USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

En Kısa Sürede Tamamlanacak--Video

En Kısa Sürede Tamamlanacak--Video

En Kısa Sürede Tamamlanacak--Video
23-03-2021 07:00
Google News


Fatih TABUR

Sivas Belediyesi, soğuk ve yağışlı günlerde vatandaşlar ve esnaflar açısından büyük sıkıntı oluşturan ve eskiyen yapısı ile etrafındaki tarihi eserlere yakışmayan Perakende Sebze Hali’ndeki yenileme çalışmalarına başladı.

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yaklaşık maliyeti 10 milyon lira olan proje alanında başlayan yıkım çalışmalarını inceledi.

İncelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Başkan Bilgin, projeyi en kısa sürede Sivas’a kazandırmayı hedeflediklerini söyledi.

Başkan Bilgin, “Şehrimizin merkezinde bulunan Perakende Sebze Hali’ndeyiz. Malumunuz bu bölge şehrimizin uzun yıllar gündemini işgal etti. Farklı projeler gündeme geldi. Biz göreve başladığımız andan itibaren süreç içerisinde esnafımızı da dahil ederek bu bölgede hem hal kültürünü yaşatacak hem de burayı modern bir hale getirecek bir projeyi şehrimize kazandırmak adına ekibimizle birlikte yoğun bir çalışma gerçekleştirdik. Çok uzun süreli bir süreçti. Farklı kurumları ilgilendiren bir süreçti. Anıtlar Kurulu’nun devrede olduğu bir süreçti. Projemizi hazırlamak yetmiyordu. Etrafta tarihi doku olduğu için Anıtlar Kurulu’ndan onay alınması gerekiyordu. İlk andan itibaren yapacağımız projeyi şeffaf bir şekilde burada yıllardır Sivas’ımıza hizmet eden esnafımızla da değerlendirdik. Hem projemizin içeriğini hem projemizin seyrini şeffaf bir şekilde yürüttük ve Anıtlar Kurulu’ndan onaylandıktan sonra da projemizi ihale ettik” dedi.

ESNAFIMIZA TEŞEKKÜR EDİYORUM

“Yaklaşık 10 milyon lira bedelli projenin ihalesini geçen yıl gerçekleştirdik” diyen Başkan Bilgin, “Yine işe başlama sürecini de esnafımızla görüştük. Ne zaman işe başlarsak esnafımız için doğru olacağını istişare ederek bugün buranın yıkım işlemini başlatmış olduk. Yıkım işlemini yaparken de özellikle içeride bulunan perakendeci esnafımızın, tezgah sahiplerimizin mağdur olmaması adına Eski Buğday Pazarının orada otobüs duraklarının bulunduğu yere de bir çadır kurduk. Bu süreçte hizmet orada geçici olarak devam edecek. Yine aynı şekilde Perakende Sebze Hali’nin dış cephesinde bulunan dükkanlarımız da süreç içerisinde açık kalacak. Belki projenin seyrine göre belli bir dönem kapanma ihtimali var.  Bu sürecin başından itibaren çözüm odaklı anlayışımıza projenin hayata geçmesi noktasında olur veren esnafımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Bilgin, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Plan proje ekibimiz, müteahhit firmamız ÖZBELSAN ile birlikte ihale süreci uzun olmasına rağmen inşallah en kısa zamanda yapmak üzere büyük fedakarlık göstereceğiz. Gerekirse 24 saat mesai esasıyla birlikte bu güzel projeyi şehrimize kazandıracağız. Dış taraftaki dükkanlarımızın cephelerini düzenleyeceğiz. Yine hal çevresinde bulunan dükkanların da cephe düzenlemesini yaparak bu bölgede modern bir iş merkezini, modern bir sebze halini hem hal kültürünü yaşatarak hem de modernize ederek Sivas’a kazandırmış olacağız. Yine buranın yan tarafında şehrin asma kat olarak bildiği bölgenin de kamulaştırma işlemine başladık. Şu anda kamulaştırmalar devam ediyor. Yanlış bilmiyorsam 5-6 tane  yerle ilgili de kamulaştırma işlemini tamamladık. İnşallah süreç içerisinde oranın da kamulaştırmasını hızlı bir şekilde bitirerek bu bölgeye modern bir sebze hali kazandıracağız. Dış cephesiyle, altyapısıyla, üst yapısıyla güzel bir sebze halini şehrimize kazandırmış olacağız. Bu süreçte başta esnafımız olmak üzere hemşehrilerimize de gösterecekleri anlayış ve fedakarlık için şimdiden teşekkür ediyorum. Güzel işler bir bedel ödeyerek yerine getiriliyor. Zaman gerekiyor, fedakarlık gerekiyor. Biz hep; ‘Bu şehri birlikte yöneteceğiz. Ortak aklı, istişareyi esas alarak; doğru işleri, doğru zamanda, doğru şekilde yapacağız’ dedik. Bunun en güzel örneği de burada başlattığımız çalışma. Ben şimdiden hayırlı olsun  diyorum” dedi.

24 SAAT ESASINA GÖRE ÇALIŞARAK EN KISA SÜREDE BİTİRECEĞİZ

Başkan Bilgin; bir basın mensubunun projenin ne zaman bitirileceğine yönelik sorusuna ise “En kısa zamanda açacağız. Hava şartları izin verdiği ölçüde gerekirse 24 saat esasına göre çalışarak en kısa zamanda bu projeyi bitirmeyi arzuluyoruz. Çünkü şehrin merkezi. Çok sayıda esnafımızın faaliyet gösterdiği bir alan. Burayı bir gün önce değil bir saat bile önce hizmete açmak bizim için bir avantajdır ve hedeftir” açıklamasında bulundu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE TÜMÜ
27.06.2024
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
CİLALI TAŞ!