USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

EYT'li Çalışanlara Kötü Haber! Destek Sona Erdi!

EYT'den emekli olup aynı işyerinde çalışanlar için işverenlere sağlanan yüzde 5 oranındaki sosyal güvenlik destek primi indirimi sona erdi.

EYT'li Çalışanlara Kötü Haber! Destek Sona Erdi!
31-08-2024 12:29
SİVAS
Google News

EYT'li çalışanlar için sağlanan prim desteği sona erdi. 17 ay süren bu destek uygulaması artık tarih oldu ve işverenlere ek bir mali yük getirildi. 1 Eylül'den itibaren yürürlüğe girecek yeni düzenleme ile işverenler, EYT'li personel için asgari ücret üzerinden aylık 1.013 TL daha fazla sosyal güvenlik primi ödemek zorunda kalacak.

İŞVERENLER DAHA FAZLA PRİM ÖDEYECEK

Sosyal güvenlikteki yeni düzenlemeler 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu değişiklikler arasında, EYT kapsamında çalışanlar için önemli bir güncelleme de bulunuyor.

EYT'Lİ ÇALIŞANLARA KÖTÜ HABER

EYT'den emekli olup aynı işyerinde çalışanlar için işverenlere sağlanan yüzde 5 oranındaki sosyal güvenlik destek primi indirimi sona erdi. Bu değişiklikle birlikte, işverenler artık EYT'li çalışanlar için asgari ücret üzerinden aylık 1.013 TL daha fazla sosyal güvenlik primi ödeyecek. Bu durum, EYT'li çalışanları olan işverenlerin prim maliyetlerinin artmasına neden olacak.

PRİM ORANINA DA DÜZENLEME GELDİ 

Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı, yüzde 2,5'e yükselecek. Kanunun 28'inci maddesi uyarınca prim oranları eylül ayında değişecek. İşveren, her bir çalışan için en az 50 lira (asgari ücret) daha fazla prim ödeyecek.

ASGARİ ÜCRETLİ DE ETKİLENECEK 

Bu düzenleme, asgari ücretli çalışanların prim ödemelerini de etkileyecek. Eylül'den itibaren, işverenler asgari ücretli çalışanlar için kısa vadeli sigorta primi olarak yaklaşık 50 TL daha fazla ödeme yapacak. Önceden 400 TL olan prim, artık 450 TL olacak. /Haber Merkezi/ 


Editor : Haber Merkezi
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!