USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Fırsatçılık Yapmayın!

Fırsatçılık Yapmayın!

Fırsatçılık Yapmayın!
11-05-2022 07:05
Google News


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilk defa ve tek konut sahibi olacak vatandaşlara yönelik yaptığı 10 yıl vadeli 0.99 faizli konut kredisi açıklaması sevinçle karşılandı. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından bazı kişilerin ve fiyatlarını artırdığını kaydeden Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır; “Fırsatçılık yapmayın” diyerek serzenişte bulundu.

ÜST SINIR 2 MİLYON LİRA

Sivas Emlakçılar Birliği Başkanı Kerim Çayır; Cumhurbaşkanı Erdoğan, önceki gün gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yaptığı  “İlk defa tek konut sahibi olacak vatandaşımıza 2 milyon değere sahip birinci el satın almamalar için 10 yıla kadar vadeli ve aylık yüzde 0.99 faizli konut kredisi sağlıyoruz” şeklindeki açıklamalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Çayır; bu paket ile birlikte emlak sektörünün canlanmasını beklediklerini ifade etti.

FIRSATÇILARA SESLENDİ

Erdoğan'ın, konut alacak vatandaşlara düşük faizli kredi sağlayacaklarını açıklamasının ardından bazı kişilerin konut fiyatlarına zam yaptığını söyleyen Çayır, “Fırsatçılık yapmayın” diyerek tepki gösterdi. 10 yıla kadar vadeli yüzde 0.99 faizli kredi ile dar gelirli vatandaşların ev sahibi olmasının önünün açıldığını dile getiren Çayır, "İlk Evim Konut Finansman Paketi çerçevesinde atılan bu adım çok önemli. Cumhurbaşkanımızın açıklamalarının ardından bazı fırsatçıların fiyat yükselttiği yönünde bilgiler verdi. Bizler gayrimenkul sektörünün temsilcileri olarak fırsatçılık yapanların tespit edilerek cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.

 

 


Editor : Haberpanelim
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET
Sosyal medyaya mı internet medyasına mı güveniyorsunuz?
ARŞİV ARAMA
E-GAZETE
22.10.2024
PUAN DURUMU
GÜNÜN KARİKATÜRÜ
CİLALI TAŞ!