sivil toplum olarak yavaş yürüme diye bir seçeneğimiz yok. Koşarak, hızla hedefe gitmek zorundayız. Hızla giderken de elimizdeki problemleri çözerek gitmeliyiz. Onun için bu işleri gerçekleştiriyoruz.?

EN HAZIR İL SİVAS

Sanayi sitelerinin dönüşümü konusunda Sivas´ta 3 yıldır süren bir çalışma olmasının büyük bir avantaj olduğunu belirten Müsteşar Aslan, ?Bu muazzam bir şey. Türkiye genelinde 10 il, 11 sanayi demiştik. Sivas diğer illere baktığımızda en hazır il. Bu hazırlık bazen insanı rehavete kaptırıyor. Bu rehaveti birbirimize hatırlatarak, işlerimizi nasıl daha hızlı yapabiliriz ona bakmalıyız. Biz kendi açımızdan Ankara´da yaptığımızı söyleyeyim size. Herhangi bir kanun çıktıktan sonra o kanunun hayata geçirilecek kanun maddelerinden ziyade ikinci düzenlemeler yani usul ve esaslardır. Bu yönetmelik ile usul ve esasların hızlıca hayata geçirip, ondan sonra yerelinde bunda tanımlanmış olan esaslara göre hareketinin önünü açmamız gerekiyor. 1 Temmuz tarihinde kanun resmi gazetede yayımlandı. Hedefimiz Ağustos ayının sonunda bu paydaşların görüşlerini alıp, resmi gazeteye gönderip yayınlatmaktır. Hedefimiz en kötü ihtimalle Eylül´ün ortalarında resmi gazetede yayınlanmış olur. Ondan sonra da bu yılın sonuna kadar bu işlerin planını yapmak durumundayız. İlerleyen süreçlerde de planlama yaparak, hızlı ilerlemenin önünü açmak istiyoruz. Siz hızlı gidiyor musunuz? Diye sorarsanız, Evet, biz hızlı gidiyoruz. Herkes buna ayak uyduruyor mu? derseniz. Herkes buna ayak uydurmak durumunda. Bizim bu üretim reform paketinde 17 kanun ve 4 tane de kanun hükmünde kararnamede değişiklik yaptık. Bu 21 kanunun değişikliğinde 11 Bakanlık ve 4 tane kuruluş olmak üzere bizim dışımızda 15 kurum var? diye konuştu.

AR-GE MERKEZLERİ

ÇOK ÖNEMLİ

Özel Sektörde Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerine ağırlık verilmesi hususunda konuşan Aslan, ?Türkiye´nin hala üzerinde ısrarla eğilmesi gereken bir konu var. AR-GE Merkezleri? AR-GE Merkezileri özel sektörün kendi bünyesi içerisinde araştırma ve geliştirme faaliyetlerini yönlendirebilecek olan ve özel sektörü bir üst lige taşıyacak olan AR-GE Merkezlerinin kurulmasıyla ilgili fikir alış verişinde bulunacağız? dedi.

Müsteşar Ersan Aslan´ın konuşmalarının ardından Bakanlığın faaliyetleri ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Toplantı karşılıklı fikir alış verişiyle devam etti.

/resimler/2017-8/14/1730016497503.jpg


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
21.11.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!