Erdoğan’ı hedef alan Netanyahu’ya Sivas’tan Tepki: “Hadsiz”

Erdoğan’ı hedef alan Netanyahu’ya Sivas’tan Tepki: “Hadsiz”
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı direkt hedef alan Netanyahu’ya Sivas’tan tepki gecikmedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile Kudüs'te katıldığı bir etkinlikte küstahlığını ileri bir boyuta taşıdı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı direkt olarak hedef alan Netanyahu Kudüs'e vurgu yaparak "Bu bizim şehrimiz. Sayın Erdoğan, bu sizin şehriniz değil. Bu bizim şehrimiz. Her zaman bizim şehrimiz olacak" ifadelerine yer verdi.

netenyahudan-erdogana-kudus-ciki.jpg

KUDÜS, FİLİSTİN’İN VE ÜMMETİN KALBİDİR

Netanyahu’nun sözlerine Sivas’tan tepki geldi. AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, “Netanyahu’nun Cumhurbaşkanımızı hedef alıp ‘Burası bizim şehrimiz Sayın Erdoğan, sizin değil’ sözleri, Kudüs’ün kutsiyetine yapılmış en büyük saygısızlık ve hadsizliktir, Kudüs, Filistin’in ve ümmetin kalbidir. Kudüs, üç semavi dinin ortak mirasıdır ve Filistin’in başkenti olma gerçeğini hiçbir tehdit, hiçbir çıkış değiştiremeyecektir. Ne Netanyahu’nun tehditleri ne de işgal politikaları bu hakikati değiştirebilir. Kudüs sahipsiz değildir ve asla da olmayacaktır” dedi.

yusuf-tanriverdi.jpg

NETANYAHU’NUN SÖZLERİ TEDİRGİNLİĞİN İFADESİDİR

Kudüs davasında Türkiye’nin sesi yükseldikçe, Netanyahu’nun tedirginliği ve korkusunun arttığını ifade eden AK Parti İl Başkanı Tanrıverdi; “Çünkü kendisi ve Siyonistler çok iyi biliyor ki; Türkiye bölgede hem askeri hem siyasi açıdan en güçlü ülkedir; bu yüzden Netanyahu’nun sözleri, aslında korku ve tedirginliğin ifadesidir” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Burcu Cellat

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.