İsrail, ateşkes çağrılarına rağmen Gazze’ye yönelik saldırılarını şiddetlendirerek artırmaya devam ediyor.
Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında ölenlerin sayısının son 24 saatte 271 artarak 3 bin 648'i çocuk olmak üzere 8 bin 796'ya yükseldiğini bildirdi.
Mısır'ın Refah Sınır Kapısı, Gazze'deki ağır yaralıların tahliyesi için açıldı
Abluka altındaki Gazze sınırındaki Refah Sınır Kapısı, İsrail saldırıları nedeniyle bölgedeki ağır yaralıların Mısır'a geçişi için açıldı.
İsrail'in saldırılarını aralıksız sürdürdüğü abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki ağır yaralı Filistinlilerin, tedavi edilmek üzere Mısır'a nakline başlandı.
Mısır ve Gazze Şeridi arasındaki Refah Sınır Kapısı Medya Direktörü Vail Ebu Muhsin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Refah Sınır Kapısı'nın açılmasıyla yaralıları taşıyan 5 ambulansın Mısır'a doğru yola çıktığını söyledi.
Ebu Muhsin, Mısır'da tedavi görmesi için nakli yapılacak yaralı Filistinli sayısının 81 olacağını ifade etti.
Abluka altındaki bölgeye insani yardım malzemesi taşımak üzere Mısır'da bekleyen bazı tırlar da sınır kapısının açılmasının ardından Gazze'ye geçti.
Gazze'deki 450 yabancı ve çifte vatandaşlık sahibi Filistinli, Refah'tan Mısır'a geçecek
Refah Sınır Kapısı, İsrail saldırıları nedeniyle bölgedeki ağır yaralıların ve yabancıların Mısır'a geçişi için açıldı.
Filistin resmi ajansı WAFA'da yer alan habere göre, 450 yabancı ülke vatandaşı ve çifte vatandaşlık sahibi Filistinli, Mısır'a geçmek üzere Refah Sınır Kapısı'na geldi.
Mısır'a geçecekler arasında uluslararası kuruluşlarda çalışanların yanı sıra Gazze Şeridi'nde mahsur kalan ve ayrılma talebinde bulunan yabancı ve çifte vatandaşlar bulunuyor.
Mısır makamlarından sınır kapısının açılması ve Gazze'deki bazı yaralıların, yabancıların ve çifte vatandaşların tahliyesiyle ilgili varılan anlaşma hakkında henüz bir açıklama yapılmadı.
Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise X sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, "Mısır'ın, Gazze'den bazı yaralı ve hastaların tedavisini kabul etme kararını memnuniyetle karşılıyoruz." ifadesini kullandı
Tıbbi tahliyelerin planlanması konusunda Mısır Sağlık Bakanlığı ile çalıştıklarını belirten Ghebreyesus, Gazze'deki binlerce hastanın çok daha fazla şeye ihtiyaç duyduklarının ve bunların birçoğunun nakledilemeyecek kadar kötü durumda olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı.
Gazze'ye izin verilen tıbbi yardım akışının acilen hızlandırılması gerektiğine de işaret eden Ghebreyesus, hastanelerin bombardımandan korunmasının ve askeri amaçla kullanılmasının önüne geçilmesi gerektiğini kaydetti.
"Gözlerimizin önünde soykırım işleniyor"
BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği New York Ofisi Direktörü Craig Mokhiber, Gazze'de olanlarla ilgili "Gözlerimizin önünde bir soykırımın işlendiğine şahit oluyoruz ve çalıştığımız kuruluş bunu durdurmak için aciz duruyor." değerlendirmesinde bulundu.
İsrail, Cibaliya Mülteci Kampı'nı yine vurdu
Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberine göre, İsrail ordusu Cibaliya Mülteci Kampı'nda çok sayıda kişinin yaşadığı Felluce Mahallesi'ni havadan bombaladı. Saldırıda bölgedeki binaların yıkılması sonucu onlarca ölü ve yaralı olduğu belirtiliyor.
Televizyonda yayımlanan görüntülerde, Cibaliya'daki saldırıda çok katlı birkaç binanın yerle bir olduğu görüldü.
Şifa Hastanesinin kapasitesi dolduğu için yaralılar koridorlarda ameliyat ediliyor
İsrail'in 25 gündür bombaladığı Gazze'deki en büyük sağlık merkezi, Şifa Hastanesinin tüm oda ve bölümleri tam kapasite dolduğu için hastalar, koridorlarda ameliyat edilip tedavi ediliyor.
Sağlık personelinin tıbbi malzeme eksikliği nedeniyle çocukları bile anestezisiz ameliyat etmek zorunda kaldığı hastanede, acil yaralılar kanaması olmasına rağmen sıraya alınıyor.
Filistin Sağlık Bakanlığı Uluslararası İşbirliği Birimi Müdürü Mervan Ebu Sade, Gazze'deki Şifa Hastanesindeki son durumu, AA muhabirine anlattı.
Gazze'de yaralıların ve hastaların artık hastanelerin koridorlarında tedavi edildiğini söyleyen Ebu Sade, "Gazze Şeridi'ndeki hastanelerde, Şifa Hastanesindeki bu manzaralar gibi görüntüler normal artık. Gördüğünüz gibi burası (hastane koridoru) artık hastaların tedavi edildiği bir oda haline geldi." ifadelerini kullandı.
Hastanedeki durumunu "felaket" ifadesiyle niteleyen Ebu Sade, hastanenin doğum, prematüre, diyaliz ve acil servislerinin tam kapasite dolduğunu ve 800'den fazla yatan hastanın tedavi altında olduğunu kaydetti. /AA/
Sivas İrade- Sivas Gündem- Sivas Haberleri- Sivas son dakika
Editor : Hayrullah Ağkaş