İLK-DER Başkanı Karapınar: "Aile odaklı tek derneğiz"
İlke ve Değerler Hareketi Derneği (İLK-DER) Başkanı Elif Karapınar ve yönetim kurulu üyeleri Gazetemiz Genel Yayın Koordinatörü Taner Karabal’ı ziyaret etti.
Ziyarette konuşan Karapınar, “Güçlü aile, güçlü toplum, güçlü devlet” sloganı ile yola çıktıklarını ifade ederek “Biz, İLK-DER olarak, Türk kültürüne, örf ve adetlerine bağlı, güçlü bir toplumsal yapı oluşturmayı hedefleyen bir sivil toplum kuruluşuyuz. Merkezimiz Sivas olup, yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerimizi sürdürüyoruz” dedi.
Sivas’ta aile odaklı tek dernek olmanın sorumluluğunu taşıdıklarını belirten Karapınar, “Kadın, çocuk ve ailenin sosyal hayattaki rolünü güçlendirmeyi önceliğimiz olarak görüyoruz. Kültürel mirasımızı koruyarak gelecek nesillere aktarmak ve toplumsal dayanışmayı artırmak için eğitimden sosyal yardımlaşmaya, kültürel etkinliklerden çevre duyarlılığına kadar geniş bir alanda projeler üretiyoruz. Düzenlediğimiz seminerler, etkinlikler ve sosyal projeler ile bireylerin ve ailelerin daha güçlü bir gelecek inşa etmelerine katkı sağlamayı görev biliyoruz. Misyonumuz, toplumun temel taşı olan aileyi güçlendirerek, kadınların ve çocukların sosyal hayattaki etkinliğini artırmak; eğitim, kültür, sanat ve çevre alanlarında değerlerimizi yaşatmak ve yaygınlaştırmaktır. Vizyonumuz, kültürel mirasımızı geleceğe taşıyan, bilinçli ve duyarlı bireylerin yetişmesine katkı sunan; ulusal ve uluslararası düzeyde örnek gösterilen bir sivil toplum kuruluşu olmaktır” ifadelerine yer verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabal ise toplumsal çalışmaların önemine değinerek, dernek yönetimine çalışmalarında başarılar diledi.
Kaynak:Elif Elmalı
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.